סגור
ועידת ניו יורק פאנל איל אפרת, סטיבן צייס
(צילום: אוראל כהן, תומריקו)

Mind the Tech NY
איל אפרת: "פינטק לא משבש את הבנקאות אלא משלים אותה"

לדברי ראש חטיבת הטכנולוגיות בבנק לאומי בוועידת ניו יורק, "ארגונים גדולים לומדים איך להתמודד עם כניסת הבינה המלאכותית". סטיבן צ'ייס, סגן יו"ר עולמי לתחומי בינה מלאכותית וחדשנות דיגיטלית ב-KPMGL: "יש הרבה חברות שצריכות עזרה וטכנולוגיות AI שעדיין מוקדם לשלבם"

"ארגונים גדולים לומדים איך להתמודד עם כניסת הבינה המלאכותית", כך לדברי איל אפרת, ראש חטיבת הטכנולוגיות בבנק לאומי וסטיבן צ'ייס, סגן יו"ר עולמי לתחומי בינה מלאכותית וחדשנות דיגיטלית ב-KPMG בשיחה עם ירדן רוזנסקי בועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי.
סטיבן, מהם המרכיבים הקריטיים ביותר של טרנספורמציה מוצלחת של AI ומהם האתגרים הגדולים ביותר עבור עסקים כרגע?
"שמענו היום שיש לחברות רבות פעילות בתחום ה-AI אבל לארגונים גדולים יש קשיים רבים מאוד במעבר ולכן קמים תפקידים שאחראים במיוחד על התחום כדי לקדם אותו בצורה נכונה לארגון. יש הרבה דברים שניתן לעשות כעת כדי לדעת לקבל דאטה איכותי ושימוש אחראי. זה הייפ מאוד רציני וכולם מסתכלים על זה כעת וזורקים סיסמאות על השימוש ב-AI. זה יותר שינוי אצל אנשים ופחות בטכנולוגיה".
איל, האם הפינטק באמת הצליח לשבש את הבנקאות המסורתית?
"זו מילה מאוד גדולה ופינטק היא מאיצה של חדשנות והרבה עובדים מעל השכבה הבנקאית. חברות פינטק האיצו תהליכים בעולם העסקי והם שותפים שלנו ולא מתחרים. יש הרבה חברות טכנולוגיות שלא התחילו בעולם הפינטק אבל כן מתאימות לעולם הבנקאי ומעניינות אותנו. הרבה טכנולוגיות משם האיצו את עולם החדשנות שלנו".
אילו הזדמנויות עסקיות חדשות יוצר מצב זה לבנקים?
אייל: "אנחנו רואים הרבה חברות והזדמנויות אבל כבנק אנחנו מסתכלים על הכל ממבט פיננסי זהיר. תפקידנו להסתכל עליהן ולראות איך משלבים אותם בתהליך שלנו בתהליך העסקי בצורה זהירה".
סטיבן: "יש הרבה חברות שצריכות עזרה וטכנולוגיות AI שעדיין מוקדם לשלבם. אנחנו מסתכלים על מפת הדרכים של הלקוח ועל הדרך שהוא עושה ועל ההזדמנות הצמיחה שלו והאם אני יכול לעשות שיבוש משמעותי".
כיצד משפיע מיקומם של הבנקים באקוסיסטם על שוק הטכנולוגיה הרחב?
"כבנק אנחנו נמצאים בכל מקום. אנחנו משקיעים הרבה בתעשיה ומשתמשים בה במספר רב של מקומות בבנק. בשנים האחרונות הקמנו זרוע השקעות שנקראת גראג' שמחפשת טכנולוגיות חדשות ומשקיעה בהן ועושה איתן פרוייקטים משותפים בבנק כאשר אתה נמצא בכל המקומות כולל השקעות זה יוצר לך יתרון משמעותי בתעשיה".
סטיבן, בינה מלאכותית הובילה להרבה שאלות לגבי השלכות כוח העבודה. מה יהיו ההשפעות הגדולות ביותר על כוח העבודה?
"תמיד אומרים לי שהיא תיקח מקומות עבודה אבל זה לא תמיד זה. אנשים לא יעשו אותו דבר בעתיד אבל הזדמנות הצמיחה היא משמעותית כאן וצריך לדעת איך להתמודד עם השינוי בכח העבודה ואיך מתקשרים אותה. AI לא לוקח עבודה אלא אנשים שלא עושים עבודה או שכבר לא צריכים אותה זה עולם תרבותי ואנושי שצריך להתמודד איתו".