סגור

ועידת לונדון
"גישה לא שווה למשקיעים היא עדיין מכשול קשה עבור נשים יזמיות"

כך לדברי אלה גולדנר, מייסדת שותפה ומנהלת כללית ב- Zinc VC, בוועידת Mind The Tech של כלכליסט. גולדנר הוסיפה כי זה היה אחד המניעים להקמת רשת שכוללת מעל 300 משקיעים שמחויבים להשקעה בנשים מייסדות. טימור ארבל סדרס, מנכ"לית לאומי טק, "נשים יודעות להקשיב ולכן אני מציעה לנוכחים לבוא ולהיעזר בנו"

"בלי גישה שווה למקורות מימון - לנשים עדיין קשה מאד לחצות את המשוכה של המשקיעים. זה לא בגלל שנשים מפגינות חוסר ביטחון בפרזנטציות שלהן מול המשקיעים - אלא שפשוט אין לנו גישה שווה למקורות ההשקעה", כך אמרה אלה גולדנר, מייסדת שותפה ומנהלת כללית ב- Zinc VC , באירוע משותף לשגרירות בריטניה בישראל וארגון "יזמיות" שנערך בוועידת Mind The Tech של כלכליסט בלונדון. "לא הלכנו לאותם בתי ספר או עבדנו באותם בנקי השקעות ידועים ולא התגלגלנו לתפקידים בכירים בארגונים פיננסיים כמו הגברים - ולכן יש לנו פחות גישה", הסבירה גולדנר.
לדבריה, זה היה אחד המניעים להקמת רשת שכוללת מעל 300 משקיעים שמחויבים להשקעה בנשים מייסדות. "כעת מציעה הרשת מסלול השקעות שמיועד אך ורק לנשים מכל המגזרים, בעיקר בשלבי בשלות ראשוניים של פרה-סיד וסיד. התחלנו בפעילות לפני שנתיים בעולמות האוף-ליין ועברנו לחלוטין לאונליין והקהילה הזאת כבר השקיעה ביותר ממאה עסקים סכום של 5 מיליון דולר", אמרה גולדנר.
1 צפייה בגלריה
ועידת Mind The Tech לונדון שולחן עגול נשים יזמיות מימין ג'וואן סאנר תימור ארבל אלה גולדנר אלינור הוניגשטיין
ועידת Mind The Tech לונדון שולחן עגול נשים יזמיות מימין ג'וואן סאנר תימור ארבל אלה גולדנר אלינור הוניגשטיין
שולחן עגול נשים יזמיות. מימין ג'וואן סאנר, תימור ארבל, אלה גולדנר ואלינור הוניגשטיין
(צילום: אוראל כהן)

