Mind The Tech"עדיין רוצים להנפיק, אבל לא השנה"
Mind The Tech
"עדיין רוצים להנפיק, אבל לא השנה"
אקלאוויה סרף, המנהל הגלובלי של מחלקת הספאק בנאסד"ק, אמר בוועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק כי "יש לנו 600 ספאקים שעדיין מחפשים השקעות". אסף גלס, סמנכ”ל לקוחות ב־IBI Capital אמר: "בדומה לבחירת חתם, בחירת הגוף שמטפל במניות העובדים הנו מהותי להצלחתה של ההנפקה"
בפאנל שעסק בהנפקות בשוק ההון האמריקאי אמר אקלאוויה סרף, המנהל הגלובלי של מחלקת הספאק בנאסד"ק, שאסור לבכות על עתיד שוק ההון ויש לשים לב שיש עדיין הנפקות ויש חברות רבות שרק מחכות שחלון ההנפקה ייפתח. אסף גלס, סמנכ”ל לקוחות ב־IBI Capital, אמר שחברות רבות לא מבינות שחלק חשוב ממשקיעי החברה לאחר ההנפקה הם עובדי החברה עצמם, שמחזיקים בערך 10% ממנה. הדברים נאמרו במסגרת ועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק.
לדברי סרף, ב־2021 היו לנו 750 הנפקות והיו ימים שהיו בהם 20 הנפקות - "השנה היו 130 הנפקות, כלומר זה לא נגמר לגמרי. יש לנו 600 ספאקים שעדיין שמחפשים השקעות וזה שוק מעניין מאוד". גלס: "בשנתיים האחרונות ליווינו הרבה מאוד הנפקות של חברות ישראליות, כמו טאבולה, איירון סורס ואחרים, ועזרנו להן בבנייה של תוכניות אופציה. 2021 היתה שנה מאוד לא אופיינית שמנותקת מהמציאות. ב־2021 למעלה מ־1,000 חברות הנפיקו והיתה עכשיו ירידה חזקה מאוד מהנפקות, ביחד עם עליית ריבית. וזה השפיע על הכסף, שהגיע לעובדים דרך אופציות.
במחצית הראשונה של 2022 עשינו מחקר שגילה שחברות קטנות גייסו פחות כסף, אבל יש עדיין השקעות בחברות גדולות שהשווי שלהן עלה וההנפקות עדיין על השולחן. בדומה לבחירת חתם, בחירת הגוף שמטפל במניות העובדים הנו מהותי להצלחתה של ההנפקה".
סרף: "השנה לקראת סופה והשוק לא נראה עדיין פנוי והפגיעות עדיין גדולה. כאשר יש ימים כמו השבוע, בהם יש רמת אי ודאות גבוהה. אנחנו רואים הרבה חברות שמחפשות להנפיק - אבל לא השנה. השנה כבר לא רוצים רק צמיחה, אלא בעיקר רוצים רווחיות ודרך בטוחה להגיע לרווחיות. יהיו הנפקות כשהשוק ישיג יציבות גם ברמה העולמית".
האם חברות הספאק עדיין אטרקטיביות?
"אני חושב שכן", אמר סרף, "אבל ברמה שונה לגמרי מ־2021. זה עדיין מתאים לסוג מסויים של חברות, כמו מדעי החיים או חברות בשלבים מתקדמים. התקנות של ה־SEC החדשות יביאו לחברות בריאות יותר. רגולציית הספאק החדשה רק משקפת את צרכי השוק".