סגור
ועידת טוקיו 2023 פאנל נטע קלמנסון, שני פדרמן טרם, טאקאשי מיטאני, ריוסוקה אושידה, מאסאטו קאנדה, טסוקאסה אוג'ימה
(צילום: שמוליק דודפור)

ועידת טוקיו
"דיסקונט שם לעצמו מטרה - לאתגר את מערכת הבנקאות"

שני פדרמן טרם, מנהלת פיתוח עסקי וחדשנות בדיסקונט, אמרה בפאנל פינטק בוועידת טוקיו כי קניבליזציה היא כבר אינה מילה שצריך לחשוש מפניה אלא לאמץ אותה לצורך צמיחה; טסוקאסה אוג'ימה, מנהל בכיר לפיתוח עסקי ושיווק, Aeon: "ישראל קוסמת לנו כחברת פיננסים גדולה"; נטע קלמנסון, מנהלת השוק היפני, Nayax: "היה לי חלום לחבר חברות ישראליות לחברות יפניות והכנס מראה לי שיש כאן חיבור איכותי"

רגולציה אינה מפריעה לחדשנות אלא להיפך - היא מסייעת לה בכניסה לשוק המקומי. כך אמרו משתתפי פאנל פינטק בוועידת העסקים ישראל-יפן של כלכליסט ודיסקונט בטוקיו, בפאנל בהנחיית עומר כביר שאמר למשתתפים שפינטק הוא אחד התחומים המשמעותיים כיום לתעשיית הטכנולוגיה ולחיים בכלל ולשתי המדינות יש עתיד מעניין בתחום.
בפאנל השתתפו נטע קלמנסון, מנהלת השוק היפני, Nayax; טסוקאסה אוג'ימה, מנהל בכיר לפיתוח עסקי ושיווק, Aeon; טאקאשי מיטאני, סמנכ""ל הטכנולוגיות, GMO Payment Gateway; מאסאטו קאנדה, ראש מחלקת חדשנות וסטארט-אפים, בנק מיזוהו; ריוסוקה אושידה, סמנכ"ל פינטק, FSA; ושני פדרמן טרם, מנהלת פיתוח עסקי וחדשנות בבנק דיסקונט.
נטע קלמנסון, מנהלת השוק היפני, Nayax, התחילה בשיחה שוטפת ביפנית ואמרה: "אני שמחה שמאז לימודיי באוניברסיטת אוסקה היה לי חלום לחבר חברות ישראליות לחברות יפניות וכאן הכנס מראה לי שיש כאן חיבור איכותי שמתחיל. יפן היא מדינה מתקדמת וחדשנית. תחרות בחברות יפניות היא אבודה ולכן חייבים להביא מוצרים חדשניים, טכנולוגיות. אנחנו בנייאקס חברה מובילה במוניטיזציה, בעיקר של תשלומים ללא כרטיס ומגע. יפן הפכה להיות המדינה המובילה של כסף דיגיטלי ומעבר לעולם ללא מזומנים עוד רחוק מכל יישום. העובדה שיפן עדיין מדינה מוכוונת מזומן מעידה שיש עוד מקום רחב לעבודה עם הציבור ועם החברות המקומיות ואנחנו לא ממש קרובים לתחומי התשלום ללא מגע".
טסוקאסה אוג'ימה, מנהל בכיר לפיתוח עסקי ושיווק, Aeon: "אני מודה על ההזדמנות להיות כאן יש לנו 48 מיליון כרטיסי אשראי כחברה המובילה בתחומי הפינטק. ישראל קוסמת לנו כחברת פיננסים גדולה ואנחנו רוצים לעבוד עם חברות ישראליות - לא רק בפינטק אלא גם בפודטק ובעוד תחומים משמעותיים. יש לנו אלפי חנויות ברחבי אסיה ואנחנו רוצים להיות השער לכל החברות הישראליות שרוצות להיכנס לשוק האסייתי".
מה האתגרים שמרגישים קמעונאים בעקבות הקורונה?
"בעקבות המצב הקמנו מרכזים מסחריים שונים ואנחנו מנצלים בתחומים האלה טכנולוגיות שונות לחזות ביקושים עתידיים וגם לחזות התנהגות צרכנית משמעותית ויש לנו רשת גדולה משמעותית".
מאסאטו קאנדה, ראש מחלקת חדשנות וסטארט-אפים, בנק מיזוהו, אמר: "יש לנו אמון רב בחברות סטארט-אפ למען עתידו של הבנק. אנחנו מאוד רוצים לסייע להן בהשתלבות אצלנו ובכלל. זה תחום שמשתנה במהירות ויוצר הזדמנות אבל עדיין אנחנו לא עושים בזה שימוש מספיק".
שני פדרמן טרם, מנהלת הפיתוח העסקי והחדשנות בדיסקונט, אמרה כי "דיסקונט שם לעצמו מטרה - לאתגר את מערכת הבנקאות" ושיתפה את הפאנל בשת״פים החדשניים שקבוצת דיסקונט יצרה לאורך השנים. פייבוקס היה הראשון - ״פעם היינו צריכים להתנהל במזומן, היום יש לנו את פייבוקס שהוא הרבה יותר מארנק דיגיטלי אלא פלטפורמה עם מגוון שירותים פיננסיים שמסייעת ללקוחות בניהול היומיומי בצורה נוחה וויעילה יותר״.
פדרמן טרם התייחסה גם לגרינלנד, השת״פ שדיסקונט הכריז עליו לאחרונה ביחד עם איזיבוב: ״עם הטכנולוגיה החדשנית של איזיבוב ביחד עם ערוצי ההפצה וההון של הבנק, המיזם יציע שירותי אשראי מתקדמים בתצורה של embedded finance”.
״החדשנות היא גם ב-DNA של הקבוצה וניתן לראות זאת בשתפ של כאל עם הפינטק קסטודיה״, אמרה פדרמן טרם. ״כאל בנתה פלטפורמת תשלומים מתקדמת על גבי התשתית של קסטודיה שמאפשרת לה להציע מוצרים ושירותים מתקדמים. שתפ זה גם זכה בפרס Best payTech partnership לשנת 2022״. לדברי פדרמן טרם, קניבליזציה היא כבר אינה מילה שצריך לחשוש מפניה אלא לאמץ אותה לצורך צמיחה.
טאקאשי מיטאני, סמנכ"ל הטכנולוגיות, GMO Payment Gateway, אחת החברות הפיננסיות המובילות ביפן: "אנחנו עושים את ההשקעות בחברות סטארט-אפ פרטיות. תחומי התשלומים ללא מגע, משמעותיים מאוד במדינה כאן. אנחנו מספקים פתרונות שונים בתחום. לחברות סטארט-אפ ישראליות יש יכולות מתקדמות בתחומי הסייבר ואנחנו רוצים לעבוד איתן בצורה קרובה יותר. ריוסוקה אושידה, סמנכ"ל פינטק, FSA, שהיא הרשות הרגולטורית ביפן, אמר שחלק מהאנשים חושבים שחדשנות היא ההפך מרגולציה והצוות המשפטי שלנו מסייע לחברות סטארט-אפ בדרכן לשוק המקומי. יש לנו את הגשר לחבר בין החברות שלנו ביפן חברות הסטארט-אפ".