סגור
ועידת ניו יורק - שמעון אלקבץ
(תומריקו)

ועידת ניו יורק
שמעון אלקבץ: "ביטחון אקלימי הוא הסייבר סקיוריטי החדש"

אלקבץ, מייסד משותף ומנכ"ל Tomorrow: "אנו בנקודה בזמן היסטורית. עד כה רק ממשלות עסקו בחיזוי מזג האוויר - עם תוכנות כמו שאנו מפתחים ניתן לסייע לחברות ומדינות לנהל את סיכוני האקלים שלהן. אנחנו מסייעים לחברות תעופה ותשתיות להימנע מהשבתות או ביטולי טיסות. חברות כמו אובר יכולות לשפר את השירות אם הן יידעו מתי צפוי גשם"

"אירועי מזג אוויר הם פשוט תדירים יותר בכל חלקי העולם" - כך אמר שמעון אלקבץ, מייסד משותף ומנכ"ל Tomorrow בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי. "הטרנד הזה רק יאיץ, בעוד שרבים מתעלמים מכך. אנו בעידן של התוצאות, וחברות צריכות להטמיע מערכות בינה של מזג אוויר כדי לסייע לחזות באופן מדויק יותר מה יקרה ובכך גם לקבל את ההחלטות הנכונות.


Tomorrow פיתחה פלטפורמת מזג אוויר חכמה שמאפשרת קבלת תחזית ברמת דיוק של 500 מטר וכל דקה, ובכל זאת לאלקבץ אין יומרות. "אי אפשר למנוע את אסון חברת PG&E הבא (חברת חשמל פרטית שבעקבות השריפות בקליפורניה השביתה את שירותיה למאות אלפי תושבים – ו"א), ביטחון אקלימי הוא הסייבר סקיוריטי החדש. אי אפשר לבנות קיר סביב מיאמי אחר הצהריים הזה, אבל אפשר להטמיע תוכנת ניהול מזג אוויר באחר הצהריים הזה". אלקבץ הסביר כי תוכנת ניהול הסיכונים סייעה לחברת תשתיות הודית שהטמיעה את המוצר שלהם למנוע השבתת חשמל בעקבות ציקלון שהייתה משפיעה על כ-100 מיליון צרכנים.
"אנו בנקודה בזמן היסטורית", הסביר אלקבץ. "עד כה רק ממשלות עסקו בחיזוי מזג האוויר. עם תוכנות כמו שאנו מפתחים ניתן לסייע לחברות ומדינות לנהל את סיכוני האקלים שלהן. כך למשל אנחנו מסייעים לחברות תעופה או חברות תשתיות להימנע מהשבתות או ביטולי טיסות. חברות כמו אובר יכולות לשפר את השירות אם הן יידעו מתי צפוי גשם".
1 צפייה בגלריה
 ועידת ניו יורק 2021 שמעון אלקבץ מייסד משותף ומנכ"לTomorrow
 ועידת ניו יורק 2021 שמעון אלקבץ מייסד משותף ומנכ"לTomorrow
שמעון אלקבץ. לדבריו, תוכנת ניהול הסיכונים של החברה סייעה לחברת תשתיות הודית למנוע השבתת חשמל בעקבות ציקלון שהייתה משפיעה על כ-100 מיליון צרכנים
(צילום: אוראל כהן)

אלקבץ אף התייחס לפרויקט שאפתני חדש שהשיקה Tomorrow השנה, לשיגור של עשרות לווייני רדאר בשנים הקרובות מתוך מטרה לשפר משמעותית את יכולות חיזוי מזג האוויר שלה. "אנחנו לא רק חברת SaaS. ללא רדאר אנחנו לא יודעים איפה יורד גשם ומתי. האוקיינוסים לא מכוסים ברדאר, גם חלקים גדולים באפריקה, ואנו צריכים להטיס מטוסים מעל האזורים כדי לנבא היטב את התחזית. כדי לסייע לכך החלטנו לעוף לחלל כדי שנוכל לחזות אקלים באזורים לא מכוסים".
"אני כאן כי יש פה יזמים רבים בחדר", אמר בסוף דבריו אלקבץ. "כל כך הרבה כסף מיוצר בעולם, אבל 99% ממנו זורם לאנשים פריבילגים, אבל הבית בוער, ואנו מותירים מאחור עולם נוראי לילדינו. אנו רואים את העולם בוער בחוץ ומשקיעים את זמננו בהרכבת ספה כדי שיהיה לנו נוח בפנים. מה אנו עושים בנוגע לזה? כמה יזמים מנסים להזיז את המחט בנושא? לא הרבה וזה עצוב מאוד. עלינו להיות הרבה יותר אקטיביים בנושא".