ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס Deloitte

יו"ר Deloitte ישראל: "רוב הארגונים לא היו מוכנים להתמודדות עם המשבר"

כך אמר אילן בירנפלד בכנס Deloitte. במחקר שערכו ב-Deloitte, שני שלישים מהחברות שנשאלו ציינו כי לא היו בשלות להסתגל במהירות למציאות שהשתנתה בקצב מסחרר; לדבריו, העתיד הוא בפיתוח ההון האנושי ולכך יש חלון הזדמנויות קצר מאוד שכדאי לנצל אותו

דותן לוי 16:0712.04.21

"בהתבוננות על מה שקרה בעולם בשנה האחרונה, זה נראה כמו הניסוי הכי גדול בהיסטוריה של ימינו", כך פתח את נאומו אילן בירנפלד, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב-Deloitte ישראל, בכנס "יוצרים מציאות מעצבים עתיד" של Deloitte.  

 

 

בירנפלד התייחס לאתגרים של השנה האחרונה ואמר כי כולנו התמודדנו עם חוסר ודאות בכל ההיבטים של חיינו, ובתוך המצב שנוצר המנהלות והמנהלים המשיכו להוביל ארגונים ואנשים ולמנהיגות העסקית היה תפקיד חשוב מאין כמותו. "אחד הדברים ש-2020 לימדה אותנו הוא שעלינו להיות מחוסנים ומוכנים, וכמובילי הארגון עלינו להמשיך לבנות ולטפח את החוסן הארגוני שלנו".

 

בירנפלד פירט את ממצאי המחקר שערכו ב-Deloitte בנושא, ובו זיהו חמש תכונות עיקריות המאפשרות לארגונים להסתגל במהירות לשינויים מבחינה אסטרטגית, בהיבטים של תרבות ארגונית ובאימוץ והטמעה של טכנולוגיות חדשות. תכונות אלה הן:

 

מוכנות - אשר באה לידי ביטוי במצפן הערכי של הארגון ובתשתית חזקה של תהליכי עבודה, תשתית חזקה טכנולוגית, ובקיומו של מסד נתונים -דאטה - מהימן.

 

הסתגלות - היכולת של העובדות והעובדים להיות ורסטיליים וגמישים ולהסתגל במהירות למציאות המשתנה. ארגונים שלא השקיעו די בפיתוח היכולת הזו לפני המשבר, נאלצו לפתח אותה במהלך המשבר, והעידו כי ימשיכו להשקיע בה גם בעתיד.

 

שיתוף פעולה - ללא שיתופי פעולה, קשה מאוד לשרוד משברים, וארגונים שידעו לייצר שיתופי פעולה חדשים ולמנף את הקיימים, הצליחו למזער ולפזר סיכונים ולהאיץ חדשנות גם בצל הקורונה.

 

אמון - יותר מתמיד, מנהיגים בקהילה העסקית הבינו את החשיבות שבבניית אמון בין הארגונים לכלל בעלי העניין, קרי עם הלקוחות, עם העובדות והעובדים ועם החברה והסביבה בה אנו פועלים.

 

אחריות - רוב המנהלות והמנהלים ציינו כי הם מבינים כיום שלעולם העסקי יש אחריות גדולה יותר, הרבה מעבר לשורת הרווח. האחריות שלנו היא לספק ערך לכלל בעלי העניין.

 

אילן בירנפלד, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב-Deloitte ישראל אילן בירנפלד, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב-Deloitte ישראל צילום: אוראל כהן

 

 

"ארגונים אינם יכולים למדוד באמת את מידת החוסן שלהם, אלא בשעת משבר ובתנאים של אי וודאות קיצונית. 2020 ללא ספק זימנה לפתחנו את המבחן הזה. בנקודת הזמן הנוכחית 34% מהארגונים מעידים שהם גילו שהחוסן שלהם הרבה יותר גבוה ממה שיכלו בכלל לדמיין. לעומת זאת, חלקם (קרוב ל-66%) ציינו כי הם לא הרגישו מוכנים מספיק להוביל, וכי הארגון שלהם לא היה בשל להסתגל במהירות למציאות שהשתנתה בקצב מסחרר. ההסתגלות של האנשים שלנו היא שתקבע את מידת ההסתגלות של הארגון ואת היכולת לפעול ולהגיב במהירות למציאות המשתנה.

 

"אחת המסקנות העיקריות שלנו, היא שיש קשר חד חד ערכי, בין ארגונים שהשקיעו בפיתוח, בהכשרה, בשקיפות ובדאגה לביטחונם האישי והתעסוקתי של האנשים שלהם, לבין אלו שניחנו ברמה גבוהה של חוסן אל מול המשבר. חשוב לומר: רוב הארגונים בעלי החוסן מאמצים את כל חמש התכונות שהזכרתי. לא רק תכונה אחת או שתיים, שכן יש ביניהן מרכיבים חופפים שתומכים זה בזה וסינרגטיות תמידית כמעט".

 

"צונאמי שסוחף קדימה בכל תחום"

 

עוד אמר בירנפלד: "הקורונה האיצה תהליכים חברתיים ועסקיים ברמה הגלובלית. למעשה, נוצר כאן מעין גל, שלא לומר צונאמי, שסחף אותנו קדימה כמעט בכל תחום; טרנספורמציה דיגיטלית, השתנוּת שוק העבודה, סייבר ואבטחת מידע, ניהול סיכונים, המעבר לענן, עתיד העולם הפיננסי ועולמות האחריות התאגידית וה-ESG - כולנו עשינו Fast Forward. בנוסף לכך, התחדדה ההבנה שבכל אחד מהתהליכים הללו טמונות תועלות ולצידן סיכונים לא מבוטלים".

 

בין הסיכונים הוא אמר כי בשל הטרנספורמציה הדיגיטלית יכולה להתקבל תחושת בדידות, אובדן פרטיות וירידה בתחושת השייכות הארגונית בקרב ההון האנושי. המעבר לענן מייצרת גם חשיפה אדירה לסיכוני סייבר, לפשעים פיננסיים ולסכנה לזליגת מידע. יתרונות הכפר הגלובלי מייצרים גם תלות הדדית כך שנגיף שמתחיל במחוז קטן יחסית בקצה האחד של הגלובוס, מצליח תוך שבועות ספורים לשתק את העולם כולו.

 

על השאלה להן אנו הולכים מכאן השיב ברינפלד כי ההזדמנות היא בפיתוח ההון האנושי, "יש כעת חלון הזדמנויות להשקיע באנשים בדגש על פיתוח הטאלנט המקומי. לנצל את היכולות שנלמדו בשנה האחרונה בתחום הלמידה והעבודה מרחוק ולהשקיע בחינוך ובצמצום הפערים שנוצרו בין המרכז לפריפריה מבחינת הכשרה וכישורים מתאימים כדי לענות על הביקושים שנוצרו, וכך להפוך למדינה יצואנית של שירותים במקצועות בהם יש לנו יתרון תחרותי. חלון ההזדמנויות הזה פתוח לזמן מוגבל, וחשוב לנצל אותו לטובת הצמיחה הכלכלית עתידית של כולנו. זה יקרה רק מתוך גיבוש תכנית לאומית מקיפה וארוכת טווח, שתמנף את כל החוזקות שלנו בשוק הגלובלי אל מול האתגרים המקומיים של האוכלוסייה המגוונת שלנו".

x