סגור
ועידת התחזיות - ישי דוידי
(סיני דודפור )

תחזיות 2022
ישי דוידי: "במשברים צריך גם להסתכל הפוך מהשוק. פעלנו נגד המגמה, עברנו למתקפה"

מייסד ומנהל קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל, פימי, אמר בוועידת תחזיות 2022 של כלכליסט ובנק הפועלים כי הקורונה היא מגה אירוע שיוצר מחד אתגר קשה למעסיקים ומאידך הזדמנויות השקעה בתחום הבריאות

זו היתה שנה דרמטית עבור מנהלי קרנות הפרייבט אקוויטי. הצפת השוק המקומי בהון בינלאומי, שחיפש אחר השקעות ישראליות - בעיקר בתחום הטכנולוגי - יצרו תחרות משמעותית עבור קרנות ההשקעות הפרטיות בישראל.
ההתפתחויות הללו אמורות להטריד גם את ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי, קרן ההשקעה הפרטית הגדולה בישראל. הקרן בניהולו, המפוצלת למעשה לשבע קרנות, כוללת הון בהיקף של 6 מיליארד דולר, והביקוש אליה נותר גבוה. דוידי, בהתבטאות נדירה, חשף היום בוועידת תחזיות 2022 של "כלכליסט" את שיטת הפעולה שהובילה את הקרן שלו להון רב כל כך. לדבריו "הקורונה היתה מגה אירוע. פימי קיימת כבר 25 שנה, וחווינו בעבר כמה אירועים מורכבים כמו שנות האינתיפאדה, משבר הדוט.קום והסאב פריים. בתוך משברים צריך גם להסתכל הפוך מהשוק. הסתכלנו על הרבה חברות ופעלנו נגד המגמה, עברנו למתקפה. קרן פימי בשנת 2021 רכשה חברות בשני מיליארד שקל, והשקענו 300 מיליון דולר נוספים במחקר ופיתוח בחברות קיימות".
1 צפייה בגלריה
ועידת התחזיות 2022 ישי דוידי מייסד ומנכל קרן פימי
ועידת התחזיות 2022 ישי דוידי מייסד ומנכל קרן פימי
ישי דוידי בוועידת תחזיות 2022
(צילום: יריב כץ)
בשנה האחרונה גייס ענף ההייטק הישראלי יותר מ-25 מיליארד דולר, עלייה של 300% לעומת 2020. השיטה של פימי היא רכישת חברות המתומחרות בחסר, ולאחר מכן פעילות לשיפורן ולהצפת ערךך. אך עד כמה אפשר למצוא חברות בתמחור חסר כאשר המחירים בשוק ההון גבוהים כל כך? לדברי דוידי, "אין ספק שמגזרי הטכנולוגיה וההייטק עלו מדרגה משמעותית בעולם בשנה האחרונה, ובישראל עליית המדרגה אף משמעותית יותר. פימי משקיעה בחברות הייטק כמו גילת, ריטליקס ופורמולה, ונמשיך להשקיע בטכנולוגיה, אם כי אני מעריך שב-2022 יהיו לא מעט חברות שייכנסו לנקודות פיתול לאחר גיוס כספים. אני מקווה שאנחנו, כקרן השקעות שעוסקת בהשבחת הנכסים, נדע לתת ערך מוסף. אנחנו נחתור לשיתוף פעולה בין חברות הייטק לחברות לואו-טק ומיד-טק. יש לנו כמה חברות בתחום סינון המים והלוויינים, שכבר היום ניהנות משיתוף הפעולה הקיים בין החברות שפימי שולטת בהן".
החברות הרבות שפימי רכשה הפכו את הקרן לאחת המעסיקות הגדולות במשק, עם מצבת עובדים של 55 אלף איש. לכן השינו שעבר שוק העבודה מאז התפרצות הקורונה, ובמסגרתו אוחזים העובדים בכוח מיקוח רב, מורגש היטב בחברות של קרן פימי. על פי דוידי, "מספר העובדים אינו חשוב - אלא האחריות. המחויבות שלנו היא לייצר סביבות עבודה נכונות. אני 'ממנכ"ל' חברות במשך 30 שנה, והמצב שקיים היום אינו דומה לכלום. הוא חריג מאוד. המדינות נמצאות קרוב לאבטלה חיכוכית. המצב יוצר אתגר למעסיקים,ואין פתרונות קסם. אנחנו עוברים היום על תוכניות עבודה ל-2022, ובכולן עלתה בעיית ההון האנושי כמעט תמיד כראשונה בחשיבותה. הרבה מאוד מחקרים מראים שהשכר אינו העניין הבלעדי במשיכת עובדים, אלא חשובה גם האחריות כלפי העובד וסביבת העבודה. אנחנו משקיעים בזה מאוד. ב-2022 האתגר צפוי להימשך, אך מתישהו יימצא איזון של ביקוש והיצע בשוק העבודה".
לגבי השאלה מה יהיו מגמות ההשקעה בשנה הקרובה ענה דוידי: "אנחנו מסתכלים בצורה שונה על השוק. פימי מסתכלת על חברה בצורה ממוקדת מאוד, ומנסה לבחון אם אנחנו יכולים לתת לה ערך מוסף, ואם אנחנו יכולים לתמוך במנועי הצמיחה שלה. כך או כך, תחום הבריאות יהיה נושא כבד במשיכת השקעות. הוא עבר לקדמת הבמה באופן מובהק, וגם אנחנו נמשיך להשקיע בזה. גם בתחום התשתיות הושקעו כספים גדולים מאוד. ראו את ההשקעה הגדולה בתחום שנעשית בארה"ב בעת הזו. חברות ישראליות צריכות לראות איך הן משתלבות בארה"ב ונהנות מההשקעה הממשלתית הזו".