סגור

ועידת טוקיו
חדשנות ישראלית בטוקיו: 16 סטארט-אפים מבטיחים

16 מייסדים ומנכ"לים של סטארט־אפים מבטיחים ממגוון תחומים, החל מסייבר וענן ועד לקיימות ובינה מלאכותית, נבחרו מבין עשרות מועמדים להציג בוועידת כלכליסט ודיסקונט בטוקיו, בנוכחות בכירי המשקיעים ונציגי החדשנות בחברות המובילות ביפן

ד"ר כרמית ידין: מייסדת ומנכ"לית DeviceTotal
מאגר מידע אוניברסלי של אבטחת מכשירים דיגיטליים
DeviceTotal הוא מאגר מידע אוניברסלי של אבטחת מכשירים דיגיטליים, שמאפשר לארגונים להעריך את מצב האבטחה של כל מכשיר או רשת ולפתח דרך לאפס־סיכון. אתר החברה, devicetotal.com, הוא מקור בר־סמכא למידע על מצב האבטחה של מכשירים שונים, ומאפשר לארגונים להעריך את סיכונם הפוטנציאלי בחינם, עוד טרם הרכישה. "ארגונים באזור אסיה־פסיפיק הם מטרה מועדפת למתקפות סייבר", אמרה מייסדת ומנכ"לית החברה, ד"ר כרמית ידין. "זה קורה כי צוותי האבטחה עיוורים למצב האבטחה של המכשירים ברשת שלהם, וזו סיבת היסוד למתקפות סייבר וכופרה רבות. הפלטפורמה שלנו מספקת נראות מדויקת לסיכונים של כל מכשיר בכל רשת, בלי צורך בהתקנה או אינטגרציה ברשת הלקוח. לכל מכשיר אנחנו מספקים מידע מדויק על האופן שבו הוא משפיע על הרשת ומציעים דרכים למתן את הסיכון”.


אביב שפירא: מנכ"ל ומייסד משותף, XTEND
מפתחת מערכת הפעלה לניהול רחפנים ורובוטים בצורה אוטונומית
חברת XTEND, מפתחת מערכת הפעלה לניהול רחפנים ורובוטים בצורה אוטונומית ומונחית על ידי אדם אשר ניתן ליישמה במגוון תעשיות ושווקים ברחבי העולם.
לדברי אביב שפירא, מנכ"ל ומייסד משותף "על ידי חיבור בין תבונה אנושית לאוטונומיה של המכונה, XTEND מאפשרת לקבל החלטות, ולבצע דינמיקות טיסה מורכבות מרחוק". המערכת של החברה מאפשרת לכל אחד לקיים אינטראקציה ולטוס בסביבות מרוחקות, בכל מקום ובכל זמן תוך שימוש ב־VR,AR בכדי להעצים את חווית המשתמש ודיוקה. מערכת ההפעלה, של החברה משלבת בין האינטליגנציה האנושית לבין האוטונומיה של המכונה כדי לשפר את יכולות המפעיל, ובמקביל להפחית את הצורך בהימצאות פיזית, ובכך למזער את הסכנה ומורכבות המשימה. מאות המערכות של XTEND כבר פרוסות באופן תפעולי ברחבי העולם.


מוטוי טוביטה: מנהל Onebeat ביפן
תוכנה המסייעת לקמעונאים בניתוח והבנת שוק לקוחותיהם
החברה, שפועלת בתחום הריטייל־טק, פיתחה תוכנה שמסייעת לקמעונאים בניתוח והבנת שוק לקוחותיהם בזמן אמת תוך שימוש בכלי בינה מלאכותית וביג דאטה. המערכת מסנכרנת בין ניהול החנויות, מכירות ישירות באינטרנט וניהול מגוון המוצרים, ומתאימה באופן יומיומי את כמות המוצרים והמגוון הדרוש לכל נקודת מכירה ולכל ערוץ מכירה. החברה כבר ביצעה אופטימיזציה למלאי בערך כולל של יותר מ־11 מיליארד דולר ביותר מ־55 אלף נקודות מכירה של מותגים מוכרים באירופה, ארה"ב, אסיה־פסיפיק ואמריקה הלטינית.
"Onebeat מאפשרת לקמעונאים לבצע מודרניזציה של קבלת החלטות שרשרת אספקה יומיומיות בסיוע בינה מלאכותית", אמר מנהל פעילות החברה ביפן, מוטוי טוביטה. "שירות חדשני חוסך משאבים קריטיים, מגדיל את שקיפות המלאי ומגביר את הרווחיות".


