ועידת לונדוןכוכבים בשמי לונדון: מי ומי בוועידת Mind the Tech
ועידת לונדון
כוכבים בשמי לונדון: מי ומי בוועידת Mind the Tech
מבכירים ובכירות בלגו, טסקו, קרן ביל ומלינדה גייטס, Nvidia, וורנר ברדרס־דיסקברי והאקונומיסט, ועד יזמים ומשקיעים מובילים מישראל ומבריטניה – כל אלה ייפגשו על במה אחת בוועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי
ועידת Mind the Tech של "כלכליסט" ובנק לאומי שחוזרת ללונדון בפעם החמישית השבוע תפגיש על במה אחת בכירים ובכירות מלגו, טסקו, קרן ביל ומלינדה גייטס, Nvidia, וורנר ברדרס־דיסקברי והאקונומיסט, לצד יזמים ומשקיעים מובילים מישראל ומבריטניה.
הוועידה תפתח ב־20 במרץ באירוע קוקטייל במלון Sanderson האייקוני (עיצוב: פיליפ סטארק). למחרת תתקיים הוועידה עצמה ואחריה שורה של סדנאות, אירועי נטוורקינג, שולחנות עגולים ומפגשי B2B אקסלוסיביים. את הוועידה יפתחו מנכ"ל קבוצת בנק לאומי חנן פרידמן וראש העיר ירושלים משה ליאון. מו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון אמר: "בעת שקהילת ההייטק היא אחת ממובילי המלחמה נגד החקיקה האנטי דמוקרטית של הממשלה, יש חשיבות מיוחדת להמשיך ולהציג את ההישגים הנפלאים של ההייטק הישראלי בבירות החשובות של העסקים הגלובליים".
במת הוועידה תארח הופעה נדירה של העורכת הראשית של "האקונומיסט" זאני מינטון בדוז בשיחה עם משקיעת ההון סיכון פיונה דרמון על המשבר הכלכלי הנוכחי, הגורמים לו, איך הוא יכול להתפתח ומה תפקידה של העיתונות הכלכלית ב־2023. מבלאקרוק, קרן ההשקעות הגדולה והמשפיעה בעולם שמנהלת נכסים בשווי מוערך של 8.5 טריליון דולר, יגיע אחד המנהלים הבכירים בקרן, אלכס ברייזיר. ברייזיר מנהל את ׳מוסד ההשקעות׳ של בלאקרוק, גוף המחקר העיקרי שמספק נתונים, תובנות וניתוחים למנהלי ההשקעות וללקוחות. ברייזיר כיהן בעבר בתפקידים בכירים בבנק אוף אינגלנד.
ג'וליה הוגט היא מנכ"לית בורסת לונדון, הבורסה הגדולה באירופה ואחת החשובות בעולם. בעלת ותק של כשני עשורים במערכת הפיננסית, הוגט מובילה את בורסת לונדון כבר קרוב לשנתיים ואחראית לאסטרטגיה ארוכת הטווח של המוסד הפיננסי. אנג'לה מאורר היא ראשת תחום מוצר בקבוצת לגו, שמובילה את תחום ניהול המוצר בפעילות הקמעונאית של החברה. כעובדת באחד המותגים ארוכי הטווח והאהובים בעולם, מאורר אמונה על פיתוח תוכניות נאמנות, חוויות קנייה פיסיות ומקוונות, ומערכות ליבה מסחריות במטרה להעצים את נאמנות הלקוחות ולחבר אותם לערכי הליבה של לגו.
אנטוניו גרסיה מלדונאדו הוא מנהל השקעות בקרן ההשקעות האסטרטגיות של קרן ביל ומלינדה גייטס. הקרן הפילנטרופית הגדולה בעולם היא כוח מוביל בהתמודדות עם סוגיות שנמצאות בלב הקיום האנושי, ובהן משבר האקלים, התפשטות מגיפות ומחלות, עוני ורעב. מלדונאדו מתמקד בהשקעות ביוטק בישראל ובאירופה, ובמוצרים מאפשרי טכנולוגיה בדרום אסיה ובאפריקה.
