ועידת ניו יורקמנכ"ל פאנדבוקס: "הפינטק הישראלי בוער"
ועידת ניו יורק
מנכ"ל פאנדבוקס: "הפינטק הישראלי בוער"
מנכ"ל ענקית הפינטק פאנדבוקס מסביר את הצלחת הפינטק הישראלי בכך שמדובר "בנקודת מבט של אאוטסיידרים שמאפשרת גמישות מחשבתית"
מנכ"ל ענקית הפינטק הישראלית פאנדבוקס, פראשנט פולוריה, רואה את תעשיית הפינטק הישראלית ומאמין שהיא בתקופה מדהימה. "הפינטק הישראלי בוער", אמר בוועידת Mind The Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי.
דבריו של פולוריה, מנכ"ל אחת מחברות הפינטק המובילות שיצאו מישראל, מקבלים משמעות נוכח עברו ביאהו ופייסבוק שם שימש בתפקידים בכירים.
בדבריו התייחס פולוריה לעלייתן של חברות פינטק ישראליות ונקודת המבט המיוחדת שמאפשרת להם לבצע מהפכה בשוק. "אני לא צריך לעמוד פה ולשכנע אתכם בזה שהפינטק הישראלי בוער", אמר, "אתם מכירים את המספרים המרשימים".
"הספקנים יגידו שזה לא רק הפינטק הישראלי שמצליח ושזה חלק ממגמה עולמית. אחרים יגידו שזה גל חד פעמי שמכה בכל התחום - אבל אני רואה את הדברים אחרת, מדובר בנקודת מבט של אאוטסיידרים שמאפשר גמישות מחשבתית", אמר פולוריה ונזכר שנתקל לראשונה בהלך הרוח הזה אצל פאנדבוקס ב-2016. "היה צוות קטן שעבד על פתרון הבעיה של ממון שנעול בהשקעות - הם היו נלהבים, אבל חסרי נסיון בעבודה בתחום השירותים הפיננסים. למרות, או אולי בגללל זה, הם עשו דברים נועזים, פורצי דרך ואולי אפילו טיפשיים - אבל הם התייחסו ברצינות לשירות ללקוח. הם בנו מוצר שמעיף למשתמשים את המוח.
"כשאני חושב על פאנדבוקס והחדשנות שלה, אני מתלהב, אבל גם מכיר שזה חלק ממגמה שלמה ששואלת שאלות קשות ומתוך זה מציעה פתרונות נועזים - הכל בגלל הפרספקטיבה החיצונית - השאלה היא, לכמה זמן זה ימשך? איך הם ימשיכו לחדש כשהן המובילות של השוק?"
פולוריה אמר שבפאנדבוקס עובדים קשה כל שמירת הלך הרוח של האאוטסיידר בכל דבר שהם עושים. "אנחנו בונים את המוצר ע"פ מה שהלקוח מבקש ובאמת צריך - איך יכולים לעזור למשתמשים לנהל יותר טוב את התשלומים שלהם. אין לי כדור בדולח שאפשר לחזות בו את העתיד - יש עדיין המון חוסר ודאות, אבל אני מהמר שנקודת המבט הישראלית תמשיך להיות חיצונית ובעלת יכולות לאתגר את המערכת".
לפני שמונה למנכ"ל, פולוריה, הינדי שנולד בעיראק, מילא תפקידים בכירים בגוגל, פייסבוק ויאהו.
פאנדבוקס שהוקמה על ידי אייל שנער וגייסה עד היום יותר מ־450 מיליון דולר, מנהלת בשנה האחרונה מגעים למיזוג בתוך חברת ספאק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.