סגור
עמית בכר
(צילום: סיני דוד)

הוועידה הלאומית
עמית בכר: "יש לעצור את החקיקה בנוסח המוצע, קורא לכל עוה"ד לשבות"

ראש לשכת עורכי הדין אמר בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי כי ישבית את הלשכה ביום חמישי וייתן גיבוי לכל המשרדים לעשות כן. הוא הוסיף כי "הממשלה רוצה להוציא את הלשכה מהוועדה לבחירת שופטים. המוטיבציה הפסולה הזו מראה כמה זה בלתי חוקתי"

"ביטול עילת הסבירות יסדוק את הדמוקרטיה בצורה דרמטית וגם את הלגיטימציה הבינלאומית שלנו, כמו שאמר כאן מנדלבליט, היועץ המשפטי לשעבר", אמר עמית בכר, יושב ראש לשכת עורכי הדין בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט ובנק לאומי. "אנחנו קוראים ביום חמישי לכל עורכי הדין לשבות, להצטרף להפגנות. נשבית את הלשכה עצמה, נפעל רק למען ההפגנה באותו יום. אנחנו קוראים לעצור את החקיקה בנוסח הקיצוני המוצע". בכר שוחח עם עיתונאי כלכליסט עמיר קורץ.
יש עורכי דין שהלקוחות שלהם מחכים לדיון כבר חצי שנה. הם לא יגיעו בחמישי?
"יש לנו הרבה חובות ואחריות כלפי הלקוחות שלנו. אנחנו לא נפרדים מהם. אם היו שואלים אותי מה נכון לעשות זה קודם כל למנות שופטים כדי שהמערכת לא תהיה עמוסה ועייפה. בתוך הדבר הזה, בוודאי שצריך לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולמנות את השופטים שחסרים, לא רק להוסיף תקנים. במציאות הזו אנחנו צריכים לנהוג באחריות אבל גם להיות נוכחים במחאה. אנחנו נשבית את הלשכה, ניתן גיבוי לכל המשרדים שלא יופיעו בחמישי. ביום חמישי נעשה במקביל כנס חירום של כל עורכי הדין כדי לדון בהמשך הפעולות שלנו במסגרת המחאה. אלה לא עורכי הדין לבד ולא המילואימניקים לבד. שילוב הכוחות פה מאוד חשוב".
רבים מעורכי הדין חברי הלשכה בעד צעדי החקיקה. הם אומרים, 'אנחנו לא מוכנים שהלשכה תהיה פוליטית'. מה אתה אומר להם?
בכר: "אסביר למה זה לא פוליטי: החקיקה הקיצונית הזו, כמו ביטול עילת הסבירות, תפגע בדמוקרטיה ובאיכות של מקצוע עריכת הדין. ראשית, הנוסח קיצוני בצורה דרמטית. הוא לא מאפשר לבית המשפט לבלום פעילות בלתי חוקית של הממשלה. שנית, עושים פה שינוי משטרי דה פקטו בלי הסכמה רחבה. השינוי לא יכול להתקבל במעמד צד אחד. שלישית זה לא ייגמר בזה, זו קפיצת דרך להשתלטות על הוועדה לבחירת שופטים, לפטר את היועצים המשפטיים, לרסק את שומרי הסף - הדבר הזה מסוכן. אם עורכי דין יהפכו להיות מאכערים פוליטיים, זה יוריד מהיוקרה של מקצוע עריכת הדין. זה לא ימין ושמאל, אני דוחה את הטענה הזו בשתי ידיים. זו פעם ראשונה שהגיעו עשרות אלפי עורכי דין לבחירות ואמרו בצורה ברורה לפני שלושה שבועות לאן הלשכה הולכת. הלשכה תעסוק בענייני הלשכה אבל גם בענייני דמוקרטיה".
מה אתם מתכננים לעשות בעניין? יש לכם שני נציגים בוועדה לבחירת שופטים.
"אמרתי שזה לא על העילה לבדה. יש סדרת חוקים ונוהגים שרוצים לבטל. אחד מהם זה הוועדה לבחירת שופטים. נפעל ציבורית יחד עם כל הארגונים שמגנים על הדמוקרטיה".
מיהם הנציגים שלך?
"אחד זה מוחמד נעאמנה ואני אמליץ עליו שוב. הוא עורך דין רציני, שקול ואחראי. הוא מכהן כראש מחוז צפון בלשכה. בנוסף, היותו בן החברה הערבית הוא יתרון. אני מגנה בתוקף את חברי הכנסת שהשמיעו הערות מפלות נגד בני החברה הערבית. המועמדת הנוכחית, אילנה סקר, אני נותן בה אמון מלא. היא שותפה לדרך שלנו".
"הממשלה עכשיו רוצה להוציא את הלשכה מהוועדה לבחירת שופטים. המוטיבציה הפסולה הזו מראה כמה זה בלתי חוקתי. אני לא רוצה לבודד את הוועדה לבחירת שופטים ולא את ביטול עילת הסבירות, אלא ביטול מוחלט של הדברים האלה ביחד פסולים וניאבק עליהם".
אתה נכנס ללשכה אחרי שני יושבי ראש שעשו דברים מבישים. איך מתמודדים עם המוניטין של הלשכה עכשיו?
"בנראות ציבורית של יו"ר הלשכה, ההתנהלות צריכה להיות דוגמה אישית. תבדוק מה מידת האהדה כלפי הלשכה - היא השתפרה פלאים בחודשים האחרונים. שני ראשי לשכה כשלו, זה מכתים את הארגון אבל אלה היו כשלים אישיים שלהם. אנחנו נשתתף בפעולות המחאה החל מהיום ואני קורא לאחרים לעשות זאת גם כן".