השקעות ESG"אנחנו מחפשים השקעות בחברות שהתחום בו הן עוסקות מועיל לאנושות"
השקעות ESG
"אנחנו מחפשים השקעות בחברות שהתחום בו הן עוסקות מועיל לאנושות"
את הדברים אמרה ארנית שנער, מנהלת זרוע ההשקעות של סיטי בישראל, במסגרת כנס ESG של כלכליסט. שנער: "בעשור הקרוב נשקיע לא רק בהון סיכון אלא גם במגוון תחומים כמו תשתיות, חינוך, שיפור הגישה לכסף והתייעלות של סיטי - על מנת לקדם את העולם למקום טוב יותר"
"אי אפשר לשנות את העולם בשנייה. לכן, דבר ראשון אנחנו מתמקדים בשינויים ישימים בשלב המיידי: אנחנו משקיעים בסטארטאפים, דואגים למימון למיעוטים, לקידום של יזמות נשית, לגישה לעבודה לקבוצות שיש להן פחות ממנה ולמימון לאנשים שיותר קשה להם לגשת לכסף. אלה דברים שאפשר לעשות כהשקעות בחברות חיצוניות בצורה די מיידית"; כך אמרה ארנית שנער, מנהלת זרוע ההשקעות של סיטי בישראל, בשיחה עם כתבת כלכליסט סופי שולמן במסגרת כנס השקעות ESG של כלכליסט.
שנער הסבירה כיצד סיטי גרופ תשקיע עד טריליון דולר בתחומים ברי קיימא עד 2030, ואמרה שהסכום הזה יושקע לא רק בהון סיכון - אלא גם במגוון תחומים כמו תשתיות, חינוך ושיפור הגישה לכסף. הכסף יושקע גם בהתייעלות של סיטי בהשקעות, שלדעת הבנק יעזרו לקדם את העולם למקום טוב יותר.
בנוסף, סיטי התחייבה להגיע לאיזון מבחינת צריכת הפחמן ב-2050. "לא בכדי אנחנו מדברים על 2050. אי אפשר לשנות לגמרי ארגון של 200 אלף איש ביום, זה אחד הבנקים הגדולים בעולם. זה ייקח זמן. אנחנו משתמשים בחשמל יעיל יותר, מכבים אורות. הרעיון הוא לייעל ולשפר את העבודה מבחינת העובדים שלנו: פחות נסיעות, פחות טיסות, אנשים יצופו לעשות עבודה בצורה יותר יעילה וחסכונית. אין ספק שהקורונה עשתה הרבה טוב בתחום הזה. הדיגיטציה מאפשרת ללקוחות שלנו לקבל גישה לשירותים בצורה הרבה יותר יעילה וטובה", אמרה.
בצד ההשקעות הסבירה שנער שלא ניתנת 'העדפה מתקנת' לחברות מסויימות על פני אחרות. "קודם כל נשקיע בחברות טובות, כי בסוף הרעיון הוא לא פילנתרופי. הקרן שלנו היא קרן פיננסית שרוצה להשקיע בחברות טובות אבל מחפשת גם חברות שהתחום בו הן עוסקות מועיל לאנושות. אנחנו מחפשים השקעות טובות ונכונות".
כדוגמא לסטארט-אפ עם מטרה טובה בו השקיעה סיטי נתנה שנער את “The mom project”. מדובר בפרוייקט שפונה לחברות גדולות במטרה להחזיר נשים שעזבו את שוק העבודה על מנת להיות בבית עם הילדים. "מצד אחד פונים לחברות הגדולות ואומרים להם תראו, יש שוק שלם של נשים שעשו קריירה, מאוד הצליחו, ואז עברו להיות עם הילדים בבית 10-15 שנה והן רוצות לחזור לשוק העבודה. זה מסובך כי הן היו בכירות מדי על מנת לחזור מלמטה, ומצד שני להחזיר אותן כבכירות אחרי שהיו כל כך מנותקות משוק העבודה זה פשוט מאוד מסובך. הארגון הזה עושה הסכמים עם חברות גדולות לפיהם החברות יעזרו להן לחזור לשוק העבודה - ומצד שני פונה לאותן נשים על מנת להחזיר אותן. יש פה מטרה אחרת מזו של חברת השמה רגילה, שרק מחפשת להביא את העובד הרלוונטי לתפקיד", אמרה.