משפיעות על הכלכלה"ההשקעה בפמטק לעומת בריאות כללית עדיין קטנה"
משפיעות על הכלכלה
"ההשקעה בפמטק לעומת בריאות כללית עדיין קטנה"
כך אומרת מנכ"לית פמי. "כולן חוות את אותם תסמינים אבל עד לאחרונה, היו מעט מאוד חברות שנתנו פתרון לכך"
"אפתח בגילוי מאוד אישי: אמא שלי היא אמא חד־הורית, שעלתה איתי לארץ כשהייתי בת 3 והוכיחה לי איך אפשר לפרוץ גבולות", סיפרה אטל מולכו פיליבה, מנכ"לית פמי, בכנס "משפיעות על הכלכלה" של "כלכליסט". "אולי ראיתן אותנו בנתב"ג, אבל כמעט כל אחת שיושבת פה מקבלת שירות דרך פמי. יש לנו 6,000 עובדים ועובדות בחברה, רופאים ורופאות, והנהלה של יותר מ־50% נשים. אנחנו פועלים בישראל ובאנגליה".
מולכו פיליבה סיפרה: "מוניתי לפני שלוש שנים למנכ"לית והבנתי שיש בעיה שלא מדברים עליה. כשהייתי בגיל הפוריות, היו אינסוף אפליקציות, ומידע על פוריות ו־IVF. כל אישה מרגישה מאוד עטופה. אבל מגיל 40 צפונה, נוצר ואקום מאוד גדול במחצית השנייה של החיים שלנו. בוואקום הזה היה לי חלום לצאת לאיזשהו מסע, ולהבין אילו פתרונות אנחנו יכולות להביא לשם".
"הבנו שעולם הפמטק תופס תאוצה, והעולם מבין שהאישה היא מרכז הבריאות בבית. היא דואגת לילדים שלה, להורים שלה. אולי לפעמים היא לא דואגת מספיק לבריאות שלה עצמה. ונשים מאמצות מהר מאוד טכנולוגיות. למרות זאת, ההשקעה הכוללת בפמטק לעומת ההשקעה בבריאות עדיין קטנה".
"אישה בגילאי 50-40 תחווה תסמינים כאלה ואחרים כמו ירידה בחשק המיני, סחרחורות, כאבי פרקים, בעיות זיכרון. כל אלה בעיות שעד לאחרונה היו קוראים להן 'גיל הבלות'. אישה בשיא חייה והעשייה שלה, אבל קוראים לזה 'גיל הבלות'. זה אוניברסלי. כולן חוות את אותם תסמינים אבל עד לאחרונה, כל העולם היה שממה ושיממון. היו מעט מאוד חברות שנתנו פתרון לכך".
"יש חברה אחת בארה"ב שחברנו אליה ואמרנו שאנחנו רוצות לפתוח את מרפאת הנשים הדיגיטלית הראשונה, שעוזרת לנשים שמגיעות לגיל הרלבנטי. הקמנו קודם כל מערכת שאליה נכנסת כל אישה. ראשית, זה שאלון AI חכם, שעוזר לאישה להבין באיזה שלב היא נמצאת. מה כל אישה צריכה, מה התסמינים שהיא חווה, איך שומרים עליה בריאה לאורך זמן. השאלון הזה מאפשר לה לגשת למגוון רופאים, לקבל את כל המידע".
"אחרי שהיא מבינה באיזה שלב היא נמצאת, היא מחוברת לרופא, ובכל חודש היא מקבלת בכל רגע נתון את המידע הרלבנטי, מה קורה לה ובאיזה שלב היא נמצאת. נשים סיפרו לי שהן מרגישות שהן משתגעות, כי הן לא מבינות מה קורה לגוף שלהן. רצינו שנשים יהיו חשופות לכל מה שקורה. אחרי חלום שהפך למציאות, אני שמחה לספר לכן על זה. לעמוד מולכן היום. אנחנו מובילות את בריאות הנשים בישראל. ברמה האישית, לעמוד פה היום, בשבוע האישה, עם כל מה שקורה בארץ ובעולם, אז מה שלמדתי מאמא שלי הוא שאנחנו צריכות לדאוג אחת לשנייה".