מיכאל קגן הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות בענקית הטכנולוגיה Nvidia. החברה, שבראשית דרכה נודעה בעיקר בזכות המעבדים הגרפיים שלה, היא כיום אחת השחקניות המרכזיות בתחום השבבים, ומקיימת פעילות פיתוח משמעותית ופורצת דרך בתחומים כמו בינה מלאכותית, נהיגה אוטונומית, ביג־דאטה ומחשוב נייד.
קנצ'י בלוסביק היא סגנית נשיא לפיתוח עסקי והפצה בענקית המדיה וורנר ברדרס־דיסקברי. מאז התאחדו וורנר בראדרס ודיסקברי לחברה אחת באפריל שעבר, הפך הגוף המאוחד לאחד הגורמים המשפיעים בשוק המדיה והבידור העולמי, עם שליטה במותגים שמוכרים בכל בית דוגמת CNN, DC ו־HBO, ופעילות בשווקי הקולנוע, טלוויזיה, סטרימינג, מוסיקה וגיימינג. ג'ים בסט הוא ראש פעילות האתר ומנהל התוכן של Argos, חברת הקמעונאות הפיסית והסחר המקוון שנרכשה ב־2015 על ידי Sainsbury's, רשת הסופרים השנייה בגודלה בבריטניה.
בסט ישב לשיחה משותפת עם מנכ"ל Glassbox, ירון מורגנשטרן. חברת התוכנה גלאסבוקס (Glassbox) היא ספקית מובילה של פתרונות לניתוח נתוני גלישה בערוצים דיגיטליים (אתרי אינטרנט ואפליקציות מובייל). מרשת הסופרים השלישית בגודלה בבריטניה, Tesco, תגיע ג'ו היקסון, ראשת המעבדות של Tesco Technology, קבוצת החדשנות של הרשת. היקסון מובילה את צוות המו"פ של טסקו, שממוקד בפיתוח ובבדיקה של רעיונות ומוצרים חדשים בתחומים כמו IoT, יישומי קול וכלי מפתחים.
גוגל תארח מפגש כפול. החלק הראשון יעסוק בהשקעה בגיוון בתקופה זו והחלק השני יעסוק בשיווק בדגש על רווחיות. יום לפני הוועידה עצמה ייערך אירוע BizLabs Showcase 2023, שיעסוק במתן כלים והזדמנויות נטוורקינג ליזמים חרדים שמעוניינים להגדיל את הסטארט־אפ שלהם, יכלול גם מצגות ופגישות אסטרטגיות עם משקיעים שותפים אפשריים.
שני בכירי בנק לאומי, ראש החטיבה הבנקאית והמשנה למנכ"ל שמוליק ארבל ומנכ"לית לאומיטק תימור ארבל־סדרס יציגו את החדשנות והטכנולוגיה בבנקאות. ד"ר איתן וירטהיים מנהל מרכז רפואי רבין ידבר על שילוב חדשנות בבית החולים בעזרת בסיסי נתונים מיוחדים של ביג דאטה, חממת חדשנות המפתחת ביעילות סטרט־אפים ושילוב של פיתוח אלגוריתמים של בינה מלאכותית ודנ"א ארגוני של פיתוח חידושי הרפואה של המחר. בנוסף, בכירי בילינסון ישתתפו בפאנל מומחים מיוחד עם פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך לקרדיולוגיה, פרופ' אסנת ולפיש, מנהלת בית החולים לנשים, פרופ' איריס דותן, מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, ופרופ' גל מרקל, מנהל מרכז דוידוף לטיפול ולחקר מחלות הסרטן.
מיכאיל זקוס הוא שותף טכנולוגיות ויו"ר ועדת ביקורת הפורטפוליו של קרן ההשקעות Permira ורן מידן הוא מנהל Permira ישראל. Permira היא מקרנות ההשקעות הבולטות בעולם, שמנהלת נכסים בשווי של קרוב ל־75 מיליארד דולר והשקיעה בחברות כמו מקאפי, קלירווטר אנליטיקס ו־GoCardless.
