כלכלת הקנאביסמייסד ומנכ"ל סאייקי מדיקל: "המהפך יגיע כשנביא לרופאים עדויות איך טיפול בקנאביס עובד נכון"
כלכלת הקנאביס
מייסד ומנכ"ל סאייקי מדיקל: "המהפך יגיע כשנביא לרופאים עדויות איך טיפול בקנאביס עובד נכון"
פרי דוידסון אמר את הדברים בכנס כלכלת הקנאביס של כלכליסט. דוידסון: "החדשנות היא אחד המסלולים להגיע למצב בו רופא שמרן פוגש סבתא, רושם לה קנאביס במקום תרופה אופיאטית - והיא מקבלת את המרשם מבלי לחשוש"
"סאייקי הוקמה לקדם חזון של חדשנות, שיאפשר בעוד עשר שנים לקדם רישום של קנאביס של מטופלים, כשגם הם וגם הרופא שרושם את הטיפול לא חוששים מלתת אותו"; כך אמר פרי דוידסון, מייסד ומנכ"ל סאייקי (Syqe) מדיקל בכנס כלכלת הקנאביס של כלכליסט בשיתוף IMC. החברה מפתחת משאף קנאביס חדשני שתכליתו לאפשר צריכה קבועה ומדודה, באמצעות אידוי של קנאביס רפואי.
"דמיינו רופא שמרן שפוגש סבתא. הוא רושם לה קנאביס במקום תרופה אופיאטית. אותה הסבתא מקבלת את המרשם מבלי לחשוש. החדשנות היא אחד המסלולים שיש לפרוץ כדי להגיע למצב הזה", אומר דוידסון. לדבריו, "כיום אנחנו חברה עם 100 עובדים - אלקטרוניקה, מכניקה, ביולוגיה, כימיה ועוד. יש לנו את כל האישורים הרגולטורים לאירופה ולקנדה, ואנו פועלים להשגתם גם בארה"ב. לחברה 100 פטנטים רשומים על הטכנולוגיה".
לדבריו, "צריך לעשות ניקוי שולחן. להפריד בין שני תחומים שכרגע יוצרים ביניהם תחום אפור: ההבחנה בין איזה מוצר מתאים לאיזה צרכן לבין התחום הרפואי. שני התחומים משפיעים על פרמטרים שמניעים תוכניות עסקיות שונות. שמעתי על בחור שבא לרופא ואמר לו שהוא מגדל קנאביס בצורה לא חוקית וזה עושה לו חרדות, אז הרופא רשם לו קנאביס רפואי".
דוידסון מסביר כי "הטיעון שיש פוטנציאל לניצול (abuse) השימוש בקנאביס הוא שנוי במחלוקת, אבל יש ניצול משמעותי של מערכת הבריאות בגלל ההכלאה של כל הגורמים. המחוקקים צריכים להבין שלגליזציה זה לא רק לפנאי, אלא גם לשחרר את השוק הרפואי שיוכל לעבוד בצורה יותר חופשית - משום שהשגת הרישיון לשימוש בקנאביס רפואי הוא הליך מסורבל. כל דבר שיכול להחליק את זה - מבורך, והדרך לעשות היא להביא לרופאים עדויות איך טיפול בקנאביס עובד נכון. זה מה שאנחנו מאמינים שייצר את המהפך בעולם הזה".
"כדי שהתרופה לא תירשם כעישון, וכיום מעל 80% מהצרכנים צורכים בשאיפה ומתוך זה הרוב בעישון, יש צורך לפתח שיטת מתן פרמצבטית. זה מה שעשינו בסאייקי בעשר השנים האחרונות. פיתחנו משאף מדיד שנותן מינונים מדויקים של החומר הפעיל בכל שאיפה. הוא עבר ניסויים קליניים, וזה צריך להיות מנוהל גם באמצעים דיגיטליים".
דוידסון מוסיף כי מאז הניסויים הקליניים שערכה החברה "היא אוספת דאטה על המטופלים בצורה איכותית ומנוהלת. הדאטה הזו זה מכרה זהב. יש הזדמנות לתעשיית הקנאביס, בקנאביס אפשר לעשות פוסט-מרקטינג ואז אישור תרופתי. זו הזדמנות נדירה".
לפי נתונים שהציג לבאי הכנס, המטופלים במשאף של סאייקי צורכים גרם אחד של קנאביס מול כ-50 גרם לצרכנים בעישון מסורתי. "איך זה עובד? דמיינו רכב שנוסע מחיפה לתל אביב ודוושת הגז מקולקלת. אם לוחצים עליה היא מאיצה ואין בקרה על התאוצה של הרכב. זו נסיעה לא נעימה ולא צפויה ומאוד בזבזנית בדלק. מטופלים שצורכים קנאביס בצורה שאינה מדידה ומדויקת, כנראה צורכים בצורה יותר בזבזנית את החומר. אם יש דוושת גז מדוייקת, הנסיעה צפויה ובטוחה וגם יותר חסכונית". לדבריו, אחרי כל הניסויים הקליניים, צלחה החברה בין היתר את אישור משרד הביטחון בארץ, והיא מקווה לפרוץ את הסכר בקרוב גם בתחומים נוספים.