סגור
כנס מובילות את ישראל - אמילי שריידר, יוסף חדאד
(צילום: סיני דוד, דנה קופל)

מובילות 2024
"התמונות של החיילות שלנו נותנות כוח לנשים באיראן"

פעילי ההסברה הבינלאומיים אמילי שריידר ויוסף חדאד השתתפו בפאנל בכנס "מובילות את ישראל" של כלכליסט ובנק לאומי. שריידר: "התמונות של החיילות שלנו זה מסר מאוד חשוב שמראה שאנו גרים במזרח התיכון החדש, וכנשים יש לנו הזדמנויות להיות מי שאנו רוצות להיות"

סרטוני הסברה המבוססים על מחקר ועובדות, עם מסר קצר וברור לצד אותנטיות ושימוש בשפה שתתאים לקהל היעד - אלה ההמלצות שנתנו פעילי ההסברה הבינלאומיים אמילי שריידר ויוסף חדאד לקהל הישראלי שמעוניין להירתם להסברה, בפאנל שעסק בשאלה איך מנצחים במלחמה על התודעה והנרטיב הבינלאומי, בכנס "מובילות את ישראל" של כלכליסט ובנק לאומי. את הפאנל הנחה עומר כביר מכלכליסט.
אתם נפגשים עם מובילי דעות בעולם. כיצד מאז ה-7 באוקטובר השתנתה הקונספציה בעולם לגבי תפקיד הנשים במקומות שונים, כמו צה"ל למשל?
שריידר:" התמונות של החיילות שלנו זה מסר מאוד חשוב שמראה שאנו גרים במזרח התיכון החדש וכנשים יש לנו הזדמנויות להיות מי שאנו רוצות להיות. זה מסר חשוב במיוחד לעם האיראני ולנשים באיראן. כשאני מדברת איתן ברשתות וכשהן רואות את זה - זה נותן להן כוח להמשיך במלחמה נגד המשטר שם".
חדאד: "יש שם משטר טרוריסטי והנשים האיראניות רואות איך הישראליות הסתכלו בלבן של העיניים למחבלי הנוח'בה ופירקו אותם - וזו גאווה נשית וישראלית וזו שבירת הקונספציה. תמיד חשבתי שיש מקום לאשה בכל תפקיד בו היא חפצה אבל אחרי ה-7 באוקטובר אי אפשר שלא להתמלא בגאווה ולהגיד שזה כנראה יותר ממה שחשבתי וזה ייאמר לזכותן של הנשים הישראליות, יהודיות וערביות, כמו נסרין יוסף שחנקה בידיים מחבל והוציאה ממנו מידע שעזר לצה"ל לתפוס חוליית מחבלים ב-7 באוקטובר".
אחרי שהוקרן באולם סרטון הסברה קצר של שריידר היא אמרה כי "חשוב מאוד לעשות מחקר לגבי העובדות גם אם זה לוקח זמן, וזה מאוד חשוב ברשתות בהן יש הרבה פייק. אנו רואים זאת בתעמולה האנטי ישראלית וגם בתעמולה של מדינות שהם לא עושים בדיקת עובדות, ואחרי זה לצלם זה לא דבר מורכב, אפשר לצלם באייפון וגם ניתן להיעזר באפליקציות כמו טלפרומטר ואחרות".
חדאד: "אם יש נושא שאנו רוצים לדבר עליו צריך לבדוק את העובדות ואז לכתוב אותו באופן נכון ומסודר ואז הכי קל לקחת טלפון ולצלם ואז לערוך או להיעזר במישהו לעריכה, לא צריך תואר ראשון בשביל זה. אבל לפעמים הרגש זה סרטון ההסברה הכי טוב שיש. אחד הסרטונים הכי טובים שהיו לי זה בזמן אזעקה שפשוט לקחתי את הטלפון וצילמתי באמצע מטח רקטות מעזה בלי תסריט. זו הרי החוויה של ישראלי שנמצא עכשיו באמצע מטח מעזה ואני מראש הרי יודע מה אני אגיד כי אני חווה את זה שאני יודע שהמטח יצא מלב ריכוז אוכלוסיה פלסטינית, ואני אומר את זה וחשוב שישמעו את זה תוך כדי אזעקה, ויודע עובדתית שהמטח הוא על ריכוז אוכלוסייה ישראלית, ואת החוויה הזו אני מעביר תוך כדי האזעקה ברקע - והעולם רואה אותי על אמת בלי הכנות מוקדמות".
אחרי שהוקרן סרטון הסברה אחר של חדאד בערבית, אמר כביר כי חשוב שאם לאדם יש כישור מסוים, למשל שפה זרה, חשוב שישתמש בה לסרטוני הסברה. חדאד: "זה נכון. הסרטון בוצע בערבית וגם רואים בו הפצצות על עזה. בפנייה לעולם הערבי ובמזרח התיכון צריך לדבר לשפה הערבית, ויש פה גם עניין של מורל ישראלי, וגם העולם צריך לדעת שאנו אמנם מדינה מערבית אבל נמצאים במזרח התיכון ומתעסקים עם מחבלים ואנו מדברים רק על אותם טרוריסטים תומכי טרור. אגב, מורה של אונר"א שמחזיק חטופים בעליית הגג שלו הוא לא מורה - אלא מחבל".
תנו טיפ אחד למי שרוצה לצלם סרטוני הסברה.
שריידר: "חשוב לבדוק את הפרטים והעובדות וחשוב לדעת שלכל תוכן יש קהל משלו וזה חשוב מבחינת הויזואל והשפה ומבחינת איזה טיעונים משתמשים ואנו חייבים לחשוב על זה לפני שמצלמים בפועל".
חדאד: "היום לצערי אין יותר מדי קשב וריכוז במיוחד ברשתות החברתיות וצריך להעביר מסר קצר ומהיר. צריך לקחת נושא ואז לפשט אותו, לחלק אותו לחלקים עם עובדות אחרי מחקר שיתן מענה מקצועי, ולכתוב לו תסריט, ולצלם אפילו בטלפון הסלולרי, עם עריכה מינימלית, מסר קצר וממוקד ואז יש לכם אחלה סרטון".
שריידר: "מה שרואים ברשתות זה לא המציאות. רוב העולם תומכים בישראל אבל אנו לא יודעים את זה, אם אנו מסתכלים ברשתות חברתיות, כי יש שם הרבה פייק ניוז, ולכן אנו חייבים שעוד ישראלים יהיו פעילים ומעורבים ברשתות החברתיות".
חדאד: "חד משמעית, כמה שמענו שראש ממשלת ברזיל אמר ככה וככה נגד ישראל, ואתמול מאות אלפי ברזילאים הששתפו בהפגנת תמיכה במדינת ישראל. הרשתות החבתריות מתודלקות על ידי שנאה, של קבוצות אנטי ישראליות וזו גם אחת הבעיות בתוך החברה הישראלית שהקיצוניים והמיעוט בולטים ברשתות החברתיות ונראה שהם , הקיצוניים, נותנים את הטון כאילו הם הרוב. אבל אסור לנו להכנע לתרחיש הזה - לא פה ולא בעולם, וכל אחד שיכול להצטרף להסברה הישראלית - זה יעזור, והאמת תנצח".