גל גולוב: מייסד ומנכ"ל משותף BAIBYS
מפתחת מערכת אוטונומית לבחירת זרעונים אופטימליים לתהליך הפריה חוץ גופית
החברה מפתחת מערכת אוטונומית לבחירת זרעונים אופטימליים לתהליך ההפריה החוץ גופית — IVF — על פי קריטריונים מקובלים ברפואה. באמצעות טכנולוגיות של עיבוד תמונה, בינה מלאכותית ומיקרו־רובוטיקה ב־ BAIBYS מבקשים להפחית את מספר הסבבים ושיעור המומים המולדים ב־IVF, וכן להעלות את התפוקה ולהוזיל עלויות למרפאות ולמערכות הבריאות. "בתהליך המקובל כיום, זרע אחד מוחדר לביצית ושיעור ההצלחה הוא מתון", אמר מייסד ומנכ"ל המשותף גל גולוב. "האתגר הוא להעלות את שיעור ההלחה, תוך שמירה על מספר מומים נמוך. המערכת שלנו מאפשרת לעשות את זה, והיא מהירה, אוטומטית, אובייקטיבית, עקבית ומדויקת יותר מהעין האנושית וזולה. ככה היא עובדת: סורקת דגימת זרע, פוסלת תאים רעים, מזהה תא טוב פוטנציאלית, מאמתת שהתא טוב, ומכינה אותו בהליך אוטומטי. בדירקטוריון שלנו חברים 10 מומחים ובעלי מרפאות פוריות, שהשקיעו 2 מיליון דולר בסבב הסיד”.


דור אליגולא: מייסד משותף, BridgeWise
כלי בינה מלאכותית בקבלת החלטות על השקעות בכל העולם
"השעון מתקתק ובזמן הזה רוב המשקיעים מפסידים כסף. זה קורה כי לחלק מהמשקיעים יש פחות כלים בקבלת החלטות השקעות. עולם ההשקעות שבור כי 50% מהמניות בעולם מרוכזות בשלוש בורסות בלבד — נאסד"ק, NYSE ושנגחאי.
"ל־80% מהמניות אין סיקור אנליטי. הסיבה לכך היא שמחקר הוא מאוד יקר", כך פתח דור אליגולא את המצגת שלו אודות ברידג'וויז שהוא נמנה עם מייסדיה המשותפים.
חברת הפינטק ברידג'וויז, שמרכז הפיתוח שלה בבורסה בר"ג, מנסה לפתור את כשל השוק בהשקעות באמצעות בינה מלאכותית־יצרנית (GENERATIVE AI). הכלים של החברה מייצרים דו"חות אנליזה על מניות באופן אוטומטי בשפות רבות, ובכך מנסים לייצר למשקיעים תשואה עודפת. בברידג'וויז מציעים גם ללקוחות מקצועיים שונים ולגופים מוסדיים לשלב את הכלים של החברה בתהליכי העבודה שלהם.


חן גולדברג: מנכ"ל ומייסד משותף, CloudWize
פתרון אחד הוליסטי לכל בעיות האבטחה של חברה
המשימה של קלאודווייז היא לתת לכל חברה מקסימום אבטחה בענן. "שימוש במוצר של קלאודווייז מאפשר להגיב מהר יותר, הזמן של טיפול בבעיות מתקצר ב־90%", אמר חן גולדברג, מנכ"ל ומייסד משותף בקלאודווייז.
"האתגר המרכזי בסביבת הענן היום הוא פריצות אבטחה בענן וכיום צוותי האבטחה צריכים לעשות הכל בזמן אמת וידנית. 70% מהחברות מעריכות כי יוציאו את זה לחברה חיצונית. קלאודוויז רוצה לפתור את הכל בפתרון הוליסטי".


