סגור

שבוע הסטארט-אפים
"גם חברות זרות מקימות בישראל מערכי שיווק בגלל איכות כוח האדם"

כך אמרה עינת ניצן, מנהלת תחום טכנולוגיה בגוגל ישראל בשבוע הסטארט-אפים של Google וכלכליסט. אבירם לוי , מנהל השיווק הראשי של MyHeritage: ״הפרסומות שאנחנו מצליחים להכניס בהן את הרגש הן אלה שעובדות"


שימוש בניתוח נתונים ויצירת חיבור רגשי למותג הם שני הדברים שעומדים בלב בניית מותג B2C עבור חברת טכנולוגיה, כך עולה מהשיחה עם אבירם לוי, MyHeritage ,CMO ועינת ניצן, מנהלת תחום טכנולוגיה, Google ישראל, שנערכה במסגרת שבוע הסטארט-אפים של גוגל וכלכליסט.
רוב החברות הישראליות מוכרות לעסקים אבל מתחילים לראות יותר כאלה שפונות לצרכני הקצה וזה אתגר עבור חברה שקמה בישראל ופונה לשוק הבינלאומי
ניצן: ״החברות הישראליות בדרך כלל גלובליות מהיום הראשון כי השוק המקומי לא רלוונטי עבורן. עוד דבר שמאפיין רבות מהן שהשיווק של חברות ישראליות מאוד מונחה נתונים ומחקר, הן משקיעות הרבה מאוד בתשתיות ופיענוח דאטה ומביאות אנשי אנליזה. כך הן יכולות להגיע לצרכנים בכל מקום בעולם״.
מיי הריטג׳ פונה לכל העולם, איך חברה מקימה מערך שיווקי ומיתוגי כזה מהיום הראשון?
לוי: ״המערך הוא גם למדינות דוברות אנגלית, אבל השווקים החזקים שלנו הם באירופה כי השוק אמריקאי יחסית תחרותי בתחום שלנו. הפלטפורמה מאוד נגישה לכולם מבחינת שפה ונוחות ממשק והאתר שלנו זמין ב-42 שפות. יותר מזה, הטכנולוגיה שלנו היא כזאת שמסוגלת להתמודד עם ריבוי שפות, כך שאם ארצה למצוא קרובי משפחה ממדינה אחת השפה לא תהיה מכשול״.
כמה משמעותי ניתוח הנתונים שעינת הזכירה?
לוי: ״מאוד מהותי, בסוף אנחנו חברה של דאטה. להרבה חברות אינטרנט ישראליות היכולת לעשות אופטימיזציה לשיווק היא תלוית דאטה״

1 צפייה בגלריה
שבוע גוגל יום רביעי מימין אבירם לוי MyHeritage עינת ניצן google
שבוע גוגל יום רביעי מימין אבירם לוי MyHeritage עינת ניצן google
מימין: אבירם לוי מנהל השיווק הראשי של MyHeritage ועינת ניצן ומנהלת תחום טכנולוגיה ב-Google ישראל
אנחנו מתחילים להרגיש את היום שאחרי הקרונה בישראל, אבל לתקופה הזו היתה בוודאי השפעה גם על נושא השיווק שהפך לדיגיטלי גם עבור חברות מקומיות.
ניצן: ״בהחלט רואים השפעה. אפשר לראות זאת גם בביקוש וגם בהיצע. אנחנו רואים עלייה גדולה בחיפושים מחקריים - אנשים רוצים לדעת איך עושים דברים ומחפשים שירותים שאינם קשורים למותג. כלומר, הם רוצים ללמוד ולהכיר דברים חדשים ואינם נעולים על מותג מסוים, מה שמספק הזדמנות לחברות להציג עצמן ללקוחות חדשים.
״מבחינת ההיצע, הקורונה גרמה לכך שעצם העובדה שאתה אונליין אינה היתרון המרכזי שלך. עכשיו חברות צריכות לחשוב מה הן מציגות לצרכנים מעבר לזה, וזו הזדמנות להביא ערך מהותי וחדש״.
אי אפשר לדבר על שיווק ומיתוג בלי להזכיר את Deep Nostalgia שמיי הרטיג׳ השיקה לא מזמן ודי שברה את האינטרנט.
לוי: ״זה בעצם המשך לקו מוצרים שפיתחנו בשנה האחרונה. דיפ נוסטלגיה זה עוד צעד שמאפשר לאנשים להוסיף אנימציה לתמונות סטטיות. הרעיון מאחורי קו המוצרים שקשורים לתמונות הוא לעורר נוסטלגיה בצורה קצת שונה, אנחנו רוצים שאנשים ירצו לעשות חקר היסטוריה משפחתית ותמונות זה משהו שמכניס יותר רגש ומחבר גם את הדורות הצעירים, זה בונה חיבור רגשי.
״זה באמת 'התפוצץ' כמה שבועות ונראה שגם העלנו מעל לפני השטח את הנושא של AI ואנימציה לתמונות. עוד לפני זה היתה לנו פרסומת שהחייתה את אברהם לינקולן״.
האם זה מהלך שמִתרגם ישירות להכנסות?
לוי: ״גם, אבל הפרופורציה מול עסקי הליבה שלנו היא לא אותה פרופורציה. הגענו עם זה לקהלים חדשים. אנחנו מניחים שבעתיד זה ייתרגם להכנסות, אבל מבחינת מודעות למוצר ולקטגוריה זה השיג מטרה מאוד גדולה עבורנו״.
איך מייצרים נכון מודעות למותג וכמה חשיבות יש לה בחברות טכנולוגיה?
ניצן: ״בחברות שמוכרות לצרכנים, החשיבות גדולה מאוד. בסוף אנשים מתחברים לסיפורים. אנחנו רואים במיי הראיג׳ חברה יחידה בקטגוריה שחיפוש המוצג שלה צמח מאז תחילת השנה. מותג חזק עוזר לך גם לעמוד בתחרות הקשה ברשת.
״חברה שהצליחה לבדל את העצמה בתחום מאד תחרותי היא למנונייד הישראלית שעובדת בתחום הביטוח המאוד תחרותי. היא חשבה על הסיפור שלה ועל ערכים כמו שקיפות, טכנולוגיה ופתיחות מהיום הראשון, שזה שונה ממה שאנשים חושבים על ביטוח וזה מבדל אותם״.
לוי: ״הפרסומות שאנחנו מצליחים להכניס בהן את הרגש הן אלה שעובדות וזה גם התוכן שמניע אנשים לפעולה״.
מרבית החברות הישראליות מחזיקות את מערכי השיווק שלהם בחו״ל, האם הקורונה תשנה את זה?
ֿניצן: "מערכי שיווק מבוססי נתונים בהחלט מבוססים בארץ, יותר מזה, גם חברות זרות מקימות כאן מערכי שיווק מבוססי נתונים בגלל כוח האדם האיכותי שיש כאן".