כנס proptech"פרויקטים רבים בארה"ב נתקעו כי חרגו מהתקציב בשל הקושי בניהול"
כנס proptech
"פרויקטים רבים בארה"ב נתקעו כי חרגו מהתקציב בשל הקושי בניהול"
כך אמר שחר לוי מנכ"ל Locusview בכנס proptech שנערך במסגרת סדרת Talk & Network של כלכליסט ובנק לאומי והוסיף: "בנינו מערכת אחודה שכל המידע מהצוותים מגיע אליה, ודרכה העובדים והקבלנים משקפים את התקדמות הפרויקט"
"שוק התשתיות העירוניות, שכולל אספקת אנרגיה, תקשורת ומים הוא שוק של מעל לחצי טריליון דולר בשנה". כך אמר שחר לוי מנכ"ל Locusview בכנס proptech שנערך במסגרת סדרת Talk & Network של כלכליסט ובנק לאומי ביום שני השבוע. "וזה עוד לפני שכללתי את ההתחייבות האמריקנית תחת שלטון ביידן להשקיע 2 טריליון דולר בתשתיות", הוסיף.
Locusview פועלת בשוק האמריקני ומספקת מערכות מידע ותפעול לפיתוח תשתיות. לוי תיאר בכנס את השוק האמריקני העירוני לתשתיות, לדבריו: "בערים האמריקניות פועלות בעיקר חברות ענק שאחראיות על אספקת משאב מסוים לעיר. מצב זה מהווה אתגר לרשויות; איך מתמרצים את החברות הללו, להשקיע מיליארדי דולרים בשביל לשדרג את המערכות שלהן, אם ממילא הלקוחות שבויים? הרגולטור החליט להפעיל את שיטת המקל והגזר".
לפי לוי הרגולטור ביקש מהחברות להציג תוכנית של השקעות ל-5 שנים. תוכניות ההשקעות יאפשר להם להעלות תעריף וככל שההשקעות יהיו עמוקות יותר, כך התעריף יעלה. "החברות הללו כחברות ענק התחייבו להשקעה של מיליארדים על ידי גיוס הכסף בבורסה. הם שכרו קבלנים ומאות צוותים שיעבדו עבורן" הסביר לוי. "אבל אז החלו להתגלות בעיות. ההתחייבות לביצוע עשרות אלפי פרויקטים הביא לתקיעות של פרויקטים רבים. החברות גילו שמהלכי השדרוג לא יכולים לעבוד באמצעות תהליכים ידניים או דרך מחשב פשוט, בעוד הם מעסיקות פתאום אלפי צוותים וקבלנים. בשל התקיעות, החברות הצטרכו להעסיק מפקחים ועובדים נוספים. הבעיה היא שהפרויקטים נתקעו כי חרגו מהתקציב בשל הקושי בניהול".
"הרעיון שלנו היה לבנות מערכת אחודה מהשלב הגבוה ביותר של רמת התשתית עד לנמוך ביותר. כל המידע מהצוותים מגיע למערכת ודרכה העובדים והקבלנים משקפים את ההתקדמות של הפרויקט. זה עוזר להבין את הרכיבים גם בתוך הקרקע. בסוף בתוך 24 שעות אחרי שהקבלן סיים את העבודה, אני יודע כמה שעות הוא עבד וכמה כסף מגיע לו. הכי חשוב, אני יכול לקבל את הבסיס הדיגיטלי לתפעול של המערכת ל-50 השנים הבאות".
Locus View גייסה על פי פרסומים 64 מיליון דולר מ-IGP ומלאומי פרטנרס."בתוך פחות מ-4 שנים, הצלחנו להביא מוצר שמשתמשים בו מעל ל-25 מחברות האנרגיה הגדולות בעולם בערים מובילות בארה"ב כמו דאלאס, ניו יורק, סן פרנסיסקו ו-וושינגטון. שנה שעברה ניהלנו פרויקטים ב-12.5 מיליארד דולר. השנה ננהל פרויקטים ב-20 מיליארד דולר" סיכם לוי.