סגור
שבוע השקעות גלובליות - שאריפה איסיפו
(צילום: סיני דוד)

השקעות גלובליות
"אנבידיה תרמה 4.6% מהתשואה הכוללת של S&P 500 השנה"

כך אמרה שריפה איסיפו, אנליסטית בכירה ב-S&P Global, בשבוע ההשקעות הגלובליות בשיתוף BlackRock ו-S&P Dow Jones Indices. לדבריה, מגמת העלייה ב-AI צפויה להימשך 

חמש החברות הגדולות ביותר הנסחרות במדד S&P 500 היו אחראיות נכון לסוף יוני לכמעט 30% ממנו – היחס הגדול ביותר מאז שנות ה-70, כך לדבריה של שריפה איסיפו, אנליסטית בכירה, אינדקסי מניות ארה"ב, S&P Global, שהתראיינה לכלכליסט במסגרת שבוע ההשקעות הגלובליות בשיתוף BlackRock ו-S&P Dow Jones Indices.
התפקיד של איסיפו והצוות שלה הוא להציג מסקנות ותובנות לגבי מדדי המניות האמריקאים S&P 500 ודאו ג'ונס. היא ציינה בריאיון כי למדדי המניות הללו יש חשיבות גדולה למשתתפי השוק העולמיים, וזאת בשל גודלו של שוק המניות האמריקאי שלא מאפשר להתעלם ממנו. "לפי הנתונים שלנו מסוף יוני, ניתן לראות שחברות שרשומות ופועלות בארה"ב מהוות כ-62% מהמדד העולמי של S&P", הסבירה. יתרה מכך, המניות של החברות האמריקאיות הגדולות ביותר הנסחרות במדד S&P 500 מייצגות "כ-50% ממערך ההזדמנויות בשוקי המניות העולמיים".
עוד הוסיפה כי מבחינה היסטורית ארה"ב הייתה מניע מרכזי בתשואות בשוק המניות העולמי. "פירוש הדבר, שכשנבחן את הביצועים של מדדי המניות האמריקאיים, חשוב שמשתתפי השוק יקבלו החלטה לגבי מה שהם צופים שיקרה בשוק. זה חלק חשוב בקבלת החלטות לגבי הקצאת נכסים אסטרטגית וטקטית".
בדבריה התייחסה לא רק למדד S&P אלא גם למדד דאו ג'ונס. "זהו אחד המדדים העתיקים בעולם", סיפרה. "הוא החל לפעול ב-1896, כך שיש לו היסטוריה של יותר מ-125 שנים ומוסדות פיננסיים מסתמכים עליו רבות ככלי מדידה נוסף של שוק המניות האמריקאי". לשם השוואה, מדד S&P 500 החל לפעול בארבעה במרץ, 1957.
שיקולים נוספים שכדאי להיות מודעים אליהם בהקשר של שוק המניות האמריקאי כוללים לדבריה את האופטימיות סביב מגמת ה-AI, שהובילה לעלייה של 15% בביצועים של מדד S&P 500 במחצית הראשונה של השנה. "והמגמה הזו צפויה להימשך", ציינה.
איסיפו התייחסה גם לבחירות לנשיאות ארה"ב, שיתקיימו בנובמבר הקרוב. "שוק המניות האמריקאי תמיד רלוונטי מבחינתנו, אך הבחירות שיתקיימו השנה הופכות אותו לרלוונטי אף יותר", הוסיפה. לדבריה, באופן כללי בשנת בחירות רואים פיזור גבוה יותר בחברות ובסקטורים. "הכוונה בפיזור היא המרווח בין המנצחים והמפסידים. יש הזדמנות גדולה יותר לביצועי יתר אבל גם לביצועי חסר", אמרה.
עם זאת, היא ציינה כי "השנה הזו היא שנת שיא מבחינת מערכות בחירות ברחבי העולם. אנחנו מעריכים כי מחצית מאוכלוסיית העולם זכאית להצביע ביותר מ-80 מערכות בחירות ברחבי העולם". ההשפעה של זה באה לידי ביטוי בכך שחלק ממשתתפי השוק בוחנים יותר לעומק את הביצועים של שוק המניות המקומי שלהם לעומת שוק המניות האמריקאי. "משתתפי השוק שתופסים את ארה"ב כשוק בעל צמיחה או פוטנציאל צמיחה גבוה יותר, בהתבסס על דעותיהם בנוגע לתוצאות הבחירות, עשויים להתייחס לשוק המניות האמריקאי ככלי לגידור מפני ההטיות בשווקים המקומיים ומתוצאות פוטנציאליות בבחירות במדינות שלהם".
לסיכום ציינה אוסיפו את הסקטורים שלדעתה חשובים בשוק המניות האמריקאי. "כיום טכנולוגיית המידע היא הסקטור הגדול ביותר", הצהירה. "נכון למחצית הראשונה של 2024, טכנולוגיית המידע שולטת בכותרות. היא מהווה 53% מהעלייה השנתית של המדד". עוד הוסיפה כי מאחורי העלייה הזו בסקטור עומדת הבהלה ל-AI, וכן הביקוש לשבבים. "אני מדברת כמובן על אנבידיה", אמרה. "היא תרמה 4.6% מתוך התשואה הכוללת של 15% שרשם מדד S&P 500 השנה, והיא הייתה סיפור חשוב מאוד". סקטורים נוספים שציינה כוללים את האנרגיה: "הסקטור עלה עד כה השנה בסביבות 10%".
בנוגע לשוק הישראלי, אמרה אוסיפו כי מבחינה היסטורית יש לו נטייה גבוהה לחברות פיננסיות ותעשייתיות. "יש דרכים לשלב מגזרים עם מניות מקומיות לצרכי מגוון", הסבירה בנוגע לחשיפה לשוק המניות האמריקאי.