אבי בכר: מנהל שותפויות בכיר, Classiq
מהמובילות בעולם בתוכנה למחשוב קוונטים
קלאסיק היא מהמובילות בעולם בתוכנה למחשוב קוונטים. התחום מגיע עם הבטחה אדירה לפתרון של בעיות מורכבות מאוד שיכולות להיפתר בכמה שעות באמצעות מחשוב קוונטים. בשנים האחרונות התרחשו פריצות רבות בתחום והשאלה היום היא לא 'האם', אלא 'מתי'. היום יש מירוץ חימוש של טכנולוגיות שונות שיממשו את החזון של המחשוב הקוונטי. ממשלות וארגונים גדולים משקיעים משאבים אדירים בתחום. כדי להריץ את המערכות האלה, יש צורך בתוכנות שונות וזו הסיבה להקמה קלאסיק - להיות המיקרוסופט של מחשוב קוונטי. קלאסיק הוקמה ב־2020 על ידי שני חברים ניר מינרבי המשמש כמנכ"ל עם חברו אמיר נווה ואביו של נווה - ד"ר יהודה נווה. החברה גייסה עד היום 63 מיליון דולר.
"יש לנו השקעות גם מגופים יפניים ושותפים עם גופים כמו רולס רויס ואנבידיה, לפני כמה חודשים חברנו גם למיקרוסופט והשקנו את הפלטפורמה האקדמית שלנו שהיום כבר בשימוש בקרב סטודנטים ואקדמאים רבים", אמר אבי בכר, מנהל שותפויות בכיר בקלאסיק.
באחרונה חתמה קלאסיק על הסכם עם פירמת KPMG שמכניסה כבר בימים אלה את הלקוחות שלה למחשוב הקוונטי במקביל לכל פירמות ראיית החשבון הגדולות. השווקים הראשונים שצפויים לאמץ את המחשוב הקוונטי הם הגופים הפיננסיים שיעשו באמצעות חישובים מורכבים של סיכונים, חברות רפואה לפיתוח תרופות וחברות כימיה לפיתוח חומרים חדשים.


כרמל רוזנטל: מנהל Raft Technologies ביפן
הספקית המובילה בעולם של שירותי רשתות דאטה מבוססי אותות רדיו
Raft Technologies היא הספקית המובילה בעולם של שירותי רשתות דאטה מבוססי גלי רקיע (Skywaves). רשת התקשורת האלחוטית המהירה של החברה מחברת בין נקודות בארה"ב, אירופה ואסיה־פסיפיק בזמני התגובה הקצרים ביותר נכון להיום.
גלי רקיע, תופעה של אותות רדיו בתדירות גבוהה, מאפשרים לבסס חיבור אלחוטי ישיר בין שתי אנטנות. אותות שנשלחים מאנטנה אחת משתקפים בחזרה מהאטמוספירה, חוצים יבשה וים, נקלטים באנטנה השנייה ויוצרים חיבור בין־יבשתי ישיר. "באמצעות קווים אלחוטיים לחיבור בין בורסות בעולם שאנו מפעילים, חברות מסחר יכולות לחסוך בין 5 ל־19 אלפיות השניה בשליחת מידע, בהשוואה לקווים המבוססים על סיבים אופטיים", אמר מנהל פעילות החברה ביפן, כרמל רוזנטל.
"בהשוואה לזמן שאורך מצמוץ העין, כ־100 אלפיות השנייה, הזמן שראפט חוסכת נשמע קצר מאוד, אבל זה המון זמן לנצל במסחר ממוחשב וחסכון זמן גדול בכמה סדרי גודל לעומת זמנים שחוסכות טכנולוגיות עיבוד ורישות אחרות שעולם המסחר מאמץ ומשלם הרבה מאוד עליהן”.


