סגור
כנס לידר הון פרטי מימין דורית זק קטיה צבר מרב לוין רוני זכאי
מימין דורית זק, קטיה זבר, מרב לוין ורוני זכאי (צילום: אוראל כהן)

Israel Private Markets
“ישראל נמצאת כמה צעדים אחרי אירופה ברגולציה"

את הדברים אמרה רוני זכאי, מנהלת השקעות ישירות קרנות חוב ו־PE במגדל חברה לביטוח, ביחס למחויבות להצהיר על עמדה בתחום ההשקעות האחראיות. בפאנל שנערך במסגרת כנס Israel Private Markets של לידר הון פרטי השתתפו שלוש מנהלות בכירות נוספות בחברות ביטוח ופיננסים שניתחו את המצב הנוכחי בשוק ההשקעות ואת המחויבות ל־ESG

דורית זק, מנהלת בכירה בהרבורווסט ישראל, הכריזה במהלך פאנל שאירחה בכנס Israel Private Markets כי 30% מהשיקולים של מנהלי קרנות השקעה פרטיות נוגעים ל־ESG, כלומר התחשבות ברווחה החברתית הכוללת, זאת בעוד 40% מהשיקולים לוקחים בחשבון ענייני מוניטין.
בפאנל, שנקרא "התפקיד של הון פרטי בפורטפוליו של משקיעים מוסדיים במחזורים שונים של השוק", השתתפו גם רוני זכאי, מנהלת השקעות ישירות קרנות חוב ו־PE, מגדל חברה לביטוח; מרב לוין, מנהלת אגף פרייבט אקוויטי, סמנכ"לית בכירה, הראל ביטוח ופיננסים; וליאת חזות, סמנכ"ל בכיר, מנהלת תחום אשראי והשקעות אלטרנטיביות, כלל ביטוח ופיננסים. ארבע הנשים דיברו על המצב הנוכחי של השוק.
"אני לא בטוחה שהנתון של 30% כולל את המשקיעים הישראלים, אך זה הופך לגורם חשוב יותר ויותר בקבלת ההחלטות", אמרה זק. "הישראלים נמצאים כמה צעדים אחרי אירופה בנושא הזה, אך הם מחויבים בידי הרגולטורים להצהיר על עמדתם בתחום ההשקעות האחראיות. אנשים מנסים למצוא איזון בין מאפייני ההשקעה האחראית וניצול הזדמנויות בשוק שאינן נחשבות לחיוביות ברמת ה־ESG".
קבוצת מגדל עוסקת בתחומי הביטוח, הפנסיה והפיננסים בישראל, ומספקת ביטחון כלכלי ל־2.3 מיליון לקוחות. זכאי הדגישה שחברות אירופיות כבר מודעות לחשיבות ההשקעות האחראיות, והביאה את תעשיית הנדל"ן כדוגמה למגזר עם רגולטורים רבים המציבים תקנות סביבתיות. "אם בניינים לא יעמדו בתקנות הללו, אז יהיה להם קשה להשיג מימון. בטווח הארוך חברות שיכולות להתאים עצמן לדרישות הסביבתיות ישגשגו. נראה שזה לא הולך לשום מקום".
לוין התייחסה לאופן שבו המוניטין של המנהלים מהווה גורם חשוב בשאלה האם יקודמו או יוזמנו להצטרף לחברות קיימות. "מוניטין הוא מילה גדולה. אנחנו מחפשים אחר צוותים או מנהלים שיש להם ותק ארוך של עבודה ביחד", אמרה. "התרבות מדביקה אנשים ביחד, עוזרת להפיץ את המשנה הכלכלית ומחלחלת לכל הארגון".
הראל ביטוח מייצגת 22.4% מהפרמיות בישראל והיא קבוצת הביטוח והפיננסים הגדולה במדינה. המוצרים שלה כוללים ביטוחי בריאות, חיים, רכב ועסקים וכן שירותי השקעות כמו פנסיות וקרנות סל. "כשמשקיעים בקרן, אז נותנים לאנשים צ'ק ומקווים שכולם יהיו מרוצים", הוסיפה. "יש פה שילוב של גורמים שצריך לקחת בחשבון. האנשים וההישגים שלהם לאורך זמן. זהו עסק של אנשים ואנחנו מעריכים זאת".
מנהלים וחברי צוות יכולים להציג נקודות מבט שונות להליכי השוק שעשויות להיטיב עם החברה כולה, אף שזה לא תמיד הצעד האידיאלי להכניס חברי צוות חדשים. "הבחירה שלנו היא קודם כל לתמוך במנהלים הקיימים שלנו, יש לנו 140 מנהלים בפרוטפוליו ולקח לנו הרבה זמן לבנות את מערכות היחסים האלו.", הסבירה חזות. "ישנן 3 סיבות להוסיף מנהל חדש, הראשונה היא ליצר חשיפה לאסטרטגיה שעוד לא נחשפנו אליה, השנייה, אם נרצה לגוון חשיפה לאסטרטגיה מסוימת ונפגוש מנהל שמציע דרך יצירתית ושונה להשקיע באותה אסטרטגיה. הסיבה השלישית היא אם אנחנו לא מרוצים ממנהל קיים ומעדיפים להחליף אות במנהל חדש במקום להגדיל סכומים למנהל קיים, כדי לשמור על גיוון.", אמרה.
כלל ביטוח היא הבעלים של סוכנויות ביטוח, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות וחברות אשראי. היא מעסיקה 4,600 עובדים ועובדת עם 2,000 סוכני ביטוח. כלל דורגה כאחת מחברות הביטוח המובילות בישראל.