AISRAEL 2024"יש ירידה בהשקעות בפינטק, זו תופעה עולמית ובישראל המצב רק החמיר"
AISRAEL 2024
"יש ירידה בהשקעות בפינטק, זו תופעה עולמית ובישראל המצב רק החמיר"
כך אמר עמרי בן דוד, שותף מנהל ב-Viola Ventures, בפאנל שנערך בכנס AISRAEL של מיקרוסופט וכלכליסט; ירון מורגנשטרן, מנכ"ל Glassbox, התחייחס להשפעת ה-AI: :הוא יחליף כישורים בסיסיים וישנה את כל ההיבטים של כוח אדם בחברה"
"ה-AI ישנה את כל ההיבטים של כוח אדם בחברה. לכולם יש גישה אליו וכולם צריכים לדעת לעשות את תפקידם יותר טוב. הוא יחליף כישורים בסיסיים ויעביר אנשים לעסוק במה שחשוב, בהבנה של איך להשתמש במנועי AI", כך אמר היום (ה') ירון מורגנשטרן, מנכ"ל Glassbox, בפאנל בנושא פינטק, שנערך במסגרת כנס AISRAEL של מיקרוסופט וכלכליסט.
בפאנל השתתפו, לצד מורגנשטרן, שמר כץ מנכ"ל Nuvei ישראל, אור ליבן מנכ"ל Airwallex, ועמרי בן דוד שותף מנהל ב-Viola Ventures - הארבעה שוחחו עם כתב כלכליסט מאיר אורבך.
עד לא מזמן פינטק היה תחום לוהט. היום פחות. אבל AI יהפוך אותו ליותר מעניין. כיצד התעשיה נראית כיום?
עמרי בן דוד: "תפקידי הוא להוביל את עולמות הפינטק בוויולה. ואני סבור שיש ירידה משמעותית בהשקעות בפינטק, זו תופעה עולמית וישראלית. ברמה העולמית הריבית עולה ועולם הפינטק נפגע, הוא נפגע יותר מסייבר וזה בגלל שההלוואות פחות אטרקטיביות. אני באופן אישי בשנה וחצי האחרונות עשיתי השקעה חדשה אחת.
בזווית הישראלית, מאז תקופת המהפכה המשפטית ותחילת המלחמה המצב החמיר. זו הפעם הראשונה שאני חווה בכל שנותי בענף מצב שבו יש פער מול האמריקאים. באמריקה המצב משתפר מבחינת קצב הגיוס של קרנות וסטארטאפים ובישראל אנו לא חווים את זה.
בהיבט של השעת ה-AI על התחום, אנחנו במצב של 'הייפ סייקל ואני חושב כמשקיע שכל האלמנט כיום הוא ש-AI הוא מוצר צריכה. אני כמשקיע, אם בא אלי יזם ואומר לי AI אני בודק קודם כל את החפירים, כלומר מה שיש מתחת לזה. בעיני AI אינו מרגש, הוא משמש לאקסלרציה של חברות".
ירון מורגנשטרן, מנכ"ל Glassbox, סיפק את הזווית שלו על השפעת ה-AI: "אנו עובדים עם הבנקים הגדולים בעולם וכמובן בישראל ואנו מסייעים להם בשיפור חוויית לקוח, בדגש על ערוצים דיגיטליים. מה שהכי חשוב בתחום הזה הוא דאטא חזק ונכון, אנחנו משתפים פעולה עם מייקרוסופט וזה מאפשר לנו לעבוד עם בנקים גדולים ולאפשר להם להבין את הבעיות שלהם בעבודה בערוצים דיגיטליים. אנחנו מאפשרים לכל עובד בארגון להבין את הלקוח - יש כאן מהפכה שמתאפשרת באמצעות AI ומשנה ארגונים".
אור ליבן מנכ"ל מנכ"ל Airwallex, סיפק את הזווית שלו: "אנחנו בישראל בגלל חדשנות המוצר, אנחנו מסתכלים על אפשרויות לשותפויות ויש כאן סביבה עסקית מוצלחת. אני הגעתי לחברה אחרי 15 שנה בגוגל כי הטכנולוגיה כל הזמן משתנה, היא דינאמית וה-AI הופכת את העבודה ליותר טובה. זה מאפשר אוטומציה ומאפשר לפנות כישורים של עובדים לדברים חשובים.
לדוגמה, כל תהליך ההיכרות עם הלקוחות שהיה שואבר בעבר הרבה משאבים - כיום הוא מבוצע יותר מהר, יותר טוב ויותר מדויק. זה מאפשר לתת פתרון מהיר ונכון בזמן אמיתי. וגם הפרסונליזציה מצוינת- יש עוזרים וירטואליים, צ'אטבוטים, זה הופך את העבודה למוצלחת".
שמר כץ, מנכ"ל Nuvei ישראל, רכשתם כאן חברות. איך AI עובד אצלכם?
"אנו חברה מובילה בתחום התשלומים. יש לנו בסיס טכנולוגי חזק בישראל, עם 350 עובדים, הושקעו בנו מיליארדי דולארים ויש באופן כללי גיוסים אדירים בישראל - וזה מעיד על חוסנה של התעשיה למרות הכל", אמר כץ.
עוד הרחיב כץ: "בתחום ה-AI אני אציין שכחברת תשלומים אנו מאפשרים לכל בית עסק בעולם לקבל כסף מלקוחותיו. הלקוחות שלנו מוטרדים משני נושאים עיקריים: אחוזי האישורים, כלומר כמה לקוחות הצליחו לקנות; מניעה של הונאות ואי פגיעה בעסקאות לגיטימיות. בתחומים אלה AI עושה מהפכה אמיתית.
כך למשל, אנו מזהים דפוס של הונאות בתחומי רכישות אינטרנטיות מכתובת IP שקיימת במדינה שונה מהמדינה שבה הונפק הכרטיס. גילינו שבחלק מלקוחותינו, יש חסימה של עסקאות שהן אמיתיות ולגיטימיות. אבל כאשר הפעלנו AI התהליך התייעל מאוד. המערכות גילו בעצמן מי אמיתי וקונה לגיטימי וחסמו עסקאות שהן הונאה.
זו דוגמה מצוינת למצב שבו הטכנולוגייה נותנת ללקוחות שדרוג מהותי בעסקים שלהם זה בנוסף למרחב האפשרוית האינסופי בתחום GENERATIVE AI. במקום השיטות המסורתיות שבהן מפעילי המערכת רואים דוחות ומחפשים סימני הונאה, הם משוחחים באופן חופשי עם מערכת מיקרופיילוט והעבודה יעילה מאד, ברמה של לקבל תשובות ולבצע מהלכים תוך שניות".