ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"שנת הקורונה קידמה מטאורית דברים שלא יכולנו לדמיין שאפשר לקדם כל כך מהר"

כך אמרה פרופ' רונית סצ'י פאינרו, ראש המרכז לחקר הסרטן באוניברסיטת ת"א בכנס חדשנות רפואית בשירות האדם של כלכליסט. ליהיא סגל, מייסדת ומנכ"לית DayTwo, הסבירה כיצד ניתן לרתום מערכות הבינה המלאכותית לשיפור הרגלי התזונה, לטפל במחלות מטאבוליות ואף למנוע מחלות כמו סוכרת

אליחי וידל 12:5910.03.21

"העיסוק בקורונה נתנה האצה מטורפת לכל התחום ולמרות שכבר עובדים עליו בין 10 ל-13 שנה בחברות שונות ובאקדמיה בכל העולם - השנה קידמה בצורה מטאורית דברים שלא יכלנו לשער לדמיין שאפשר לקדם כל כך מהר. נדרשו 5 שנים לפיתוח חיסון לאבולה וזה היה שיא המהירות בפיתוח תרופה עד אז. היום, בתוך 10 חודשים הגענו לפיתוח חיסון לקורונה ולאישור שלו, שגם זה שינוי דרמטי באישור תרופות". כך אמרה פרופ' רונית סצ'י פאינרו, ראש המרכז לחקר הסרטן, אוניברסיטת תל אביב בכנס חדשנות רפואית בשירות האדם של כלכליסט.  

 

 

סאצ'י פאינרו פיתחה מערכת חדשנית להובלת תרופות שמגבירה את יעילות הטיפול בסרטן - הן בטיפול המונע, הן כתרופה לגידול הראשוני וגם למיגור גרורות.

 

לדבריה, בדומה לחיסונים נגד קורונה של חברות פייזר ומודרנה שמתמקדים בהשפעה של ה-RNA על חלקים מסוימים בנגיף גם המערכת לטיפול בסרטן עושה שימוש בננו-טכנולוגיה וננו-חלקיקים. "במקום כימו תרפיה אנחנו נותנים טיל מונחה ישירות לגידול ולא לתאים בריאים", הסבירה.

 

מימין: פרופ' רונית סצ'י פאינרו, ליהיא סגל ודקלה אנדר פוקס כנס חדשנות רפואית מימין: פרופ' רונית סצ'י פאינרו, ליהיא סגל ודקלה אנדר פוקס כנס חדשנות רפואית

 

בפאנל טכנולוגיות בשירות האדם הסבירה ליהיא סגל, מייסדת ומנכ"לית DayTwo כיצד ניתן לרתום מערכות הבינה המלאכותית (AI) כדי לשפר את הרגלי התזונה של בני האדם, לטפל במחלות מטאבוליות ואף למנוע מחלות כמו סוכרת. "הטכנולוגיה ש-DayTwo משתמשת בה פותחה במכון ויצמן ומאפשרת באמצעות IA ללמוד איך להתאים באופן אישי הרגלי תזונה נכונה כדי לאזן את רמות הסוכר בגוף אחרי שאנחנו אוכלים. המערכת לומדת הרבה פרמטרים על המטופל, כולל דגימת חיידקי המעי, בדיקות דם ומידע אישי וקליני נוסף שאותו מריצים באלגוריתם כדי להתאים את המזון ואת הרגלי האכילה היומיומית", הסבירה סגל.  

 

בהקשר של מגיפת הקורונה ציינה סגל כי בעיות של סוכרתיות בדם הן חלק לא קטן מהמונח "מחלות רקע", שהפך פופולרי יותר בעקבות המגיפה. "בעיות של סוכר הן אחד מסוגי מחלות הרקע שעליהן שמענו הרבה בתקופת קורונה - מחלות מטאבוליות שחשוב להילחם בהן. גם אם אין לך סוכרת או טרום-סוכרת כל אחד יכול להשתמש בתוכנית שמסבירה איך לאכול בריא ולשמור על באורח חיים בריא כדי למנוע התפתחות מחלות מטאבוליות. פעם סוכרת היתה מחלה של בני 80-70  היום רואים אפילו בני 50-40 שלוקים בה".

 

ד"ר דקלה אנדר פוקס, מנכ"ל חברת השירות של XRHealth בישראל הציגה בפאנל את משקפי המציאות המדומה של החברה שמסייעים למטופלים בשיקום פיזיותרפי. היא הדגישה את הקפיצה הגדולה בדרישה בשנה האחרונה לפתרונות רפואה מרחוק.

 

"המטופל עובד באופן עצמאי בבית ופעמיים בשבוע הוא יוצר קשר עם הקלינאי גם בפגישה מלאה בזום וגם בשיחת מעקב ומשוב על האימון", אמרה אנדר פוקס. "הקלינאי רואה מרחוק את כל התפתחות האימונים של המטופל וגם נתונים שלא נמדדים בדרך כלל בקליניקה הפיזית המסורתית", הסבירה אנדר פוקס. היא ציינה כי כיוון שהמערכת נותנת מענה פיזי, קוגניטיבי ורגשי במציאות מדומה, פיתחה החברה השנה גם תוכנית ייחודית למחלימים מקורונה. "המחלימים מתמודדים עם מגוון מאד רחב של תסמינים מכאבים פיזיים וקשיי נשימה ועד לחצים נפשיים. באמצעות הטכנולוגיה שלנו, אנחנו תופרים טיפול מותאם אישי שנעשה כולו מהבית מרחוק ואפילו מאפשר למטופלים ליהנות".

 

 

 

 

x