אריאל אלמוס: מייסד ומנכ"ל EyeClick
קונסולת משחק לקשישים ומסכי למידה על הרצפה בבתי הספר
חברת אייקליק מפתחת ומוכרת מערכות הקרנה אינטראקטיביות (Obie), שהופכות כל משטח מוקרן (רצפה, קיר, שולחן כו') למשטח המגיב למגע ותנועה של מספר משתמשים ללא צורך באביזרים נלווים. המערכת מייצרת חוויית משחק ייחודית המשלבת בין משחק דיגיטלי למשחק פיזי ומעודדת תנועה, שיפור קוגניטיבי ואינטראקציה חברתית בין ילדים מגיל צעיר כאלטרנטיבה לאורח חיים פסיבי מול מסכים. החברה מובילה בתחומה בעולם ויש לה כיום מעל 15 אלף התקנות אצל לקוחות בינלאומיים גדולים כמו McDonald’s, IKEA, Disney, רשת מלונות Marriott, בתי חולים ומוסדות רפואיים, מוסדות חינוך וחינוך מיוחד, קניונים, מוזיאונים, אזורי משחק ובילוי ועוד.
בעקבות התפרצות הקורונה, החברה זיהתה צורך גדל בטכנולוגיות לשיפור איכות החיים של אוכלוסיית הקשישים בבתי אבות והתאימה את המוצר באמצעות צוות מומחים בינלאומיים לצרכים והמגבלות של אוכלוסייה זו. כך נולד Obie for seniors - קונסולת משחק אינטראקטיבית ייחודית לקשישים, המעודדת תנועה, שיפור קוגניטיבי ואינטראקציה חברתית ובין־דורית. המוצר זכה לפרסים בינלאומיים, הותקן במעל 1,000 בתי אבות עד היום וקיבל מספר מענקים לאומיים מגופים ממשלתיים ופרטיים, בין היתר גם מקרן CMP של מדינת קליפורניה ועוד. כיום החברה ממשיכה לפתח ולמקד את הטכנולוגיה בכמה תחומים עיקריים — תחום הילדים עם דגש על תחום החינוך ותחום הבריאות עם דגש על קשישים.


ד"ר ליאור פרל: סמנכ"ל חדשנות, BMC Innovation
היזמים הם הרופאים, הפיתוח בתוך בית החולים
בבית החולים בילינסון, אחד המרכזים המובילים של שירותי בריאות כללית, פועל מרכז חדשנות הכולל כמה זרועות: "חממת החדשנות" המקדמת המצאות לצרכים, מבוססת על שיטת הביודיזיין מסטנפורד, מרכז לבינה מלאכותית וביג דאטה, עיצוב והדפסה תלת־ממדית. תובנות רפואיות בשילוב יכולות פנימיות של מחקר ופיתוח פועלים מול יזמים חיצוניים מהסביבה הישראלית השוקקת. אחד המאפיינים הייחודיים של מרכז החדשנות הוא שהכל קורה בתוך בתי החולים. אחרי שמנתחים את הבעיה, התהליך כולל סיעור מוחות שבו כולם אומרים את מה שחושבים ונזרקים לחלל האוויר גם הרעיונות הכי מוזרים שיש.


