ועידת מיאמי"האקוסיסטם מספק ליזמים רשת של ביטחון ועזרה"
ועידת מיאמי
"האקוסיסטם מספק ליזמים רשת של ביטחון ועזרה"
מנכ"לית לאומיטק מיה אייזן צפריר דיברה בפתח אירוע ה״דרים טים״, בו הציגו יזמות ויזמים ישראלים את הסטארט־אפים שלהם בפני משקיעים פוטנציאליים בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי. אסף חורש, שותף מנהל Vintage הוביל איתה את האירוע: "למרות כל מה שעברנו בישראל, מהרפורמה המשפטית ואז 7 באוקטובר, אנחנו בקורלציה גבוהה עם השוק האמריקאי. לכן הקרנות המובילות ממשיכות להשקיע"
״השנה האחרונה שינתה את הפרספקטיבה שלנו לגבי דברים רבים וגם את האופן שבו אנו מסתכלים על תעשיית ההייטק הישראלית״, ציינה מנכ"לית לאומיטק מיה אייזן צפריר בפתח אירוע ה״דרים טים״, שבו הציגו יזמות ויזמים ישראלים את הסטארט־אפים שלהם בפני משקיעים פוטנציאליים בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי.
״מתוך קושי עצום שחוו החברות והיזמים, אנו מזהים כמה דברים בולטים: פריצת גבולות טכנולוגיים שנולדת מתוך הקושי והצורך – בין שמדובר בטכנולוגיה שנדרשת כעת להגנה על אזרחים, בין לשיקום פצועים ובין לניהול אירועי חירום. מעבר לכך, אנחנו מבינים שהטכנולוגיות שנוצרות לעתים מתוך צורך ביטחוני הן רלבנטיות לשימושים אזרחיים רבים במגוון רחב של תחומים. לצד זאת, אנו עדים לבניית מודלים חדשים של עבודה, שגם הם נובעים מתוך אתגרי המצב – למשל עובדים צעירים שתופסים עמדות מפתח בשל גיוס למילואים של בכירים בחברה. ובנוסף האקוסיסטם נרתם, פותר בעיות, מותח גבולות ומספק ליזמים רשת של ביטחון ועזרה״, פירטה אייזן צפריר את המאפיינים החדשים של השנה המורכבת בחיי המדינה, שלא פסחה גם על תחום ההייטק.
״כמי שמלווים סטארט־אפים כבר למעלה מעשור, אנחנו מאמינים שדווקא מתוך האתגרים, היזמים והחברות יצמחו להיות חזקים יותר, יצירתיים יותר ומפוקסים יותר. לכן, ומתוך הביטחון הזה, בנק לאומי מכריז על השקת קרן מימון (financing fund — ס"ש) חדשה של 77 מיליון דולר לרגל שנת ה־77 לעצמאות ישראל שנחגוג ב־2025", הצהירה אייזן צפריר. ״אנחנו מאמינים שהזמן הנכון להשקיע בהייטק הישראלי הוא עכשיו״.
אסף חורש, שותף מנהל בקרן וינטג׳, שמנהלת 4 מיליארד דולר, הוביל את אירוע הדרים טים יחד עם אייזן צפריר. חורש גיבה את האופטימיות של מנכ״לית לאומיטק בכמה מאפיינים, שהם החשובים ביותר לטעמו היום עבור ההייטק הישראלי ומשקפים את עוצמתו. חורש הזכיר שכאשר וינטג׳ החלה לפעול בישראל לפני כ־20 שנה, המצב היה דומה להיום - עולם שאחרי התפוצצות בועת טק יחד עם חוסר יציבות ביטחונית. ״כאשר הקרן הוקמה ב־2000, המצב היה דומה ל־2021: היקפי הון חריגים זרמו לישראל, אבל לאורך זמן הכל התייצב. הטק הישראלי נמצא בקורלציה בעיקר עם ארה״ב ורואים את זה בגרפים לאורך כל השנים. למרות כל מה שעברנו בישראל, החל מהרפורמה המשפטית ואז השנה האחרונה אחרי 7 באוקטובר, אנחנו בכל זאת בקורלציה גבוהה עם השוק האמריקאי. לכן גם היום ברחובות תל אביב עדיין יש תחושה של 2021 והקרנות המובילות ממשיכות להשקיע בישראל״, נימק חורש.
״פעילות המיזוגים והרכישות בישראל הגיעה לשיא היסטורי ב־12 החודשים האחרונים עם עסקאות ב־10.7 מיליארד דולר לעומת 8.6 מיליארד דולר בשנה שעברה. סיילספורס ואנבידיה קנו חברות בישראל ואלו חברות שיכולות לקנות סטארט־אפים בכל מקום. העובדה שהן עשו זאת בישראל, מראה עד כמה הן אופטימיות לגבי המשק״.