כנס מיליון להייטק"נביא את יכולות ההייטק לתעשייה"
כנס מיליון להייטק
"נביא את יכולות ההייטק לתעשייה"
שרת הכלכלה, שרת החינוך ושרת החדשנות דיברו על האתגרים בהבאת אוכלוסיות נוספות לעולם ההייטק: "בשנה הבאה נתחיל תוכניות גם בגני ילדים", אמרה יפעת שאשא ביטון. הן דיברו בכנס השקת קהילת חדשנות Anashim.IL, המתמקדת בחינוך, למידה ועבודה, לפיתוח ההון האנושי בישראל
כנס "מיליון להייטק" שם לעצמו למטרה להעלות לדיון את ההתמודדות עם מחסור בעובדים הטכנולוגיים, בדגש על אוכלוסיות בתת־ייצוג, כמו נשים, חברה ערבית וחרדים. לצד זאת, בכנס שהתקיים ביום חמישי שעבר הושקה גם קהילת חדשנות Anashim.IL, המתמקדת בחינוך, למידה ועבודה, לפיתוח ההון האנושי בישראל.
שרת הכלכלה, אורנה ברביבאי פתחה את הכנס ואמרה: "המפגש הזה הוא בעיקר הצהרת כוונות: בואו נעשה דברים יחד, השכל לא נמצא במקום אחד. שיתופי הפעולה בין משרדי ממשלה, חברות הייטק והתעשייה, סטארט־אפים, אקדמיה, עמותות ומגזר שלישי, שלטון ומקומי וכמובן בני ובנות נוער, כל אלה נדרשים בכדי לחצות את עולמות התוכן ולייצר תוכנית פעולה שתמשוך את כלל המשק למעלה. בואו נביא את יכולות ההייטק לתעשייה ולכל גבר ואישה בכל מקום בארץ.
לדברי ברביבאי, "אנשים זה כל הסיפור. איך נייצר הזדמנות לאדם שנולד שעה נסיעה מפה? אנו מבינים שהדרך למצות את פוטנציאל הסטארט־אפ ניישן היא להרחיב את מעגל השותפים ולהכניס אוכלוסיות נוספות ומגוונות פנימה". שרת הכלכלה התייחסה גם למשבר בענף: "הידיעות על פיטורי עובדים בענף ההייטק, לצד הרצון שלנו להגיע למיליון אנשים בהייטק, מחייבות אותנו לדייק את הדרך בה אנו מפתחים ידע, יכולות ומיומנויות בכל תחומי החיים. לדוגמה לג'וניורים ישנה מוטיבציה גבוהה מאוד להיכנס פנימה. אי אפשר להרשות לעצמנו לא לפתוח בפניהם באופן נרחב את שער הכניסה המקצועי ובכוונתי לייצר תוכניות שיעודדו השתלבות ג׳וניורים בסקטור הציבורי מוקדם ככל הניתן".
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, התייחסה גם היא לחשיבות הדור הבא: "אתמול פרסמנו את מסקנות צוות פרלמוטר, שהקמתי עם כניסתי לתפקיד", אמרה פרקש הכהן, "הצוות כינס לראשונה את כלל הגורמים הרלבנטיים, לדון בסוגיה אסטרטגית למדינת ישראל — שימור הצלחת תעשיית ההייטק בטווח הארוך. המלצות הצוות שמו זרקור חד וברור על הצורך הדחוף בהכנת הדור הבא לעולם התעסוקה העתידי. הדו"ח מצביע על הצורך בחיזוק משמעותי של תשתיות החינוך וההשכלה של ישראל, תוך התאמתם לצרכים אלו".
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון הוסיפה את הממד הפדגוגי: "אנחנו פועלים כדי להתאים את המערכת הפדגוגית למציאות המשתנה, וכדי שהילדים שלנו יצאו מהמערכת עם המיומנויות והכלים שהם זקוקים להם", אמרה שאשא ביטון, "לכן אנחנו יוצאים לדרך עם מספר תוכניות, ובראשן הרפורמה בבגרויות שתשפיע על כלל המערכת, ותעניק לילדים שלנו כלים רלבנטיים שישרתו אותם בהמשך חייהם המקצועיים והאישיים כמו עבודה בצוות והגשת פרזנצטיה. במקביל, בשנה הבאה יתחילו תוכניות בגני ילדים ברחבי הארץ, בהם הילדים יחשפו הן לעולמות הייטק והן לשפה האנגלית הדבורה שגם היא מרכיב חשוב כשמדברים על ההייטק.
"כשמדברים על הייטק ומערכת החינוך, תמיד נוטים להסתכל על הדברים רק מהפריזמה של מתמטיקה או מדעי המחשב, שהם אכן חשובים, אבל לא רק עליהם ההייטק נשען. אנחנו רוצים לחשוף את הילדים לעולם הזה כבר מגיל צעיר, על כל גווניו ומרכיביו".