אורי אנטמן: מנכ"ל InnerEye
"אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו להתחבר ל־AI"
InnerEye פועלת בתחום הבינה המלאכותית, בדגש על השילוב בין המומחה האנושי לבינה המלאכותית, וביתר פירוט - בין טכנולוגיות בתחום ממשקי מוח־מחשב לכלי בינה מלאכותית. בתחומי קבלת החלטות קריטיות (ייצור, אבטחה, רפואה, רכב, חקלאות ועוד) ישנם קשיים באימוץ ומעבר לבינה מלאכותית. אינראיי מאפשרת ללקוחותיה לאמן בינה מלאכותית שלומדת ישירות ממומחי המשתמש של הלקוח, ובשלבי האימוץ הראשונים אף משתפת איתם פעולה בהחלטות מסונכרנות. אינראיי מאפשרת זאת באמצעות שילוב חדשני ומוגן פטנטים בין מוח האדם לבינה מלאכותית.
באמצעות ממשק מוח־מחשב, האלגוריתמיקה המתקדמת של אינראיי לומדת את אופן קבלת ההחלטות של המומחים ומתרגמת אותן למידע המוזן למערכת הבינה המלאכותית. כך נוצרת רשת נוירונים ייחודית המשלבת עיבוד של גלי מוח של המשתמש המומחה ביחד עם עיבוד המידע החזותי/אודיטורי של הלקוח. התוצאה – רמות דיוק וסמך גבוהות יותר ומעבר מהיר יותר לאוטומציה.
לדברי אורי אנטמן, מנכ"ל החברה, "אנחנו בתחילתה של מהפכה. בהרבה אפליקציות, האינטליגנציה האנושית היא קשה ללימוד. אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו להתחבר ל־AI". המשקיעים מגיעים מאירופה וממזרח אסיה, ובחברה 15 עובדים במרכז הפיתוח בישראל, לצד משרד מכירות ביפן, עם מפיצים באירופה, יפן וסינגפור.


אלון שלו: מייסד משותף ומנכ"ל QART Medical
החברה ששואפת לשפר דרמטית את אחוזי ההצלחה בהפריות
אלון שלו הוא מייסד משותף ומנכ"ל ב־QART Medical. זוהי חברת MedTech בשלבים קליניים, המטפלת ב"מגפת הפוריות העולמית": אחד מכל שישה זוגות מבקש סיוע רפואי כדי להביא ילד לעולם. QART Medical מפתחת מערכת המאפשרת לאמבריולוגים (ביולוגים מומחים המבצעים את הליכי ההפריה החוץ־גופית במעבדה — א"פ) לשפר באופן דרמטי את בחירת תאי הזרע להזרקה לביצית, כדי להעלות את שיעורי ההצלחה, שהם 25%-15%. QART השלימה מחקר קליני רב־מרכזי עם תוצאות מבטיחות מאוד. הטכנולוגיה והפטנטים הרבים נוצרו בצוות המחקר של פרופ' נתן ט. שקד, ראש המחלקה להנדסה ביו־רפואית באוניברסיטת תל אביב. שלו עצמו הוא יזם מדטק מנוסה.
כאמור, החברה מפתחת פתרון פורץ דרך לאפיון ובחירה אינפורמטיבית ביותר של תאי זרע להפריה חוץ־גופית (IVF), במטרה ליצור תקן חדש וטוב יותר בשוק של טכנולוגיות רבייה מסייעות (ART). מערכת QART שואפת לשפר את שיעורי ההצלחה הנוכחיים של הזרקת זרע תוך־ציטופלזמית (ICSI) על ידי אפיון כמותי של המורפולוגיה והתכולה של תאי זרע בודדים באמצעות הדמיה טופוגרפית תלת־ממדית; מתן מידע כמותי של DNA על בסיס תא ותא; ומיון אוטומטי של דגימת זרע לפי קריטריונים מוסכמים ואובייקטיביים.
QART יוזמת כעת מחקר קליני באוניברסיטת טוקיו ובבית החולים UCSF, ומתחילה בהמשך מחקר קליני במרכזי הפריה בישראל. המערכת אושרה על ידי ה־FDA בארה"ב וכעת היא בתהליך אישור בישראל. לדברי שלו, "אנחנו מתכננים להתחיל בשיווק ב־2024". משקיעי החברה המנוהלים על ידי Chartered Investment Management כוללים את Hamamatsu Photonics, אוניברסיטת תל אביב ואנג'לים פרטיים.