אלינור הוניגשטיין, ראש משרד בריטניה ב- UK Israel Tech Hub, שהנחתה את האירוע שכותרתו "נשים מובילות חדשנות" אמרה: "רק לפני שנה השקנו את תוכנית נשים מובילות חדשנות וחשנו את הפער שכולם מדברים עליו. אבל יש כאן גם הזדמנות והחלטנו לנצל אותה ולהשתמש ברשת הקשרים שלנו וההתמחויות בשגרירות כדי לחבר נשים לתעשייה לספק להן הזדמנויות עסקיות לכל רוחב האקוסיסטם. מאז ההשקה כבר הצלחנו לארגן משלחת נשים בתחום האגרי-פוד שבאה מבריטניה לישראל ואנחנו מספקים שירותי ייעוץ בתחומי ההון סיכון לנשים בשתי המדינות. עכשיו מאגרי המידע שלנו עמוסים במידע על נשים מוכשרות בתעשייה שאליהן אנחנו יכולים לפנות ולהציע להשתתף במשלחות ובעבודה מול תאגידים".
טימור ארבל סדרס, מנכ"לית לאומי טק ציינה בפאנל שהתקיים באירוע: "בלאומי טק יש רוב נשי בכל הדרגים והמשרות שבארגון. זה מאפשר לנו להראות שאנחנו לא מוטים לרעה נגד נשים כנקודת התחלה. אני אומרת את זה לנוכח הסטטיסטיקות על נשים שותפות ומשקיעות בקרנות שמראה שהמצב לא ממש משתפר. אמנם יש לנו יותר ויותר נשים שותפות בקרנות ההון סיכון אבל גם כמות הקרנות בעלייה - כך ששיעור הנשים בתחום לא צומח. העובדה הזאת רק מנציחה את הבעיה שמשקיעים נוטים להשקיע באנשים שיותר דומים להם. כך שפחות נשים בסקטור זה קצת בעיה. נשים יודעות להקשיב ולכן אני מציעה לנוכחים לבוא ולהיעזר בנו כי אנחנו שמחים לחלוק מהניסיון של אנשי המקצוע שלנו בעצות על איך לבנות מסגרת מימון לחברות", אמרה ארבל סדרס.
ג’וואן סאנר, משקיעה Playfair Capital סיפרה על פעילויות להעצמת נשים שמרכזת הקרן שבה היא פועלת: "אנחנו מפעילים את תוכנית 'שעות משרד' כבר שנתיים וחצי שבמהלכן כבר יותר מאלף נשים מייסדות השתתפו בתוכנית שבה התקיימו למעלה מ-4,000 שעות של סיוע. זאת הזדמנות עבור נשים לבוא ולהיפגש עם משקיעי הון סיכון - נשים וגברים שמשקיעים מזמנם לסייע למייסדות. מדובר בעיקר בפעילות מנטורינג, בייעוץ ותמיכה וכמו כן לתת לנשים הזדמנות להציג את הרעיונות שלהן בפני משקיעים".
לדברי סאנר, קשה לחולל השפעה מהירה כי הפידבק בעולמות ההון סיכון מתמשך לעתים זמן רב. "למרות זאת, הגענו למצב שבו 21% מהחברות שעברו בפרויקט 'שעות משרד' כבר גייסו סכומים שונים עבור העסקים שלהם מגופי הון סיכון בסכום מצטבר של 280 מיליון פאונד".
UK-IL - נשים מובילות חדשנות, היא יוזמה של שגרירות בריטניה, שהושקה במאי 2020, כדי ליישם את מדיניות הגיוון והשיתוף שמעודדת של ממשלת בריטניה בסדר היום הטכנולוגי. הרשת שואפת לקדם נשים בתעשיית הטכנולוגיה והחדשנות ברחבי בריטניה וישראל באמצעות אירועי נטוורקינג שנאספו במיוחד, תוכניות חונכות, סמינרים מקוונים, התאמת peer2peer, משלחות ועוד. הרשת שיתפה פעולה עם בעלי עניין מובילים ברחבי בריטניה וישראל. האירוע הפגיש משקיעים, אקסלרטורים, אנשי ממשל ויזמים שהציגו הזדמנויות עכשוויות לנשים בתעשיית הטכנולוגיה, החל מהשקעות מובילות ועד השקת מיזם טכנולוגי והגדלת המיזם הקיים.
בחלק השני של האירוע הציגו שתי יזמיות ישראליות את הסטארט-אפ שהן הקימו. סיוון ברעם, מייסדת שותפה בחברת radd הציגה את הסטארט-אפ שהקימה בתחום האיקומרס וסיפרה על הפלטפורמה של החברה שמאפשרת למותגי אונליין למנף את הכוח של משפיעני הרשתות החברתיות שלהם באמצעות חוויית סטוריז על פלטפורמה ייעודית.
יזמית נוספת, אביטל זוקאי מייסדת משותפת של Cydom חברת אבטחת סייבר לתחום הימי, סיפרה על הבעיות שהמערכת שהחברה שהקימה מציעה לספינות תובלה בהגנה על שרשרת האספקה ועל החשיבות שלה היום, בתקופה שבה 90% אחוז מהסחר העולמי משונע בדרך הים.
בתום האירוע הכריזה שגרירות בריטניה על תוכנית חדשה המיועדת לחברות טכנולוגיה ישראליות, המעוניינות להרחיב את פעילותן לשוק הבריטי. חברות אשר יתקבלו לתכנית, ייזכו בחבילה אשר כוללת חיבור לאקוסיסטם הבריטי, למשקיעים, יועצים וללקוחות פוטנציאלים.