פורום היוניקורנסמפקד 8200 היוצא: "לכל ארגון יגנבו מידע במוקדם או במאוחר. הסיפור הוא להפנים את זה מוקדם"
פורום היוניקורנס
מפקד 8200 היוצא: "לכל ארגון יגנבו מידע במוקדם או במאוחר. הסיפור הוא להפנים את זה מוקדם"
אסף כוחן אמר את הדברים בפורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק. כוחן: "הבסיס של 8200 הוא חוק גיוס חובה, שמאפשר להביא פנימה אנשים ברוכי כישרון וצעירים שעוד לא נכשלו מספיק בחיים. כאלו שיש בהם נאיביות בריאה שמאפשרת להם להתמודד עם בעיות שנתפסות לעתים כבלתי פתירות"
המתכון להפיכתם של אנשי 8200 ליזמים מצליחים הוא שילוב של מספר דברים; כך אמר אסף כוחן, מפקד 8200 היוצא, בשיחה עם כתב כלכליסט עומר כביר, במסגרת פורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק. לדבריו, "הבסיס הוא חוק גיוס חובה שמאפשר להביא פנימה אנשים ברוכי כישרון, אנשים צעירים שעוד לא נכשלו מספיק בחיים, שיש בהם נאיביות בריאה שמאפשרת להם להתמודד עם בעיות שנתפסות לעתים כבלתי פתירות; בנוסף, העבודה בצוותים, המבנה הבסיסי ביחידה מעצים ומייצר סינרגיה - ועל כך מוסיפים קצב מאוד גבוה: אם אנחנו לא זזים מהר במזרח התיכון ולא לומדים מהר מטעויות, אנחנו פשוט לא מצליחים". כוחן הסביר כי "השילוב של קצב מהיר וסביבה יישומית מאוד, שעוסקת בפתרון של בעיות אמיתיות בעולם האמיתי, יוצר סביבה ייחודית. זאת, בשילוב העובדה שאין ארגון בעולם שיש בו כמות כזאת של כישרון כמו היחידה הספציפית הזאת".
גורמים נוספים שהופכים את 8200 ליחידה שמשורותיה יוצאים כל כך הרבה יזמים מצליחים הם תחושת השליחות ותחושת המסוגלות. "אתה שם בשביל שהמדינה לא תחטוף דברים לפרצוף מבוקר ועד ערב. זה דרייב אדיר בתוך היחידה. בנוסף יש פה את הרוח והתרבות – מרקטפלייס של יזמות: היחידה במובנים רבים מנוהלת בסופו של דבר בתרבות של 'כאוס מנוהל', שבו הרבה מהיוזמות מגיעות מלמטה וחלק גדול מתפקיד המפקדים הוא לאפשר ולא להפריע ולתמוך". חלק מהתרבות הזאת, אמר, גולש ומלווה את בוגרי היחידה גם לאחר מכן. מרכיב נוסף של ההצלחה הוא תחושת המסוגלות הגבוהה של אנשי היחידה, להם "מעבירים מהיום הראשון את התחושה שאין בעיה שהיא לא פתירה".
על העובדה שרוב המשרתים ב-8200 אינם מגיעים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל אמר כוחן כי "המציאות היא מורכבת ומגוונת בהרבה ממה שלפעמים מציגים. בבסיס מגייסים אנשים שיש להם 'מסוגלות לגדול', ואין ספק שיש מתאם בין זה לבין המטען שהם נושאים – הסביבה בה גדלו, מערכת החינוך בה התחנכו. במובן זה יש ביחידה עיסוק כמעט אובססיבי להגיע לפריפריה ולהגדיל את מספר הנשים המשרתות ביחידה. בסביבות הטכנולוגיות יש 15%-20% נשים. זה נתון מאוד בעייתי. הפילוח של בגרויות ב-5 יח"ל מתמטיקה הוא של כ-50% נשים, אבל כשנכנסים לסביבה של כתיבת קוד המספרים צונחים. זו דוגמא לאיזור שבו מדינת ישראל חייבת לפעול על מנת לצאת מהמעגל בו אנחנו נמצאים. היחידה מאפשרת למדינת ישראל לשגשג בגלל הבהירות המודיעינית והחוסן הכלכלי של מי שיוצא ממנה".
לדברי כוחן, המגמה הבולטת ביותר בעולם הסייבר היא מהפיכת הדאטה, שמהווה "מחולל ראשי של שגשוג למדינות וארגונים בעשורים הקרובים. הענן מאפשר עומק אגירה וחישוב במחיר ועוצמה שלא היו בעולם. במובן הזה, הדאטה הוא מחולל ראשי של שגשוג, והסייבר צריך להתאים את עצמו לדאטה. הסיפור הופך להיות יותר דיפרנציאלי - היכולת לזהות מידע רגיש בסביבות של ענן. לא הגיוני שאותו דולר יושקע בהגנה על המידע הכי רגיש, וגם בהגנה על המידע הכי פחות רגיש. במובן הזה צריך לעבור 'לשמור על האומנות ולא להגן על המוזיאון'".
לדבריו, בענייני סייבר יש לרבים תפיסה של 'אם זה לא שבור אל תתקן את זה', ובעולם הסייבר זו קטסטרופה. "לכל ארגון יגנבו מידע, וזה יקרה במוקדם או במאוחר. הסיפור הוא להפנים את זה מוקדם כדי שתצליח לייצר רציפות עסקית ולהתאושש מהר", אמר.