רחל ירקוני גולדשטיין: מייסדת ומנכ"לית, myAir
לנהל את הסטרס והתזונה בעזרת בינה מלאכותית
myAir היא חברה המונעת מנתונים, ומציעה פתרון להתמודדות עם הרוצח השקט מספר 1 בעולם: מתח כרוני ("סטרס"). בעולם שבו אנו מנהלים את התזונה והספורט שלנו — עלינו להתחיל לנהל גם את הלחץ שלנו, והתזונה האישית היא חלק מהפתרון.
החברה ממנפת בינה מלאכותית, Generative AI, המשלבת מדדים פיזיולוגיים (מבוססי שעונים חכמים כגון גרמין ואפל) ופסיכולוגיים, ומספקת תוכנית פרסונלית בהתאם לפרופיל המשתמש הכוללת תובנות בזמן אמת על מדדי הלחץ והשפעותיו. הפלטפורמה כוללת גם חטיפי בריאות המכילים פורמולציית צמחים פעילים (שהוכח שמפחיתים לחץ) וליווי אישי 24/7 של התזונאית הפרסונלית החכמה ביותר בעולם (מבוססת AI).
צוות myAir המבוסס על מדענים מאוניברסיטאות ברקלי, תל אביב והטכניון, פיתח אלגוריתם (מוגן פטנט) המבוסס על נתונים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים. השאלון האינטראקטיבי של myAir יוצר פרופיל עמוק של התגובה הקוגניטיבית של הצרכן למתח. במקביל, האלגוריתם מתבסס על מדדים פיזיולוגיים למתח, כולל שינויים בקצב הלב, HRV, הנשימה, איכות השינה והפעילות הגופנית באמצעות ההתממשקות לשעונים חכמים.


איתמר בנאדי: מנכ"ל ומייסד משותף, Anzo.io
לפרסם על שלטי חוצות ופוסטרים במטאוורס
אנזו פיתחה פתרון מתקדם לפרסום בתוך משחקי מובייל, PC, קונסולות והמטאוורס. החברה מצאה דרך לעזור למפרסמים להגיע לשחקנים בעזרת מודעות בתוך המשחק כחלק מהתוכן והסביבה בצורה שלא קוטעת את חוויית המשחק, אלא משתלבת בתוכו בעזרת אלמנטים כמו שלטי חוצות ופוסטרים, והכל לפי הסטנדרטים המחמירים של פרסום בדיגיטל. הפתרון של אנזו מוסיף ממד ריאליסטי עם מותגים מוכרים מכל העולם ועוזר לעשרות מפתחי משחקים לייצר הכנסה נוספת ממודעות בלי להפריע לחוויית השחקן.
עד היום גייסה אנזו 37 מיליון דולר מחברות כמו סוני, NBC ועוד, כדי לפתח את תחום המודעות בתוך המשחק מתוך חשיבה על המפרסמים, מפתחי המשחקים והשחקנים. בטוקיו הציג איתמר בנאדי, מנכ"ל ושותף באנזו, את עולם הגיימינג והסביר למה הוא מהווה ערוץ פרסום שצובר תאוצה ועניין בשנים האחרונות, מה הופך אותו לאטרקטיבי למותגים שמתחרים על תשומת הלב של קהלים, ולמה פרסומות שמוצגות בסביבה דינמית כמו משחקי וידיאו הן הזדמנות חדשה. "כיום כל אחד הוא גיימר וביפן אין שוני בין האנשים. יש יותר זמן גיימינג מזמן טלוויזיה", אמר בנאדי.
בנאדי סיפר איך הטכנולוגיה שפותחה באנזו הביאה להצלחה של קמפיינים פרסומיים עם מותגים כמו מיקרוסופט, אמזון וסמסונג, על התמיכה והשקעה מחברות טכנולוגיה, מדיה ופרסום בעלות שם עולמי כמו WPP, NBCU ו־SONY ועל האתגרים בעבודה עם חברות פיתוח משחקים מהמובילות בעולם, כמו Ubisoft.


