סגור
כנס מיאמי - אירוע יזמיות מימין יפעת בכור מנכ"לית יוניסטרים מיה אייזן צפריר מנכ"לית לאומיטק נועה תמיר מנכ"לית כלכליסט הילה אוביל ברנר שותפה באריאלי קפיטל ומייסדת יזמיות
כנס מיאמי - אירוע יזמיות. מימין: יפעת בכור מנכ"לית יוניסטרים מיה אייזן צפריר מנכ"לית לאומיטק נועה תמיר מנכ"לית כלכליסט הילה אוביל ברנר שותפה באריאלי קפיטל ומייסדת יזמיות (צילום: אוראל כהן)

ועידת מיאמי
"נשים צריכות קהילות ומודל לחיקוי, כך נתחיל לראות הרבה יותר יזמיות"

כך אמרה הילה אוביל ברנר, מנכ"לית ומייסדת ארגון "יזמיות". מיה אייזן צפריר, מנכ"לית לאומיטק: "ההמלצה שלי ליזמיות צעירות היא להיות תמיד בעשייה ולהקשיב לאינסטינקט הפנימי. לא לעצור ולחכות לאישורים מהסביבה" 

"אנו נרגשות לקדם את המייסדות בישראל ובעולם ואופטימיות לגבי הקשר עם האקו־סיסטם של מיאמי. נשים צריכות מודל לחיקוי וגם צריכות קהילות ואנחנו מרגישות שזה יזיז את המחט ונתחיל לראות הרבה יותר נשים יזמיות שמובילות סטארט־אפים", כך אמרה הילה אוביל ברנר, מנכ"לית ומייסדת ארגון "יזמיות" – הקהילה הגדולה ביותר לנשים יזמיות בישראל עם כ־8,000 חברות הפועלת לקידום יזמות נשית והגדלת מספר הנשים במיזמים בהייטק. את הדברים אמרה בפאנל "אלופי החדשנות" שנערך במסגרת ועידת ישראל־מיאמי של כלכליסט ובנק לאומי.
יפעת בכור, מנכ"לית יוניסטרים: זה הזמן לעשות שינוי, ולצורך כך לא חייבים להיות מייסדים כדי ליזום. תמיד כדאי לשתף פעולה עם אחרים כדי להצליח"
את האירוע פתחו אייל שטרן וליאור חלבי מייסדי Miami_Israel Collective, ארגון שמפגיש בין יזמי הייטק, מנהלים ומשקיעים מישראל ומיאמי כדי לטפח קשרים משמעותיים בין מיאמי לאקו סיסטם החדשני של ישראל.
2 צפייה בגלריה
כנס מיאמי - אירוע יזמיות מימין ליאור חלבי ו אייל שטרן מייסדי מיאמי ישראל קולקטיב
כנס מיאמי - אירוע יזמיות מימין ליאור חלבי ו אייל שטרן מייסדי מיאמי ישראל קולקטיב
ליאור חלבי ואייל שטרן, מייסדי מיאמי־ישראל קולקטיב
(צילום: אוראל כהן)
המדליסט האולימפי פיטר פאלצי'ק שהשתתף באירוע דיבר על הקשר בין ג'ודו וספורט לבין הצלחה עסקית, מיתוג ואפילו הייטק. "תמיד ראיתי עצמי כיזם", סיפר. "במהלך השנים, הג'ודו התחיל להיות המוקד שלי, אבל אתה לא יכול להתפרנס רק מג'ודו. לכן יש חשיבות למוניטיזציה. המדליות יפות על הקיר אבל צריכים להפוך אותן לכסף. הייית חייב לחשוב תמיד מחוץ לקופסא איך להתפרנס. הייתי חייב לבנות מודל עסקי כדי להפוך את הג'ודו ואת החשיפה שלי – לרבות עם קהילת ההייטק הטק ־ גם לפרנסה. כך עשיתי הרצאות כדי לתת השראה לאותם אנשים, חסויות וגם דוגמנות. תמיד לחשוב תמיד על מה עוד. כשאתה זוכה במדליה, זה כמו אקזיט בעולם ההייטק. צריכים לחשוב על הזדמנויות חדשות ואיך למתג את עצמך", אמר פלצ'יק.