אחד המושבים המרכזיים יארח את נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, מייסד ומנכ"ל חברת השקעות הסייבר Team8. החברה, שמורכבת מבכירים לשעבר ב־8200, השקיעה או הקימה חברות כמו אילוסיב נטוורקס, Duality Technologies, Portshift ו-Sygnia, שנרכשה על ידי Temasek ב־250 מיליון דולר. הוא יתארח בפאנל לצד מיקי בודאי, מייסד ומנכ"ל Transmit Security. בודאי הוא מיזמי ההייטק הווותיקים בישראל, ונמנה על מייסדי אימפרבה ו־Trusteer. החברה הנוכחית שלו יצרה מערכת מתקדמת לזיהוי משתמשים, שמספקת לארגונים אבטחה משופרת ללא שימוש בסיסמאות. צפריר ובודאי ישוחחו עם ד"ר נמרוד קוזלובסקי, מייסד חברת ניהול משברי הסייבר Cytactic; ואייל אפרת, דירקטור ב־Garage וראש חטיבת האסטרטגיה בלאומי.
עומר כילף הוא מנכ"ל ומייסד מפתחת הלידאר הישראלית Innoviz. לידאר הוא גלאי חישה שמחליף את העין האנושית ברכבים אוטונומיים או עם אלמנטים של נהיגה אוטונומית. הלידאר כולל גם מרכיב של תוכנה ושכבת פענוח, שאמורה לאפשר ראייה טובה יותר מאשר העין האנושית ולהפחית את הסיכוי לטעויות ותאונות דרכים. בשנה שעברה חתמה החברה על חוזה של 4 מיליארד דולר לאספקת המוצר שלה לאחת מחברות הרכב הגדולות בעולם, אחרי שזכתה במכרז שעליו התמודדו עשרות חברות.
חברת האנרגיה המתחדשת דוראל, בניהולו של יקי נוימן, גייסה באוקטובר האחרון חצי מיליארד דולר מקרן אפולו, אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם. ההשקעה בוצעה בחברה הבת דוראל LLC, שמרכזת את פעילות החברה האם בארה"ב.
פרופ' יניב ארליך הוא מנכ"ל חברת הביוטכנולוגיה Eleven Therapeutics, שמפתחת תרופות מניעיתיות למחלות נגיפיות. ארליך, לשעבר המדען הראשי של MyHeratige, הוא מהחוקרים המובילים בעולם בחיבור שבין מדעי המחשב למדעי החיים. בעבודתו ב־MyHeratige, הוא היה בין החלוצים בענף של זיהוי אנשים על סמך דנ"א של קרובי משפחה שלהם שמצוי במאגרים גנטיים נרחבים (גנאולוגיה גנטית), ענף שמאפשר ללכוד פושעים מסוכנים, חלקם כאלו שחמקו מרשויות החוק במשך עשורים.
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות, ידבר על מיקסום שיתופי הפעולה של מרכזי חדשנות בין בריטניה לישראל.
פאנל על מצב ההון סיכון לאור המשבר הנוכחי יפגיש כמה שותפים מובילים מקרנות בולטות: איזבלה עמיאל אזולאי, מייסדת ושותפה מנהלת ב־Sienna Venture Capital, שמתמקדת בחברות בצמיחה מוקדמת; נואל קאלן, מנהל קרן Salesforce Ventures, שהשקיעה בחברות כמו דרופבוקס וזום; אירית קהאן, שותפה ב־DTCP; וג'ונתן טודור, שותף השקעות ב־Clean Growth Fund וסיון שמרי דהן מקומרה קפיטל. עם תום הוועידה הרשמית, ייערכו שורת מפגשי שולחנות עגולים שיבחנו לעומק נושאים ואתגרים רלוונטיים. לשכת המסחר ישראל־בריטניה ו־London & Partners ייארחו שולחן עגול בנושא גיוס "כספים בבריטניה – אתגרים ופתרונות", בהנחיית עו"ד אניטה לוויאנט, נשיאת לשכת המסחר ישראל־בריטניה. UK-IL Women Leading Innovation ו-VC Club Event ייארחו שולחן עגול בנושא "משקיעות בשינוי: פתיחת הזדמנויות לנשים משקיעות", בהנחיית אלינור הוניגשטיין, מנהלת פיתוח עסקי ושותפויות צמיחה בינלאומיות בלינקדאין. כריס קלקין, שותף מנהל בקרן ג'נרל אטלנטיק ואחראי על כל ההשקעות בסקטור ההייטק יגיע לפגוש סטארט־אפים ישראלים.