רועי טל: מנכ"ל SOLO AI
"בכל שנייה אנחנו מנתחים מיליוני רגשות, בזמן אמיתי"
SOLO היא טכנולוגיית בינה מלאכותית ישראלית־יפנית המנתחת את המצב הרגשי של בני אדם באמצעות תווי פנים, ומספקת נתונים בזמן אמת מכל מצלמת וידיאו - ללא צורך בציוד מיוחד. כל זאת, כדי למדוד, לנטר ולייצר אינטראקציות מבוססות רגש.
"בנינו טכנולוגיה לניתוח הרגש האנושי, ובכל שנייה אנחנו מנתחים מיליוני רגשות והכל בזמן אמיתי", אמר רועי טל, מנכ"ל החברה, שסיפר שהחברה גם קיבלה אישור של גורמי בריאות לדגימות שהיא לוקחת.
"עם יותר מ־85 מיליון דגימות ועם התאגיד היפני NEC כשותף מקומי, SOLO מובילה את יפן בניתוח רגשות ומתן תובנות עסקיות בשימושים כמו ניטור מצב נפשי של מטופלים, מדידת סטרס של עובדים, המלצה על מוצרים לפי מצב רגשי, מחקרים קליניים, מחקרי שוק ועוד", הסביר טל.
הטכנולוגיה של SOLO מבוססת על 160 שנות מדע, והיא בעלת דיוק של יותר מ־91% תוך שמירה על פרטיות מלאה של המשתמשים. את הטכנולוגיה הזו אפשר להטמיע בכל אפליקציה, שירות, פלטפורמה או אפילו רובוט כדי ליצור יכולות רגשיות.


שי שחל: מנכ"ל PolyGreen
"המטרה היא להילחם בפסולת שנוצרת משימוש בחיתולים"
חברת PolyGreen, שהוקמה ב־2016 על ידי שי שחל וצביקה מאירי, עוסקת בכימיה ירוקה ומייצרת פולימרים סופר־סופגים מתכלים לתעשיית ההיגיינה ותעשיות נוספות כגון חקלאות, רפואה ואריזות.
פוליגרין מפתחת חיתולים ידידותיים לסביבה. "המטרה היא להילחם בפסולת הרבה שנותרת לאחר השימוש בחיתולים", אמר שחל, מנכ"ל החברה.
אם בדרך כלל נדרשת פשרה בביצועי המוצר ובהיבט הקיימות שלו, כדי שניתן יהיה לשלב את שניהם - פוליגרין מייתרת את הצורך בפשרה זו. זאת, על ידי מתן תכונות של התכלות חומרים ועיצוב אקולוגי (Eco-design), לצד ביצועים בסטנדרטים הנהוגים בתעשייה.
לדברי שחל, "אנחנו באים לפתור את בעיית החיתולים והפסולת הרבה שנוצרת כתוצאה ממנה. אנחנו מאפשרים ייצור של חיתול בר־קיימא. קיבלנו מענק משמעותי מהאיחוד האירופי כדי לפתח את החיתול הידידותי ביותר לסביבה.
לדבריו, "השימוש הראשון והעיקרי הוא ייצור חומרי גלם עבור מוצרי ספיגה בני־קיימא להיגיינה אישית (AHP) המיועדים לתינוקות, נשים וקשישים. חומרי הגלם הללו נוסו בהצלחה בכמה קווי ייצור במוצרי היגיינה באירופה והציגו את ביצועי השוק הנדרשים".
לאחר מחקר ופיתוח אינטנסיביים של המוצר ותהליך הייצור, חלקם באמצעות מענק של 4 מיליון יורו מהאיחוד האירופי ומענקים מרשות החדשנות, מתקדמת כעת החברה ל־Scale up משמעותי ועתידה לצאת לגיוס הון בחודשים הקרובים.
"המטרה של חברת פוליגרין היא לממש את הפוטנציאל של הייצור ההמוני, כדי להשפיע על הקיימות במוצרי היגיינה ומוצרים נוספים ברחבי העולם", סיכם שחל.


השתתפו בהכנת הכתבה: סופי שולמן, מאיר אורבך, עומר כביר ואדריאן פילוט