סגור

ועידת ניו יורק
"חברות מגנות על חברות, אבל המשתמשים מאוד פגיעים"

כך לדברי תומר פורן, סגן נשיא מכירות של Active Fence בוועידת כלכליסט בניו יורק שהוסיף, "אנחנו מנסים לאתר תכנים כמו סחר בבני אדם, ניצול ילדים, טרור או חדשות מזויפות". אסף כהן מייסד ומנכ״ל משותף ב-Metrolink, "אנחנו נותנים פתרון שיביא גמישות לחברות ובאותו הזמן להשתמש במידע והתובנות הללו באמצעות כלים פשוטים"

"לעזור ליזמים להיות חלק מהמהפכה זה המקום הטוב ביותר להיות בו", כך לדברי עמנואל לגאריג', שותף מנהל, ג'נרל אטלנטיק במסגרת פאנל שולחן עגול של גרוב ונצ'רס בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי.
לוטן לבקוביץ, שותף כללי בגרוב ונצ'ורס שהנחה את הפאנל שאל את תומר פורן, סגן נשיא מכירות Active Fence כיצד שינויים אלו משפיעים על חיינו. "הכל עבר סקייל באמצעות הפלטפורמות, זה יצר הרבה דברים טובים אבל גם הרבה דברים לא טובים. אנו רואים את אזרחי האינטרנט כקהילה פגיעה, אמר והסביר, "חברות מגנות על חברות, אבל המשתמשים מאוד פגיעים. אנחנו מנסים להגן על פלטפורמות שמשרתות קהלים גדולים, לאתר תכנים כמו סחר בבני אדם, ניצול ילדים, טרור או חדשות מזויפות. אנחנו יכולים להגן על מיליארדי אזרחים עם העבודה שלנו עם הפלטפורמות הגדולות בעולם. הסיבה שהקמנו את החברה היא כדי להגיד - זו מלחמה שלא צריך לפתור באמצעות טכנולוגיה, אלא מלחמה שיש ללחום בה. אי אפשר להילחם אם לא מבינים איך השחקנים הרעים פועלים, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות לזהות ולרדוף אחרי השחקנים הרעים".

1 צפייה בגלריה
 ועידת ניו יורק 2021 לוטן לבקוביץ עמנואל לגאריג'  רונן לביא  אסף כהן  תומר פורן  שולחן עגול גרוב ונצ'רס
 ועידת ניו יורק 2021 לוטן לבקוביץ עמנואל לגאריג'  רונן לביא  אסף כהן  תומר פורן  שולחן עגול גרוב ונצ'רס
לוטן לבקוביץ, עמנואל לגאריג', רונן לביא, אסף כהן ותומר פורן בפאנל שולחן עגול של גרוב ונצ'רס
(צילום: אוראל כהן)
"מרבית החברות בעולם ניצבות בפני אתגרים דומים", הוסיף אסף כהן מייסד ומנכ״ל משותף Metrolink, "יש הרבה מאוד נתונים, אבל קשה להשתמש בהם. החברה הוקמה על בסיס התסכול המשותף כשהבנו שרק שבריר מהמידע שנאסף בשימוש, כולם מחכים שמישהו יעשה משהו עם המידע. הפתרונות שקיימים היום, הם או להביא הרבה מדעני נתונים אבל אין הרבה כאלו, לנסות לנקות את הדאטה, או לנסות להביא פתרונות שונים מהשוק. אבל אף אחד לא ניסה לפתור ממש את הבעיה. אנחנו מנסים להביא פתרון שיביא גמישות לחברות ובאותו הזמן להשתמש במידע והתובנות הללו באמצעות כלים פשוטים. כך שתוכל לייצר ערך מהדאטה שלך, כך תחסכו הון רב על אחסון וכוח אדם, אך יותר מכך החברות יוכלו לתת יותר שירותים ליותר לקוחות".
"טכנולוגיה מייצרת הרבה ערך", הוסיף לגאריג', "ניתן לראות זאת בעלייה בתוחלת החיים, והיא בתורה גם מייצרת עוד ועוד יזמים שמנסים לשפר את המערכת".
"השאלה היא גם של ציפייה", אמר רונן לביא, מייסד משותף ומנכ״ל Navina, "מה הם מצפים לקבל, וגם כשהם מגיעים לחדר הטיפול, פיזי או וירטואלי, שהטיפול יהיה פרסונלי, מותאם לך. אנחנו מנסים לייצר טיפול אישי אבל נגיש. מאד קשה היום לרופאים לקבל את כל המידע לקראת המפגש עם המטופל, צריך לתת בעידן החדש לרופא את כל נקודות הרלבנטיות, כדי שהוא יוכל להבין את המטופל טוב יותר ומהר ולהעניק לו טיפול טוב".
כשנשאל פורן על תגלית שהפתיעה אותו בפעילות החברה הוא סיפר שאף שהם מעניקים שירותים לפלטפורמות בשווי טריליוני דולרים, הן מתמודדות עם אותן בעיות כמו פלטפורמות בשווי מאות מיליוני דולרים. "לא משנה כמה הגנה נהדרת יש לחברות האלו, אם השחקן רע או טרנד חדש מתחיל לקרות, כולן גרועות בלהגיב בזמן אמת".
"התלות בדאטה רק תגדל אבל אני מאמין שהיא תהפוך לסחורה", אמר כהן כשנשאל על עתיד התעשייה שלו, "אני חושב שבעתיד כולם יוכלו להשיג ערך מהנתונים שלהם, אחרת יהיה קשה מאוד לקבל החלטות בכל התחומים.
"החדשות הרעות שיש כל כך הרבה וקטורים וגישות לתעשייה הזו", אמר לביא על עתיד התעשייה שלו אך הסביר כי אותה אי וודאות היא גם ההזדמנות. "החדשות הטובות היא שאף אחד לא יודע איך דברים יראו. כולם מחפשים חדשנות".