סגור
TechTLV - עמנואל לנצמן
(צילום: אוראל כהן, סיני דוד)

TechTLV 2024
"המחוייבות שלנו לישראל כמקום אסטרטגי לטאלנטים לא השתנתה"

עמנואל לנצמן, ראש תחום מודלים מתמטיים וטכנולוגיה פיננסית במילניום העולמית הסביר במסגרת כנס TechTLV של כלכליסט, כי החברה הרחיבה את נוכחותה בישראל בעקביות מאז 2019. "למעשה, אנחנו עדיין מחפשים עובדים ולא הפסקנו מאז שהתחלנו"

"כשרוב האנשים חושבים על ישראל, הם חושבים על אומת הסטארט-אפ. ובצדק. בישראל יש אקוסיסטם טכנולוגי מדהים, אבל אנשים גם מונעים לחשוב בגדול, להיות יצירתיים, לחשוב מחוץ לקופסה", כך הסביר עמנואל לנצמן, ראש תחום מודלים מתמטיים וטכנולוגיה פיננסית במילניום העולמית את העניין הרב של החברה בישראל. לנצמן שוחח עם יונתן שרדני במסגרת כנס TechTLV של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ופאפאיה גלובל. לדבריו, החברה הרחיבה את נוכחותה בישראל בעקביות מאז 2019.
"זו תקופה מאתגרת בשבילנו. בשביל כולם. אבל המחויבות שלנו לישראל כבית אסטרטגי לטאלנטים, והמחויבות שלנו להרחיב את הנוכחות הטכנולוגית שלנו בישראל לא השתנתה. למעשה, אנחנו עדיין מחפשים עובדים ולא הפסקנו מאז שהתחלנו".
מילניום ידועה בעיקר כחברה גלובלית לניהול השקעות אלטרנטיביות המנהלת נכסים בהיקף של יותר מ-61 מיליארד דולר, ומעסיקה יותר מ-5,500 עובדים ברחבי העולם. אבל מעבר לטכנולוגיה, מהי מילניום ומה הקשר שלה להייטק?
"אני מאמין שכאשר רוב האנשים חושבים על חברת ניהול השקעות אלטרנטיביות כמו מילניום, הם חושבים בעיקר על פיננסים. לדעתי, המציאות שונה מאוד. חברה כמו מילניום נמצאת בהצטלבות בין טכנולוגיה ופיננסים. טכנולוגיה היא לא סתם פונקציה שעוזרת בניהול המשרד. טכנולוגיה משחקת תפקיד מרכזי במה שאנחנו עושים ובאופן שבו אנחנו פועלים, מהחלטות ההשקעות שלנו ועד הביצוע. 25% מהעובדים שלנו הם טכנולוגים שעובדים בצמוד עם 300 צוותי ההשקעות שלנו, ומספקים להם את הפתרונות הטכנולוגיים שהם זקוקים להם".
כדוגמא לחשיבות הטכנולוגיה עבור מילניום הסביר לנצמן כי החברה משקיעה בין היתר במוצרים מורכבים עם סוגי סיכון שונים. "כדי להבין ולנהל את הסיכונים כראוי, דרושים מודלים מתמטיים מתקדמים וטכנולוגיה מתוחכמת. כשיש לך מודלים כאלה וטכנולוגיה כזו, זה כמעט כמו עדשה חדשה שדרכה אתה רואה את השוק זה כמו מיקרוסקופ שבו אפשר להתמקד במיקרו-מבנים של השוק, וכמו טלסקופ שבו אפשר לקחת צעד אחד לאחור ולהסתכל על התמונה הגדולה של השוק, ואולי לחשוף קשרים שלא ראית קודם".
מהן המגמות המעודדות חדשנות בניהול השקעות?
"עולים בדעתי שלושה גורמים עיקריים. אחד מהם, שממנו הכול מתחיל, הוא כמובן השווקים עצמם. השווקים עצמם בשנים האחרונות נעשו יותר ויותר מורכבים ויעילים. לכן כדי להשקיע בשווקים האלה, כבר דרושה טכנולוגיה מתקדמת. הדבר השני הוא מנהלי תיקי ההשקעות, היום הם מתמצאים מאוד בטכנולוגיה. למנהלי תיקי השקעות רבים במילניום יש רקע בהנדסת תוכנה, וחלקם מתכנתים בעצמם. שיתוף הפעולה בין הצוותים הטכנולוגיים שלנו למנהלי תיקי ההשקעות שלנו הוא שמניע חדשנות בטכנולוגיה.
"וכמובן, עוד דבר חשוב הוא זמן ההגעה להשקעה. בתחום שלנו, אולי יותר מאשר בכל תחום אחר, זמן ההגעה להשקעה הוא חשוב, חיוני. זה נכון בכל מיני היבטים שונים. קודם כל, ברגע שמתקבלת החלטה להשקיע, כמה זמן יידרש כדי לבצע אותה? אחד ההיבטים הנוספים הוא, כאשר צוות השקעות מצטרף למילניום, תוך כמה זמן הוא יוכל לבצע השקעות?"
כמתמטיקאי צרפתי שחי באירופה, שלמד במכון ויצמן בישראל ועבד בחברת ניהול השקעות עולמית, יש לך נקודת מבט בינלאומית באמת. איזה יתרון יש לישראל לדעתך כמובילה טכנולוגית שתמשיך למשוך חברות כמו מילניום לשוק?
"לפני כמה שנים, חברה כמו שלנו הייתה מחפשת עובדים רק בתחום שלה. אבל אנחנו הולכים וממנפים טכנולוגיה מתקדמת, והתחלנו לחפש עובדים בהייטק, מחברות סטארט-אפ, ולישראל יש הרבה מה להציע בתחום. וקורה עכשיו בישראל משהו מעניין. בעבר, לפני 15-10 שנים, התחום הפיננסי לא היה כה מפותח בישראל.
"היו אולי כמה חברות גדולות, חברות פיננסיות, אבל זה הכול. לא היה הרבה מעבר לזה. ודברים השתנו בשנים האחרונות. תחום הפינטק הגיח, הוא הולך ומתפתח, ואני מאמין שחלק מהיוזמות האלה, יוזמות הפינטק, הן מעניינות. זה כמעט כמו עיניים חדשות שמסתכלות על התחום שלנו דרך העדשה של ניסיון בטכנולוגיה והייטק. חלק מהיוזמות מרעננות למדי, אפילו משבשות. וזה מושך חברות כמונו לייצר נוכחות בישראל".