ועידת מיאמי"אין דבר שההייטק הישראלי לא יכול לעמוד בו"
ועידת מיאמי
"אין דבר שההייטק הישראלי לא יכול לעמוד בו"
כך לדברי רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב־AT&T העולמית ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל, בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי; נילי שלו, מנכ"לית מכון היצוא, הבהירה כי ארגונים בינלאומיים מובילים מחזקים קשרים עם חברות ישראליות; ברוס טרגין מ־Blumberg Capital: "בקרוב ייצאו מישראל חברות בשווי של יותר מ־10 מיליארד דולר"
משתתפי הפאנל שעסק באתגרי ההייטק הישראלי מאמינים בחוסנו, בעיקר אחרי השנה הלא פשוטה שהתעשייה עברה מאז 7 באוקטובר. "אין דבר שההייטק הישראלי לא יכול לעמוד בו. אם הוא עבר כך את המלחמה ואת הקורונה, הוא יכול להתמודד עם כל דבר", אמרה רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ב־AT&T העולמית ומנכ"לית מרכז המו"פ בישראל, בוועידת כלכליסט ובנק לאומי במיאמי.
רינת, איך את מתמודדת עם השאלה שכנראה עולה על בסיס יומיומי - למה שנמשיך לעבוד בישראל ולהעסיק מאות עובדים?
"אני חושבת שצריך להפריד את השנה האחרונה לחודשים הראשונים שלה, וליתר השנה. בתחילת השנה לא אמרו לי את זה בכלל והיתה לנו אחריות רבה למוצרים שאנחנו מפתחים לארגון והיתה תהייה רבה האם זה המקום הנכון לפתח מוצר אסטרטגי כזה, אבל אחרי חודשיים הבינו שאנחנו יכולים להמשיך לפתח את המוצר. יש סיסמה: שישראל תמיד תדאג לספק את הטכנולוגיה. היתה פליאה עצומה איך ישראל הפכה מאומה של הישרדות לאומה שמצליחה הרבה יותר מהמצופה ממנה. אנחנו מפתחים חלק חשוב מהבינה המלאכותית עבור החברה ואנחנו מקבלים עידוד רב איך מקבלים כזו איכות של מנהיגות".
אילן טוויג, מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, Navan, שיתף איך זה לגדול מחברה ישראלית לגלובלית בימים אלה. "התחלנו בארה"ב ופתחנו משרד בישראל לפני שלוש שנים, וחשוב לציין שאנחנו שני ישראלים שהקמנו את החברה. בחודשיים הראשונים למלחמה זה היה מצב מיוחד מאוד. היתה מטרה אחת — לעזור לישראל עם הטכנולוגיה שלנו. לא ידוע לי על אנשים שעזבו בגלל היחס שלנו לישראל, אבל אם יש כאלה, אני שמח מאוד שהם עזבו. שמחתי מאוד שיכולנו לסייע לישראל עם טכנולוגיות האשראי והכרטיסים שלנו. ביטלנו מסיבת כריסמס וראש השנה ואת הסכום הזה הפנינו לצרכים של מדינת ישראל והוספנו עוד סכום משמעותי באישור הדירקטוריון ותרמנו את הכסף. יש לנו אנשים במילואים, ולמרות זאת הפנינו עוד פרויקטים לישראל. ראינו שיש לנו יכולת לעמוד בזה".
נילי שלו, מנכ"לית מכון היצוא, מגזר הטכנולוגיה בישראל בדרך כלל אומר לממשלה — רק אל תתערבי. כיצד השתנה הרעיון הזה בשנה האחרונה?
"ישראל עברה הרבה מלחמות בהיסטוריה. כן, הפעם היא ארוכה יותר אבל אנחנו יודעים לסייע לשמור על עסקים שעובדים. אנחנו פועלים כאן במיאמי ובעוד כל מיני מקומות בעולם. עסקים עובדים טוב מאוד ובעיקר מתקיימות גם פגישות בין חברות וארגונים מובילים בעולם ובין חברות ישראליות".
ברוס טרגין, שותף מנהל, Blumberg Capital, ספר קצת על הפעילות בישראל בשנה האחרונה?
"אני משקיע בישראל כבר הרבה מאוד שנים, והסיבה הכי טובה היא כי יש כאן את המוחות הכי טובים. בשנה האחרונה מכרנו חברות במיליארד דולר בישראל, שתי חברות בעולם הפינטק, שהוא כיום תחום משמעותי פה. הייתי כאן בישראל ב־7 באוקטובר ונשארתי כאן. אני חושב שייצאו מישראל בקרוב מאוד חברות ששוות יותר מ־10 מיליארד דולר".
אילן, הנפקה בנאסד"ק על הפרק?
"ברור שאיני יכול לדבר על הנפקה שלנו. אנחנו מכוונים לשם, וכשנהיה מוכנים — אם לא יהיה משבר עולמי גדול נוסף — ננפיק".