Innovation Cocktailבכירה בסיסקו העולמית: "בתוך חמש שנים מחשבים קוונטיים יוכלו לפצח הצפנות"
Innovation Cocktail
בכירה בסיסקו העולמית: "בתוך חמש שנים מחשבים קוונטיים יוכלו לפצח הצפנות"
לדברי ליז סנטוני, סגנית נשיא בכירה לאסטרטגיה, מעבר לבינה מלאכותית אתית, דגש גדול יותר על התנהגות אחראית של תאגידים, האצת התהליכים לצמצום פליטות פחמן וניצול טוב יותר של מידע דיגיטלי – אלה יהיו מהמגמות המרכזיות של השנה הקרובה. הדברים נאמרו במהלך אירוע Innovation Cocktail של "כלכליסט" וסיסקו ישראל
מעבר לבינה מלאכותית אתית, דגש גדול יותר על התנהגות אחראית חברתית של תאגידים, האצת התהליכים לצמצום פליטות פחמן וניצול טוב יותר של מידע דיגיטלי למינוף הפעילות העסקית – אלה הן כמה מהמגמות המרכזיות של השנה הקרובה שסימנה ליז סנטוני, סגנית נשיא בכירה לאסטרטגיה בסיסקו העולמית, במהלך אירוע Innovation Cocktail של "כלכליסט" וסיסקו ישראל שנערך אתמול ביפו.
"במשך שנים אנשי טכנולוגיה חזו שעבודה היברידית וחוויה דיגיטלית הן העתיד", אמרה סנטוני. "אבל אף אחד לא יכול היה לחזות איך המגפה תקדם האצה מואצת. היום, אני רוצה לדבר על כמה מהמגמות הטכנולוגיות החדשות שיגדירו את 2023.
"במירוץ להגן, לזהות ולהגיב למשטח התקפות גדול, נראה ניהול סיכונים 'מתמזג' עם יכולות חדשנות עסקית. פרטי התחברות שנחשפו, טעויות בהגדרות, שימוש לרעה מכוון או בשוגג במשאבים נמצאים במרכז הדיון על אבטחה. 62% מהפריצות שלא קשורות לטעות או שימוש לרעה הן תוצאה של גניבת פרטי התחברות, או מתקפות פישינג. עסקים מודרניים מתבססים על יישומי ענן, ויש צורך להגן על תשתיות מחשוב קריטיות. אנחנו מאמינים שמפתחים יזכו ליותר תמיכה מכלים שעוזרים להאיץ מחזורי פיתוח ומסייעים להם לנהל ולאבטח ארכיטקטורה מבוזרת בצורה טובה יותר. המטרה היא לספק חוויה דיגיטלית מאובטחת ומוצלחת, ונראה גם יותר תזוזה לכיוון כלים שעוזרים למפתחים ולמומחי אבטחה לשתף פעולה.
"שידור מפתחות הצפנה מהווה סיכון גדול לאבטחה מכיוון שניתן לאסוף ולפענח אותם מאוחר יותר. בעוד שהצפנה פוסט-קוווואנטית (Post Quantum Cryptography) הוא פתרון זמני אפשרי, הפצת מפתחות קוונטית (QKD) אמורה להיות צעד חשוב מכיוון שהיא מונעת הפצה של המפתחות בערוץ לא מאובטח. כהכנה לעולם פוסט-קוונטי, נראה מגמת מקרו מתהווה עם אימוץ QKD בדאטהסנטרים, IoT, מערכות אוטונומיות ודור שישי. בשנת 2016, NIST המליצה לעסקים להתחיל להתכונן לפריצת ההצפנה הקוונטית - זה היה לפני 6 שנים; 71% מהארגונים מאמינים שמחשבים קוונטיים יוכלו לשבור הצפנות בחמש השנים הקרובות. הזמן לפעול הוא עכשיו.
"הניסיון הדיגיטלי הוא כעת המניע העיקרי להצלחה עסקית. בחודשים הבאים, חברות יצטרכו לקשור תובנות מבוססות דאטה ישירות לתוצאות העסקיות. אם לא יעשו זאת, עלולים לעקוף אותם מתחרות חדשניות יותר. בעיה משמעותית בניטור תמיד הייתה יותר מדי נתונים עם פחות מדי הקשר עסקי. בשנת 2023, מתאם של ניטור אפליקציה ונראות עם תוצאות עסקיות יהיה פתרון חיוני. הכלכלה הדיגיטלית היא 10.3% מהתמ"ג האמריקאי או 2.4 טריליון דולר נכון ל-2022. זה גדל בקצב של 6.7% בכל שנה. לכן המגמה הזו כל כך חשובה.
"ארגונים צפויים לממש את ההצהרות החברתית שלהם. להיות מוכווני מטרה היא כעת דרישה תאגידית. אנחנו על סיפו של שינוי דורי שיונע על ידי טכנולוגיה".
עוד אמרה סנטוני, "במסע לאיפוס פליטות פחמן, דאטהסנטרים ישתנו בדרכים שנראו בלתי אפשריות רק לפני כמה שנים, תוך קידום יעדי קיימות באמצעות ניהול אנרגיה מבוסס ענן המופעל על ידי ממשקי API וחומרה ממוחזרת. אלו חדשות טובות, שבשנים האחרונות נרשמה התקדמות ענק למימוש יעדי אפס פליטות. היעדים הקיימים שנמצאים בשלבי אישור שונים מכסים בערך 90% מהפליטות העולמיות. אנחנו צריכים להתקדם מהר יותר בעניין הזה - ונעשה זאת.
"בואו נדבר על AI. ככל שהשימוש בבינה מלאכותית מואץ, לטוב ולרע, התעשייה בכללותה תתאחד, ותיצור מסגרת לניהול בינה מלאכותית בצורה אתית ואחראית כדי לצמצם את הנזק הפוטנציאלי. מסגרת זו תתבסס על עקרונות כמו שקיפות, הוגנות, אחריות, פרטיות, אבטחה ואמינות ותיושם על דברים כמו יצירת מודלים ובחירת נתוני אימון עבור מערכות בינה מלאכותית. חשבו על זה כך - 90% מהחברות והצרכנים אומרים שהם מעדיפים לעשות עסקים עם ארגון אחראי חברתית. לחברות בעלות אחריות חברתית יש סיכוי גבוה יותר ב-50% להתרחב לשווקים חדשים.