ועידת הגיימינגמנכ"לית woah: "המוטו שלנו הוא שכל אחד יכול לרקוד באמצעות האפליקציה"
ועידת הגיימינג
מנכ"לית woah: "המוטו שלנו הוא שכל אחד יכול לרקוד באמצעות האפליקציה"
חברת הסטארט-אפ פיתחה אפליקציה שעוזרת ללמוד צעדי ריקוד באמצעות בינה מלאכותית. ענבל לביא: "אנחנו מסתכלים על המבצע תוך כדי ומתקנים אותו עד שהוא לומד את הריקוד"
"המוטו שלנו הוא שכל אחד יכול לרקוד באמצעות האפליקציה. הציטוט המפורסם גורס 'תרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל' - אבל האם באמת אפשר לרקוד ככה בימינו?״, כך פתחה את דבריה ענבל לביא, מייסדת שותפה ומנכ"לית חברת הסטארט-אפ woah שפיתחה אפליקציה שעוזרת ללמוד צעדי ריקוד באמצעות בינה מלאכותית, במהלך וועידת הגיימינג 2021 של כלכליסט.
״בני נוער וילדים שמנסים היום ללמוד ריקוד מרגישים שכולם מסתכלים ושהם נמדדים לפי הלייקים בפיד. אם הם לא עומדים בדיוק בקצב ובצעדים, הם מרגישים רע ולעתים זה אף פוגע בדימוי העצמי״, הסבירה לביא.
לדבריה, תחום לימודי הריקודים כמעט ולא התפתח לאורך השנים חרף התפתחות הטכנולוגיה. ״הטכנולוגיה לא השפיעה על באופן שבו מלמדים ריקוד. הריקוד והתנועות משודרים על פלטפורמות דיגיטליות שונות כמו יוטיוב טיק טוק. לרוב קשה מאוד לעקוב שם אחרי התנועות המדויקות וכשפונים לסרטוני הסבר מקבלים 15 דקות של הסברים בשביל חמש שניות של ריקוד ללא פידבק - זה קשוח״, אמרה לביא.
לפי לביא, כאן בדיוק נכנסת לתמונה ב-woah: ״אנחנו רוצים לשנות את החוויה. באמצעות האפליקציה אנחנו לא רק מראים איך לבצע תנועות בריקוד, אלא מסתכלים על המבצע תוך כדי ומתקנים אותו עד שהוא לומד את הריקוד.
"הטכנולוגיה מבוססת על ראיית מכונה ובינה מלאכותית. באופן אוטומטי מחלקים את הריקוד למספר קטעים בהילוך איטי. האפליקציה מציגה את התנועות באופן מאוד פשוט - תעשו תנועה כאילו אתם מעבירים יד על המצח או תעשו תנועת ידיים כאילו אתם שוחים גב. כאשר מתחילים לעשות את התנועות מקבלים בזמן אמת פידבק על הריקוד, כולל אם עשיתי תנועה ביד ימין במקום יד שמאל. מקבלים גם מחמאות והודעה אם עברתי לשלב הבא או לא. בסופו של דבר מתקבל ווידאו של המשתמש עם אפקטים וניתן לשתף אותו״, ציינה לביא.