סגור

מהגנה על ענן ועד שמירה על מידע אישי: אלה הסטארט-אפים המבטיחים בתחום הסייבר

הזוכים במקומות הראשונים בדירוג The Next Big Thing – Cyber

כדי להחליט מיהם הסטארט־אפים המבטיחים בתחום הסייבר פנינו לשורת משקיעים בולטים בשוק הישראלי וביקשנו מהם לסמן את חמש החברות הצעירות והחדשניות ביותר, בעלות הפוטנציאל העסקי והעומק הניהולי הגדולים ביותר. לאחר שקלול הנתונים, כלכליסט גיבש את רשימת חמש החברות המבטיחות:
Cyberpion
הגנה מפני צד ג'
5 צפייה בגלריה
מימין ד"ר נתנאל גלרנטר מנכ"ל רן נחמיאס מייסד־שותף ואורי אנגלברג סמנכ"ל מו"פ סייברפיון
מימין ד"ר נתנאל גלרנטר מנכ"ל רן נחמיאס מייסד־שותף ואורי אנגלברג סמנכ"ל מו"פ סייברפיון
מימין ד"ר נתנאל גלרנטר מנכ"ל סייברפיון, רן נחמיאס מייסד שותף ואורי אנגלברג סמנכ"ל מו"פ
(צילום: דיוויד גארב)
סייברפיון, הזוכה במקום הראשון בדירוג The Next Big Thing – Cyber של כלכליסט ו־KPMG סומך חייקין, הוקמה ב־2016 על ידי ד"ר נתנאל גלרנטר, שמכהן כמנכ"ל, ואורי אנגלברג, שמכהן כסמנכ"ל מו"פ. אליהם הצטרף כמייסד־שותף רן נחמיאס. החברה מפתחת פתרונות לאבטחת נכסי הארגון ותשתיות חיצוניות המקושרות אליהם. הפלטפורמה שלה מאפשרת לצוותי אבטחה לזהות ולנטרל איומים חדשים הנובעים מנקודות תורפה.
"סיכוני האבטחה הארגוניים כבר אינם מוגבלים לשערי חומת האש של הארגון", אמר בעבר נחמיאס לכלכליסט. "ניתן להשוות את האיומים להידבקות בנגיף הקורונה. רמת ההדבקה ממשיכה וצומחת באופן מעריכי ככל שמביאים בחשבון אנשים במעגלי הקשר השני, השלישי והרביעי. סייברפיון מאתרת איומים בכל פתרונות צד ג' המחוברים לארגון".
במשך רוב שנות פעילותה פעלה החברה ללא השקעות חיצוניות. באוקטובר שעבר, על רקע רצון להגדיל משמעותית את היקף פעילותה, היא גייסה סבב סיד גדול במיוחד של 8.25 מיליון דולר בהובלת Team8 Capital ו־Hyperwise Ventures ובהשתתפות המשקיע גיורא ירון.
Hunters
הגנה על ענן
5 צפייה בגלריה
צוות האנטרס Hunters
צוות האנטרס Hunters
צוות Hunters
(צילום: אריק סולטן)
האנטרס, שהוקמה על ידי אורי מאי ותומר קזז, מפתחת פלטפורמה שמיועדת להגנה על ארגונים מפני חדירות ומתקפות לא מזוהות בענן, ברשת הארגונית, בנקודות קצה ועוד. הפלטפורמה של החברה מזהה תקיפות שמוצרי אבטחה קונבנציונליים מפספסים. זאת, באמצעות זיהוי אוטומטי של טכניקות תקיפה והצלבתן בין סביבות IT שונות בארגון.
"האנטרס הפכה את תהליך זיהוי האיומים לאוטומטי", אמר בעבר מוני חסיד, שותף ומנהל ההשקעות בישראל ובאירופה של M12, קרן ההשקעות של מיקרוסופט ואחת המשקיעות בחברה. החברה מספקת את פתרון ה־SaaS שלה ללקוחות שונים וביניהם Snowflake ו־TripActions. ביוני 2020 היא השלימה סבב A שבו גייסה 15 מיליון דולר מ־M12, קרן ההון סיכון האמריקאית U.S. Venture Partners וקרן ההשקעות של אוקטה. בסך הכל הושקעו בחברה 20.4 מיליון דולר.
MINE
איפה המידע
5 צפייה בגלריה
עובדי חברת mine
עובדי חברת mine
עובדי חברת mine
(צילום: חברת mine)
מיין הוקמה בסוף 2018 על ידי גל רינגל (מנכ"ל), גל גולן (הטכנולוג הראשי) וקובי ניסן (מנהל מוצר ראשי). החברה הוקמה כדי לגשר על המתח שבין הצורך לגלות מידע לבין החשש מאובדנו ומשימוש בו לרעה.
