סגור
כנס מיטאפ לאומי 2023 תימור ארבל סדרס
(צילום: סיני דוד)

תימור ארבל-סדרס: "מציאת פתרונות טכנולוגיים למשבר האקלים היא צו השעה"

מנכ"לית לאומי טק במפגש בסדרת אירועי Talk&Network של כלכליסט ובנק לאומי: "כדי להצליח החברות זקוקות לזמן ומשאבי מימון גדולים יותר. עלינו נדרש לייצר את המודלים החדשים להתאמות מצד המשקיעים"

"השינויים הקיצוניים בתנאי האקלים ברחבי העולם הולכים ונעשים ברורים ותכופים יותר כל שנה, ומשפיעים על מיליוני בני אדם. מציאת פתרונות למשבר האקלים, ובייחוד פתרונות טכנולוגיים, היא צו השעה". כך ציינה תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומי טק במפגש השלישי בסדרת אירועי Talk&Network של כלכליסט ובנק לאומי שהוקדש לשוק ה- Climate TECH.
ארבל-סדרס מנתה את הישגיה של ישראל במהלך השנים בפיתוחים הקשורים בחקלאות ובאקלים, בין השאר הטפטפות ודודי השמש, שכבר אז קנו לנו שם בינלאומי בתחום וציינה כי "אנחנו מדינה מדברית וללא משאבי אנרגיה מקומיים היה כאן מאז ומתמיד מנוע להתפתחות של טכנולוגיות ייחודיות ומגוונות של תחומים הקשורים באקלים ואנרגיה- אגרו-טק, פוד-טק, אנרגיה חלופית והטכנולוגיות שפותחו בישראל זוכות להצלחה בינלאומית.
עוד ציינה כי השילוב של הון אנושי איכותי, צורך קיומי ממשי וארגז כלים מגוון, מעמידים את ישראל בעמדה אולטימטיבית להוביל פיתוח פתרונות טכנולוגיים בתחום האקלים.
הדבר הזה כבר קורה. על פי דו"ח Planetech קיימת צמיחה משמעותית, קרוב ל-700 סטארטאפים, בתחומים הקשורים לאקלים, כשהסכום שהושקע בהן ב-4 שנים האחרונות קרוב ל-7 מיליארד דולר, פי 2.6 מקצב הצמיחה העולמית בהשקעות. בראייה בינלאומית, בחציון הראשון של 2021 גייסו סטארטאפים בתחום הטכנולוגיה האקלימית כ-19 מיליארד דולר, וצפוי שמגמות אלו ילכו ויתחזקו, גם בתעשייה המקומית.
"די ברור שזה טרנד קיים חם ומתפתח. לתעשייה הישראלית יש אחריות לסייע לחברות הסטארט-אפ כדי להבטיח שיוכלו להמשיך לצמוח", אמרה ארבל סדרס. "האתגר שלנו הוא בניית האקוסיסטם לתעשיות האלו. המשקיעים בקרנות מזהים את הטרנד והפוטנציאל ורבים בוחנים כניסה לתחום, אלא שפיתוחים טכנולוגיים בתחומי האקלים שונים מפיתוח תוכנה ותחומים שהתעשייה הישראלית רגילה להשקיע בהם, וכדי להצליח החברות זקוקות לזמן ומשאבי מימון גדולים יותר. עלינו נדרש לייצר את המודלים החדשים להתאמות מצד המשקיעים. חברות מסורתיות מקימות גופים ייעודיים להשקיע בתחומים האלה".
בלאומי מציעים מעטפת ותמיכה, החל מיצירת חיבורים נכונים בלאומיטק, דרך השקעות בזרוע ההשקעות הריאליות ״לאומי פרטנרס״ וכמובן מימון אשראי לחברות ותיקות ופרויקטים גדולים במערך העסקי, והלוואות צמיחה לסטארטאפים נעשה בלאומיטק ועל ידי זה מייצרים מעטפת כללית. "אנחנו מעניקים לתעשייה פתרון מקיף, המושתת על ראייה רחבה של האקוסיסטם", אמרה ארבל-סדרס וסיכמה "לאומיטק גאים להוות גשר בין העולמות המסורתיים לעולמות הטכנולוגיה".