סגור
ועידת ניו יורק אדמירל מייקל רוג'רס
(צילום: אלעד גרשגורן, תומריקו)

Mind the Tech NY
מייקל רוג'רס: "רכישת טאלון מראה שמודל הטק הישראלי חי"

"גם אחרי 7 באוקטובר, המוניטין של יישראל בהגנת סייבר נותר חזק ביותר", כך אמר מייקל רוג'רס, ראש הסוכנות לביטחון לאומי לשעבר ושותף ב–Team8 בהווה, בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי. הוא ציין כי "יש הרבה חברות אמריקאיות עם נוכחות משמעותית בישראל"

"גם אחרי 7 באוקטובר, המוניטין של יישראל בהגנת סייבר נותר חזק ביותר", כך אמר אדמירל (בדימוס) מייקל רוג'רס, יועץ לקבוצת Team8 וראש ה־NSA לשעבר בשיחה עם כתבת "כלכליסט" סופי שולמן בוועידת Mind The Tech ניו יורק של "כלכליסט" ובנק לאומי.
הוא התייחס לשינוי בתפקיד של סייבר בלחימה 7 באוקטובר: "בתור מי שהיה איש הסייבר הבכיר בפנטגון, אני יכול להגיד שיש לסייבר תפקיד בעימות, אבל שהוא לא מחליף את הרכיב הפיזי של הלחימה. בסופו של דבר אין חלופה למגפיים על הקרקע. אי אפשר להלחם בחמאס מרחוק דיגיטלית".
רוג'רס התייחס למתקפת חמאס: "מה שהפתיע אותי זה ראשית המוכנות של חמאס לעשות מעשים נוראיים. הם רצו לבצע שורת מעשים שיעוררו תגובה רגשית אדירה, ממש מחריד".
עוד הוא התייחס למהלכים האפשריים של איראן וחיזבאללה. "ראינו פעילות סייבר איראנית נגד תשתיות ישראליות, חשמל, מים, ממשל. אבל התחושה שלי היא שאיראן וחיזבאללה החליטו שעכשיו עימות משמעותי עם ישראל הוא לא באינטרס שלהן. לכן התגובה שלהן מדודה יחסית. כמה זמן זה יימשך? כל עוד הן סבורות שמוטב להן להמשיך בעימות בלתי־ישיר".
"טאלון היא דוגמה טובה לחברת הגנת סייבר ישראלית שהיה לה רעיון והצליחה להוון אותו, להטמיע אותו בקנה מידה גדול ולייצר מספיק ערך כדי שחברה אמריקאית תרצה לרכוש אותו", אמר רוג'רס כשהתייחס לרכישת טאלון על ידי פאלו אלטו האמריקאית ב־625 מיליון דולר. "זה מראה שמודל הטק הישראלי חי. זה לא במקרה שיש הרבה חברות אמריקאיות עם נוכחות משמעותית בישראל".
האם רכישות כאלו לא יכולות לפגוע בתעשיית הסייבר בישראל, למשל בהוצאת שחקנים קטנים מהשוק?
"מי שלא רוצה להירכש, לא חייב לעשות את זה. אבל ככה קפיטליזם עובד. אם אתה חברה ויש לך כסף ויש משהו שאתה רוצה, זו אחת האסטרטגיות. ליצור מוצר מתחרה זו אסטרטגיה אחרת. בשנה האחרונה ירד היקף המיזוגים והרכישות בעולם הטכנולוגיה, בין השאר כי השוק הגיע להבנה שהשווי גבוה מדי ובוסס על ספקולציות, על פוטנציאל ולא הכנסות בפועל".