ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

פאנל כלכליסט

שחר תורג'מן: "בישראל יש צבא של רגולטורים וכל אחד רוצה להצדיק את קיומו"

בכנס רגולציה צרכנית בעידן משבר הקורונה אמר איתן יוחננוף, כי "הצרה הגדולה ברגולציה עודפת היא שהדור הצעיר מתקשה לעמוד על הרגלים ולעשות עסקים, וזה נזק לדורות"

נורית קדוש 16:1615.03.21

 

 

בעלי רשתות קמעונאיות יוצאים נגד מה שהם מגדירים כעודף רגולציה ומבקשים לצמצמם את מספר הרגולטורים ואת היקף הדרישות מהעסקים. "באוסטרליה יש 25 מיליון תושבים ו- 80 רגולטורים, בהולנד יש 17 מיליון תושבים ויש 12 רגולטורים ואילו בישראל שמונה 9 מיליון תושבים יש 209 רגולטורים. יש בישראל צבא של רגולטורים וכל אחד רוצה להצדיק את קיומו ואת זה הוא עושה בהוספת עוד רגולציה". כך אמר שחר תורג'מן, יו"ר התאגדות רשתות המסחר, האופנה וההסעדה בכנס רגולציה צרכנית של כלכליסט ואיגוד לשכות המסחר, בהנחיית נטע-לי בינשטוק.

 

לדברי תורג'מן: "יש החלטת ממשלה לצמצם את הרגולציה ב- 25%, בקצב של 5% בשנה, אבל דבר לא קרה עם זה. במקום זה, בכנסת ה-20 הוגשו 6600 הצעות חוק פרטיות, 138 מהן לתיקון חוק הגנת הצרכן ו- 246 בתחום דיני העבודה והדבר הכי נורא זה חוק התובענות היצוגיות, שאפשר התפתחות ענף חדש שמבוסס על ניצול ציני של החוק כי הם יודעים שהסיכוי שיושתו עליהם הוצאות אפסי, אז מגישים תביעות גם ללא כל בסיס וזה מאלץ אותנו להתפשר איתם. בכל פעם שיש חקיקה חדשה, אין לנו אפילו הגנת ינוקא, אז מחכים שחוק יכנס לתוקף ומגישים תביעות יצוגיות סדרתיות ומי שמשלם את זה אנחנו ואז הצרכן".

 

תורג'מן, הביע זעם על הממשלה, שלטענתו הפנתה את האש במחאה החברתית של קיץ 2011 לבעלי העסקים: "במחאת הקיץ ממשלת ישראל, בנבזיותה הרבה הפנתה את הזעם אלינו, אנשי העסקים ומי שאשם ב-80% ביוקר המחיה זה ממשלות ישראל לדורותיהן.

 

ביחס לריבוי הרגולציה, אמר פיני כהן, מנכ"ל קבוצת ברימאג, כי חסרה מדידה של יעילות התקנות: "אותי לימדו שמה שלא מודדים, לא מנהלים אותו. לא ראיתי מדידה של רגולציות, כמה הן אפקטיביות וכמה זה עולה לצרכן".

 

מימין: רמי לוי, איתן יוחננוף, שחר תורג'מן ופיני כהן מימין: רמי לוי, איתן יוחננוף, שחר תורג'מן ופיני כהן

 

איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת יוחננוף, ציין כי מעל הכל, הרגולציה מקשה על צעירים להתפרנס: "הצרה הגדולה שטמונה ברגולציה עודפת שהדור הצעיר מתקשה לעמוד על הרגלים ולעשות עסקים וזה נזק לדורות".

 

רמי לוי, מנכ"ל ובעל השליטה ברשת שיווק השקמה, טען שאתגר נוסף, ונגע לחוסר התיאום שיש בין הרשויות השונות ביחס לדרישות רגולטוריות: "בנסיון להוציא רשיון עסק, עוברים דרך רשויות שונות. רשות אחת מבקשת אישור מסוים כתנאי להיתר ואז ברשות אחרת מבקשים משהו שמתנגש עם הדרישה הראשונה. אין התאמה בין הגורמים השונים".

 

בשנה החולפת, הקימה ברימאג רשת חדשה בשם מטרו. בהקשר זה אמר כהן: "דאגנו לא להקים חניות שדורשות רשיון עסק. זו רשת שאמורה למנות 100 סניפים ולא היינו יכולים לעשות את זה עם דרישות רישוי עסקים, ועדיין, יש המון מעורבות של מטה החברה, אז אני לא מקנא בבעל עסק קטן שרוצה להקים חנות. שלט הוא לא היה מצליח לשים כי יש ועדת שילוט שלא היה מצליח לעבור".

 

תקנת הפטור ממע"מ בגובה 75 דולר

 

למרות הביקורת על הממשלה, מצפים בעלי הרשתות שאחרי הבחירות, תבטל הממשלה שתוקם את הפטור ממע"מ על קניות אונליין מחו"ל. תורג'מן: "התקנה שהכי מקוממת אותנו, היא תקנת הפטור ממע"מ בגובה 75 דולר. התקנה הזו למעשה אומרת לישראלים: אל תקנו ברשתות בארץ. המדינה מסבסדת את החברות בחו"ל ב- 2 מיליארד שקל בשנה. אם תקנה חולצה של טימברלנד בארץ יגבו ממך מע"מ 17% ואם תקנה מאתר בחול, לא תשלם מע"מ. לא ביקשתי לפטור אותי ממע"מ, אבל גם אל תפטרו אותם. תעשו תחרות הוגנת".

 

לדברי תורג'מן, "התקנה הזו נולדה לפני 15 שנה כשהסחר האלקטרוני היה בחיתולים. מאז, נפטרו בעולם מהפטור ממע"מ וזה לא קיים באיחוד האירופי ולא באוסטרליה. רק בישראל, נשמר פטור שמייצר עובדים והכנסות לאתרים בחו"ל, בלי שהמדינה רואה מזה שקל".

 

יוחננוף הוסיף כי המטרה המרכזית של הממשלה שתקום זה טיפול ביוקר המחיה והורדת רגולציה, כדי לעזור למשק הניע את עצמו אחרי שתגמר תקופת התשלום לחל"ת. "הממשלה שלנו כבר פעם 3 מנסה לעמוד על הרגליים ולכן עסוקה בפוליטיקה ולא בעשייה וזה מתחיל להיות לחוץ כי יהיו הרבה מובטלים אחרי היציאה מהקורונה וצריך לשנס מותניים ולדחוף הרבה כסף לשוק ולתת הקלות במיסוי כי ראינו את הגירעון", אמר יוחננוף.

 

x