המוצר של מיין מנתח את החשיפה הדיגיטלית של המשתמשים ומאפשר לכל משתמש לדעת בכל רגע נתון איזה מידע אישי שלו שמור והיכן, ואף מציע מנגנון קל ופשוט המבקש מהגופים המסחריים להסיר את המידע. בנוסף, באמצעות עדכונים שוטפים ביחס למיקום המידע, מיין מאפשרת לאנשים לנהל את הנתונים שלהם על פי בחירתם, מבלי לדרוש מהם לשנות את התנהגותם ברשת.
באוקטובר האחרון השלימה החברה גיוס A של 9.5 מיליון דולר, בהובלת קרן ההון סיכון הממוקדת AI של גוגל ו־Gradient Ventures, בהשקעתה הראשונה בישראל. בסך הכל גייסה החברה כ־12.5 מיליון דולר.
Rezilion
למנוע התרעות שווא
5 צפייה בגלריה
Rezilion Liran Tancman CEO לירן תנקמן רזיליון
Rezilion Liran Tancman CEO לירן תנקמן רזיליון
לירן טנקמן, ממייסדי Rezilion
החברה, שהוקמה על ידי לירן טנקמן ושלומי בוטנרו, פיתחה פלטפורמה אוטונומית להגנה על סביבות ענן. "סביבות מודרניות דורשות קצבי שינוי וגידול גבוהים. לכן, כדי לשמר את רמת האבטחה יש להטמיע אותה כחלק מהתשתית", אמר בעבר בוטנרו. "רזיליון מאפשרת לסביבות הענן לפעול בצורה בטוחה אפילו כשיש נקודות תורפה, ומפחיתה דרמטית את היקף החשיפה למתקפות של אפליקציות בענן".
האיומים נבעו מיישומים שלקוחות פרסו על תשתית ענן. כלי אבטחה קייימים דורשים כיול ידני ולא מסוגלים לעמוד בקצב השינויים שטכנולוגיות DevOps מאפשרות. כתוצאה, יש עלייה במספר התרעות השווא המייצרות עומס ועלויות עבור צוותי האבטחה העמוסים. רזיליון מסייעת לארגונים לצמצם משמעותית את היקף החשיפה למתקפות. הפלטפורמה מאפשרת לכל השירותים להמשיך לרוץ ברציפות, אפילו אלה המכילים פגיעות, משום שהיא מוודאת שגם אם נוצלה נקודת תורפה, השירות הנפגע יוחזר אוטומטית לתצורתו האחרונה.
בדצמבר 2019 השלימה החברה גיוס של 8 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון JVP. בסיבוב השתתפו גם המשקיעים הפרטיים גיא שחורי ורון צוקרמן.
CardinalOps
לשלוט במוצרי ההגנה
5 צפייה בגלריה
מימין מיכאל מומצ׳וגלו ו יאיר מנור CardinalOps
מימין מיכאל מומצ׳וגלו ו יאיר מנור CardinalOps
מימין: מיכאל מומצ׳וגלו (המנכ"ל) ויאיר מנור (סמנכ"ל הטכנולוגיה)
(צילום: אפרת מנור)
CardinalOps הוקמה לפני כשנה וחצי על ידי יזמי הסייבר מיכאל מומצ׳וגלו (המנכ"ל) ויאיר מנור (סמנכ"ל הטכנולוגיה). עולם אבטחת המידע מורכב מהמון תת־תחומים שמשולבים בהם טכנולוגיות בינה מלאכותית ואוטומציות לגילוי תוקפים, וכל ארגון עם פעילות משמעותית מחזיק בין 80 ל־120 פתרונות שכאלה. אלא שהם לא נפרסים בארגון בצורה נכונה ואינם מתוחזקים נכונה, ו־CardinalOps עוזרת בניהולם.
"ההיסטוריה מלאה בסיפורים על מקרים בהם היתה התראה שלא ראו ולא שמעו אותה עד לתחקור אחרי האסון", אמר בעבר מומצ׳וגלו. "המערכת שלנו מאפשרת לנהל נכון את פתרונות הסייבר בנקודות בהן השימוש בהם מתפרק. רוב הארגונים עסוקים בלקנות מוצרים אך אין את האנשים והידע בשטח לנהל את הקונפיגורציה והחוקים של עשרות מוצרים, פה נוצר סקייל שקשה לעמוד בו בניהול אנושי, הוא גדול מדי ומורכב מדי. אנו מביאים את האוטומציה שתאפשר ליישם עבודה אופטימלית של כל ההגנות שרכש הארגון".
בינואר האחרון השלימה החברה גיוס סיד של 6.5 מיליון דולר בהובלת גלילות קפיטל, באטרי וונטצ׳רס ומשקיעי אנג'ל בתחום הסייבר.
החברות שהשתתפו בדירוג
YL Ventures
Glilot Capital Partners
Intel Ignite
Insight Partners
Vertex Ventures
Viola Ventures
CyberStarts
PICO Ventures Partners
KPMG סומך חייקין
Team8
Qualcomm Ventures
JVP
Pitango First