סגור
נס הגיוון בתעשיית ההייטק 2023 - תימור ארבל-סדרס
(צילום: סיני דוד, עריכה: ג'יימי לוינקינד)

כנס הגיוון בהייטק
מנכ"לית לאומיטק: "אין לנו את הפריבילגיה להשאיר אוכלוסיות מחוץ למגרש"

תימור ארבל-סדרס בכנס כלכליסט לקידום הגיוון והאחריות החברתית בהייטק, "הגיוון חשוב כדי לייצר חוסן חברתי חזק יותר, אבל גם כדי לייצר תעשייה חזקה יותר וחברות חזקות יותר"

"יש מחקרים רבים שמציגים את השפעתו של גיוון על תוצאות עסקיות וזה נושא חשוב שיש להציף. הדו"ח של השנה שעברה עורר שיח רב ואני שמחה שהשנה יש לנו כנס. בשנה שעברה הדו"ח מדד גיוון מגדרי והשנה נוספו גם האוכלוסיה הערבית והחרדית". כך אמרה תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומיטק בפתיחת כנס הגיוון בהייטק של כלכליסט, בנק לאומי ומיתר בשיתוף Power in diversity.
"אני פחות שמחה מהתוצאות, כי הגיוון המגדרי הוא אפסי. בנושא החברה הערבית המצב גרוע ואפילו מביש - השיפור בשילוב מגדרי הוא מזערי וקרוב לאפסי (34%), ובעולם החרדי 0.4% באוכלוסיה החרדית, ו-0.2% באוכלוסיה הערבית. וזה ממחיש עד כמה הדרך שלנו עוד ארוכה". אמרה.
עוד ציינה ארבל-סדרס: "ישראל מוכרת בכל העולם כמעצמת הייטק בינלאומית. בתור מדינה קטנה עם אוכלוסייה מצומצמת, אנחנו חייבים לעשות הכל כדי למצות את הפוטנציאל של ההון האנושי הישראלי. כחברת מהגרים, הפוטנציאל עצום - היוזמה, היצירתיות והאמביציה להצלחה שמאפיינת את היזמים והיזמות הישראליים. אם אני מסתכלת על ארצות הברית כמודל להשוואה, - גוגל, PayPal, ebay וטסלה – זו מדינה אשר נוסדה על ידי מהגרים. לאחרונה התפרסם סקר של פורבס לפיו 64% מהיוניקורנים האמריקאים נוסדו על ידי מהגרים. כמדינה אין לנו את הפריבילגיה להשאיר אוכלוסיות מחוץ למגרש. הגיוון חשוב גם כדי לייצר חוסן חברתי חזק יותר, אבל גם כדי לייצר תעשייה חזקה יותר וחברות חזקות יותר".
עוד הדגישה ארבל סדרס: "זהו מצב אשר דורש תכנון ומציאת פתרונות עבור אוכלוסיות שעומדות בפני חסמים גדולים. האחריות כמובילי התעשייה מוטלת עלינו ואנחנו לא יכולים לחכות ליוזמות של המדינה. יש להציף את הנושא, בהצבת יעדים ונקיטת צעדים ברורים, בשינוי תהליכי גיוס וקבלת החלטות. בנושא השקעות אפשר לממש את מלוא הפוטנציאל של ההון האנושי הישראלי. יש לפתח את שדרת הניהול ולבסס משק חזק וחסין.
"תעשיית ההייטק נוצרה בתנועת ספירלה – זוהי תנועה שממשיכה ומזינה אותה כמו כדור שלג - כל הצלחה מייצרת עוד הצלחה. ולשיטתי גם בכל הקשור באוכלוסיות שונות - כל הצלחה מושכת אוכלוסיות דומות. לכולנו יש את האחריות להתחיל את המומנטום ולייצר את תנועת הספירלה".
עוד הדגישה, "אנו בלאומיטק נהנים מראייה רחבה מאוד. היו מספר יוזמות אך עדיין לא מצאנו את הפיצוח שיאפשר להביא את תנועת הספירלה לאוכלוסיות נוספות. אני אציין שיש התקדמות - יש יותר נשים בתפקידי CFO, אבל עדיין לא בעולם היזמות, מנכ״ליות, וכמובן שלא החרדים והערבים".
לסיכום אמרה, "המדד שלנו לא צריך להיות מדד של כמה חברות קמות בבאר שבע, אלא כמה חברות מעסיקות מעל 100 עובדים, או מגיעות להכנסות של מעל 50 מיליון דולר בשנה. ברגע שנצליח להיות שם, המשמעות תהיה לא רק חברתית, אלא גם משמעות כלכלית אמיתית. יש להציב מדדים, לייצר תכניות. הפוטנציאל אדיר ברמה החברתית והכלכלית והוא נמצא בידיים שלנו".