סגור
ועידת ניו יורק שולחן עגול Special Founders Forum event - Standing with Israel - גיא פרנקלין מייסד ושותף כללי ב Israeli Mapped in NY Ventures
גיא פרנקלין מייסד ושותף כללי ב-Israeli Mapped in NY Ventures (צילום: אלעד גרשגורן)

Mind the Tech NY
450 סטארט-אפים ישראליים בניו יורק; "המצב בישראל רק גרם לנו לרצות להשקיע שם יותר"

לדברי גיא פרנקלין, מייסד Israeli Mapped in NY, כמות הסטארט-אפים הישראליים בעיר רק עולה מדי שנה, ורבים מהם לקחו חלק בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי. מיכה רוזנבלום, שותף מנהל ב-Founder Collective: "אנחנו ממוקדים בהשקעה בחברות שמנהלות באופן יעיל את ההון שלהן"; היידלי האריס, שותף מייסד ב-ENIAC Ventures: "חברות יחוו דברים קשים בשנתיים הקרובות"

כמות הסטארט-אפים הישראליים בעיר ניו יורק רק עולה מדי שנה וכעת עומדת על כ-450 סטארט-אפים שהוקמו על ידי יזמים ישראלים – כך נחשף בכנס "כל המייסדים" של Israeli Mapped in NY בשיתוף Valley Bank, לאומיטק ומיתר והתקיים במשרדי חברת אמזון בניו יורק. כנס המייסדים התקיים במסגרת ועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי.
גיא פרנקלין, מייסד ושותף כללי ב-Israeli Mapped in NY Ventures, הכריז בפתח הכנס שזה נהדר לראות כל כך הרבה מייסדים שהגיעו לכנס השנתי בניו יורק: "אנחנו עושים את זה בזמן מאתגר לישראל, אבל לראות כאן כל כך הרבה סטארט-אפים שהוקמו על ידי ישראלים עושה אותי אופטימי. השנה יש לנו 450 סטארט-אפים ישראליים בניו יורק והמספר רק הולך וגדל - סטארט-אפים שעוסקים בסייבר, פרופטק, AI ועוד".
אחרי פרנקלין עלה לבמה הווארד רייט, סגן נשיא וראש תחום סטארט-אפים גלובלי ב-AWS. ווייט, שחקן NBA בעברו, סיפר על אהבתו לישראל שאליה הגיע כששיחק במכבי תל אביב: "הבן שלי ג'ורדן נקרא על שם נהר הירדן ולא על שם מייקל ג'ורדן", הוא שיתף בחצי קריצה. אחריו עלתה לבמה מיה אייזן צפריר, מנכ"לית לאומיטק, שאמרה ש"זו גאווה גדולה להיות כאן אתכם ועם כל השותפים שלנו. לדבר על הייטק ישראלי בתקופה הזו זה חשוב מתמיד, להיפגש וללמוד אחד מהשני זה כנראה הדבר הכי חשוב שאנחנו יכולים לעשות כרגע כדי לקדם את היזמות והאקוסיסטם שלנו קדימה".
לאחר מכן עלו לבמה שלושה מרואיינים מעולם ההון סיכון הניו-יורקי. גרייס איספורד, שותפה ב-Lux Capital, עלתה ראשונה ואמרה כי הקרן בה היא עובדת משקיעה בטכנולוגיה חלוצית ודיפ-טק, ובחיבור שבין מדע לטכנולוגיה: "אצלנו נוהגים לומר שאנחנו לא מפחדים לכוון לירח ולקחת סיכונים טכניים וזה עדיף על לקחת סיכוני הקשורים לשוק. אנחנו משקיעים בשלבים מאוד ראשוניים בתחומים האלה. המיקוד שלנו זה כל המדעים החישוביים, בינה מלאכותית, למידת מכונה, קוד פתוח, בלוקצ'יין ותשתית טכנולוגית. אחת החברות שהשקענו בה היא Hugging Face". בכל הקשור להשקעות בבינה מלאכותית אמרה איספורד כי צריך להבחין בין חברות שמייצרות תשתית לבינה מלאכותית, לבין כאלו שעושות יישומים של הטכנולוגיה הקיימת.
מי שעלה לבמה לאחר מכן הוא מיכה רוזנבלום, שותף מנהל ב-Founder Collective. רוזנבלום שיתף בסיפור האישי שלו: "התחלתי את הקריירה שלי כאן בחוף המערבי, גייסתי יותר מדי כסף והעסקתי את כל החברים שלי ועשינו חור ענקי ברצפה. למדתי כל כך הרבה מהכישלון הזה, יותר מדי כסף פגע בנו וגרם לנו לעשות יותר מדי טעויות, התרחבנו מהר מדי. היום אנחנו ממוקדים בהשקעה בחברות שמנהלות באופן יעיל את ההון שלהן".
רוזנבלום התייחס למצב הנוכחי בשוק ואמר שיזמים צריכים להתרגל למציאות החדשה: "במשך שנים אמרו לך שאתה יכול לחיות בבית של חמישים חדרים ועכשיו אומרים לך שאתה צריך להתפשר על שישה חדרי שינה". רוזנבלום סיפר שלאחר מכן הוא הקים יחד עם חבר מיזם אחר בתחום רפואת השיניים: "הדבר היחיד שידעתי על רפואת שיניים זה שיש לי שיניים", הוא התבדח. רוזנבלום סיפר על הפורטפוליו המגוון של ההשקעות שלהם, שכוללות בין השאר את סימפלי הישראלית וחוות צדפות בניו אינגלנד.
לבסוף עלה לבמה היידלי האריס, שותף מייסד ב-ENIAC Ventures. המראיין הזכיר להאריס שלפני שנתיים הוא נתן תחזית כלכלית עגומה והתברר שהוא צדק, ושאל אותו כיצד הוא מסביר את השנתיים האחרונות. האריס ענה כי לדעתו הרבה מהקרנות גייסו מהר מדי, וכשהחלה האטה כלכלית אז הם עצמם לא הצליחו לגייס כסף במהירות גבוהה מדי ולכן למרות שהם "יושבים" על כמות גבוהה של הון הם לא מתכוונים להוציא אותו: "אנחנו תמיד השקענו באותו קצב, גם ב-2021 וגם ב-2014. ככה יכולנו להמשיך להיות אגרסיביים גם בשנתיים האחרונות". האריס התייחס גם לשוק הטק הישראלי וסיפר על חברות שבהן הוא משקיע: "היו לנו חברות שעבדנו איתן שחלק מהצוות גויס לקרב. לא הייתה לזה השפעה שלילית, זה רק גרם לנו לרצות להשקיע בישראל יותר. אנשים יחוו דברים קשים בשנתיים הקרובות, ומצאתי שאנשים שחוו חוויות קשות ומשוגעות הם מייסדים טובים יותר".