סגור
live
כנס הצמיחה של ישראל - קארין אייבשיץ סגל
(צילום: סיני דוד)

כנס הצמיחה
"שוק השבבים יגיע ב-2030 לטריליון דולר"

כך לדברי קארין אייבשיץ-סגל, סגנית נשיא תאגידי ומנכ"לית משותפת, אינטל ישראל, בכנס הצמיחה של כלכליסט ומזרחי-טפחות. "אינטל בעיצומה של טרסנפורמציה אסטרטגית משמעותית, ואינטרל ישראל, על אלפי עובדיה, נמצאת בחזית הטרנספורמציה הזו"

"אנחנו מכנים את התקופה הזו כעידן הזהב של תעשיית השבבים. הסיליקון הפך לחשוב ומרכזי כמו הנפט. אין מוצר צריכה שלא דורש סיליקון", כך לדברי קארין אייבשיץ-סגל, סגנית נשיא תאגידי ומנכ"לית משותפת, אינטל ישראל, בכנס הצמיחה של כלכליסט ומזרחי-טפחות. "שווי השוק של תעשיית השבבים ב-2022 עמד על כ-574 מיליארד דולר, והתחזית היא שב-2030 הוא יגיע כבר לטריליון דולר. זו צמיחה אדירה, ורואים אותה בכל הסקטורים", הוסיפה.
אותה צמיחה אדירה עומדת בבסיס האסטרטגיה של אינטל העולמית, טוענת אייבשיץ-סגל. "אנחנו בתהליך של טרנספורמציה אסטרגטית משמעותית במעבר מייצור עצמי בלבד למעבר של ייצור ופיתוח עבור חברות אחרות. היום יש רק 3 חברות בעולם כולו שמייצרות סיליקון בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, שתיים מהן באסיה. העובדה שאינטל היא החברה המערבית היחידה, מהווה הזדמנות עבורה, זאת לאור חשיפה למשברים כמו הקורונה ומשברים גיאופוליטיים אחרים שמאתגרים את שרשראות האספקה".

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

הקמת מערך מוביל של שירותי ייצור ופיתוח משותף של שבבים לאחרים זה סעיף אחד מהאסטרטגיה של החברה. אייבשיץ-סגל הציגה את האסטרטגיה הרחבה - "להמשיך להיות מובילים טכנולוגיים בפיתוח מוצרים - מרכזי נתונים, ענן, מחשבים אישיים ועוד, חיזוק רשת המפעלים הפנימית של אינטל, וייצור שבבים לאינטל באמצעות גורמי חוץ".
לדברי אייבשיץ-סגל, "האסטרטגיה שלנו גם נותנת מענה חשוב למהפיכה שכולנו מרגישים בחיי היום יום - מהפיכת הבינה המלאכותית. כולנו מרגישים איך זה שינה את חיינו בכל תחום: בריאות, פיננסיים, בידור. הייחודיות של אינטל בתחום היא שזו אחת מהחברות היחידות בעולם שיש לה את הפורטפוליו המלא - כלומר היכולת לפתח מקצה לקצה - מהענן ועד הייצור, לפתח פתרונות AI". אייבשיץ-סגל מציינת שני מוצרים ספציפיים שפותחו בישראל: מאיץ ה-AI ששמו GAUDI 3, וה- Luner Lake - "שזה מוצר למחשב אישי שמביא את מהפיכת ה-AI לתוך המחשב האישי", מסבירה אייבשיץ-סגל. "היום כמעט כל מה שדורש בינה הולך לענן וחזרה. אבל יש יישומים רבים שאם הייתם מעדיפים להשתמש בהם במחשב מבלי ללכת לענן וחזרה, משיקולי מהירות ושמירה על פרטיות. לכן רואים היום טרנד משמעותי כשההערכות הן שעד 2028 כ-80% משוק המחשבים האישיים יהפוף למחשבי AIPC. זה ישפיע על נגישות, פרודוקטיביות, גיימינג, חיפוש ועריכה של תמונות וסרטונים, טקסט לתמונה וכו'".
לכן, אומרת אייבשיץ-סגל, "אנחנו באינטל ישראל, גם במרכזי הפיתוח וגם במרכזי הייצור, מאוד מרכזיים וחיוניים ומובילים באסטרטגיה הגלובלית העולמית של אינטל. התחלנו לפני 50 שנה עם חמישה עובדים והיום אנחנו עם מספר מרכזי פיתוח ומרכז ייצור גדול, ולצד זאת אנחנו מעסיק ההייטק הגדול בחברה הערבית".