ענבר חכם, שותפה מייסדת INcapital Venures: כדי להצליח את צריכה לצאת מאיזור הנוחות. זה מה שעובד בשבילי"
בין המשתתפות בפאנל היתה ענבר חכם, שותפה מייסדת INcapital Venures שאמרה: "כדי להצליח את צריכה לצאת מאיזור הנוחות. זה מה שעובד בשבילי". לדבריה, הקשרים בין ישראל לארה"ב בכל הקשור לטכנולוגויות חזקים מאוד. "מיאמי היא עכשיו 'האב' של טכנולוגיה, אם כי בשלב התחלתי, כי שהיה בסן פרנסיסקו".
נועה תמיר, מנכ"לית כלכליסט, אמרה: "יש שלושה דברים שאת חייבת לזכור כשאת קמה בבוקר. הדבר הראשון הוא להאמין במה שאת עושה. הדבר השני הוא להיות בפוקוס, בעיקר בתקופת מלחמה כשתשומת הלב הולכת למקומות אחרים מטבע הדברים. והדבר השלישי הוא להיות נחמד לאחרים".
מיה אייזן צפריר, מנכ"לית לאומיטק, שיתפה מהחוויה האישית שלה. "אני מאמינה שלנשים יש יכולות ותכונות כמו חוסן נפשי ומולטי־טסקינג שמאפשרות להן להתמודד היטב עם קשיים ואתגרים", אמרה. "ההמלצה שלי ליזמיות צעירות היא להיות תמיד בעשייה ולהקשיב לאינסטינקט הפנימי. פחות לעצור כדי לחכות לאישורים מהסביבה".
מיה אייזן צפריר, מנכ"לית לאומיטק: "לנשים יש יכולות ותכונות כמו חוסן נפשי ומולטי־טסקינג שמאפשרות להן להתמודד היטב עם קשיים ואתגרים"
לדבריה, ישנה חשיבות עצומה בחשיפה של ההייטק הישראלי לשווקים גלובליים, בראשם ארה"ב, במיוחד בימים אלו. "לכן אנחנו שמחים מאד לראות כל כך הרבה הערכה ועניין ביזמות הישראלית".
יפעת בכור, מנכ"לית יוניסטרים, ארגון שמחנך צעירים וצעירות ליזמות ומתמקד בעיקר בפריפריה, קראה למשתתפים: "זה הזמן לעשות שינוי, ולצורך כך לא חייבים להיות מייסדים כדי ליזום". עוד הוסיפה: "תמיד כדאי לשתף פעולה עם אחרים".
2 צפייה בגלריה
כנס מיאמי - אירוע יזמיות
כנס מיאמי - אירוע יזמיות
אירוע יזמיות. המטרה: להגדיל את מספר הנשים המובילות בהייטק
(צילום: אוראל כהן)
אורי תמוז, מנכ"ל דורלופ (DOORLOOP), שאותה הקים ב־2019, הוא יזם סדרתי שזו החברה השלישית שלו. את שתי החברות הקודמות שלו הוא ניהל ללא גיוסי הון חיצוניים ומכר לקרנות השקעה פרטיות. את החברה האחרונה שלו, שפיתחה תוכנות למשרדי עורכי דין, מכר לקרן אלפיין סופטוור גרופ (ASG), שהייתה גם המשקיעה המרכזית בסבב הקודם של דורלופ.
תמוז, שחי במיאמי כבר 15 שנה, סיפר: "מיאמי היתה פעם 'אילת של ארה"ב' והיא התפתחה. מיאמי מספקת לסטאראפים את ההזדמנות לחשיפה בארה"ב".
תמוז סיפר על היתרונות שיש למיאמי, לרבות האקלים והסביבה הטבעית: "המשרדים שלנו הם 100 מטר מהחוף. זו עיר מדהימה והרבה יותר כיף לחיות כאן מאשר במקומות אחרים בארה"ב. מיאמי איפשרה לי להקים שני סטארטאפים שבניו יורק ובסן פרנססיקו היה עולה לי הרבה יותר כסף להקים".
ומה לגבי המרחק מהאבים גדולים כמו פאלו אלטו? על כך השיב תמוז: "אם יש לך ביזנס טוב ימצאו אותך בכל מקום. אם הייתה לי ההזדמנות להתחיל הכל מחדש הייתי מתחיל הכל פה במיאמי".