סגור
(סיני דודפור)

כנס המוסדיים בשוק ההון
"באינפלציה של 4% משקיעים עושים חישוב מסלול מחדש"

כך לדברי רינת אשכנזי מאקסלנס בכנס שוק ההון של כלכליסט וקסם קרנות ETF. לדבריה: "בטווח הקצר יש חד משמעית איום אינפלציוני: כל המתכות, סחורות חקלאיות, גם פלסטיק וקרטונים, ואפילו עובדים נמצאים במחסור"

"זה ברור שתהיה אינפלציה קצרת טווח בשנה-שנתיים הקרובות בשל הביקושים הכבושים והירידה בהיצע. אולם מלבד זאת, הקורונה גרמה לשינוי מבני בתחומים רבים כמו בגלובליזציה ובדמוגרפיה, והשאלה היא האם זה יתפתח להתפרצות אינפלציונית", כך אמרה רינת אשכנזי, מנהלת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF מבית אקסלנס בכנס שוק ההון של כלכליסט וקסם קרנות ETF.
אשכנזי התייחסה בדבריה להשפעת האינפלציה על שוק המניות. היא ציינה שיש שני סוגי מניות: מניות ערך שהם מניות של חברות כמו חברות תעשייה, אנרגיה וחומרי גלם, ומנגד מניות צמיחה שהם מניות ממגזרים כמו הטכנולוגיה. "ב-12 השנים האחרונות מניות הצמיחה הובילו את השווקים. ריבית נמוכה ואינפלציה נמוכה היו תקופה מצוינת עבורם. הכל התהפך בנובמבר האחרון, ועכשיו מניות הערך מובילות, ורואים תנועה אדירה של כספים למניות מסוג זה. אני חושב שבהקשר של אינפלציה מספר הקסם הוא 4%, זו רמה של אינפלציה שבה משקיעים עושים חישוב של מסלול מחדש".
1 צפייה בגלריה
כנס מוסדיים 2021 רינת אשכנזי מנהלת מחקר מדדים קסם קרנות ETF מבית אקסלנס
כנס מוסדיים 2021 רינת אשכנזי מנהלת מחקר מדדים קסם קרנות ETF מבית אקסלנס
רינת אשכנזי מנהלת מחקר מדדים קסם קרנות ETF מבית אקסלנס
(צילום: אוראל כהן)
"בטווח הקצר יש חד משמעית איום אינפלציוני: כל המתכות, סחורות חקלאיות, גם פלסטיק וקרטונים, ואפילו עובדים נמצאים במחסור. מנהלי לוגיסטיקה מדווחים בסקרים שנעשו על התייקרות. כך שברור שבמדדים הקרובים נראה את ההשפעה של התייקרות הסחורות, אבל בטווח הקצר ההתפרצות הזו תתאזן", אומרת אשכנזי.
"הפתרון למחירים הגבוהים זה המחירים עצמם - הכלכלה יודעת לתקן עצמה, ונגיע לנקודות איזון חזקה. לכן גם אם תהיה אינפלציה בטווח הקצר זה לא נורא, החשש הוא האם ניכנס לסחרור אינפלציוני שהכלכלה לא תוכל להכיל", היא אמרה.
לדבריה האינפלציה שמרימה את ראשה היא טבעית ומתבקשת לאור משבר הקורונה: "בקורונה נוצרו ביקושים כבושים, וההיצע היה מדוכא, ולכן לוקח קצת זמן עכשיו להיצע להתאים את עצמו לקצב הביקושים, וזה מייצר לנו אינפלציה. מה שמעניין יותר זה הטווח הארוך. אין לאף אחד כדור בדולח, שהוא יודע בדיוק לאן זה יתפתח. יש טיעונים לכאן ולכאן".
אחד הגורמים שעשויים להגביר את האינפלציה זה הירידה בגלובליזציה: "הקורונה גרמה למדינות להתכנס פנימה, ולהחזיר את הייצור לתוך המדינה, כדי לא לפתח תלות במדינות אחרות. נכון להיום הנרטיב הוא פחות גלובליזציה, ואם המגמה הזו לא תירגע, זה יכול גם להביא לאינפלציה. צריך לזכור שהגלובלזיציה שראינו לאורך השנים האחרונות הייתה הכוח הגדול שגרם לאינפלציה נמוכה".
שינויים נוספים שלדברי אשכנזי עשויים לדחוף לאינפלציה זה התרחבות הפערים החברתיות, או ליתר דיוק הטיפול של הממשלות בצמצום הפערים: "יש לממשלות נטייה להשתמש בכלים פשוטים לכיבוי שריפות, ואלו גם כן מעודדים אינפלציה", אמרה אשכנזי.
בנוסף היא ציינה שגם שינויים דמוגרפיים עשויים לתרום לאינפלציה: "דור הבייבי בומרס בארה"ב מתבגר, וגם הכלכלה הסינית מזדקנת. המשמעות היא פחות ידיים עובדות, ולחץ על השכר כלפי מעלה, ויש לכך השפעות אינפלציוניות", אמרה אשכנזי.
מנגד, היא ציינה שמה שעשוי לווסת זאת זו הטכנולוגיה: "גם אם יהיה מחסור בעובדים, צריך לזכור שהטכנולוגיה כל הזמן משפרת ומייעלת תהליכים, ומגדילה פריון, ולכן יכול להיות שהיא תצליח לבלום התפתחות של אינפלציה".
אשכנזי ציינה כי לבנקים המרכזיים יהיה קשה יותר להתמודד עם האינפלציה מאשר בעבר. "אנחנו בונים על הפד ושאר הנגידים, שבמידת הצורך אם האינפלציה תתחיל לאיים, אפשר יהיה להעלות ריביות, אבל זה לא יהיה פשוט להעלות ריבית, כשרמת החוב היום כ"כ גבוהה. הבנקים המרכזיים קצת איבדו את העצמאות. לכן, חשוב לעקוב אחרי הציפיות לאינפלציה. כרגע הכל בשליטה, אבל השוק יכול להיות הפכפך", היא אמרה.