כלכלה מעגלית
מנכ"ל משותף בכתר: "55% ממוצרינו ייוצרו עד 2025 מחומרי גלם ממוחזרים"
לדברי יפתח סחר בכנס כלכלה מעגלית של כלכליסט, למרות שייצור מוצרים מפלסטיק נתפס כמזהם ולא ידידותי לסביבה, תהליך הייצור דורש שליש האנרגיה לעומת ייצור מוצר ממתכת ופליטת גזי חממה בייצור מוצר מפלסטיק היא 20% מזמן ייצור במתכת או בזכוכית
"שמנו לעצמנו יעד לטווח זמן הקרוב, שנת 2025, שיותר ממחצית מהחומר גלם שאנחנו נשתמש בו יהיה חומר גלם ממוחזר", כך אמר יפתח סחר, מנכ"ל משותף ומנהל תחום הקיימות בחברת כתר בשיחה בכנס כלכלה מעגלית - קיימות. טכנולוגיה. סביבה, של כלכליסט. לדבריו כבר היום מובילה החברה את נושא השימוש בחומרי גלם ממוחזרים בתהליכי הייצור וכיום היא נמצאת הרבה מעל המתחרות שלה עם 40% חומרי גלם ממוחזרים.
לדברי סחר, "מאד מורכב לייצר מוצרים מחומר גלם ממוחזר כיוון שמדובר בחומר שקשה לעבד אותו וליצור ממנו מוצרים - אבל אנחנו נענים לאתגר הזה ותוקפים אותו כבר משלב פיתוח המוצר ואמצעי הייצור, כדי שבסוף התהליך נוכל להחזיר יותר חומר גלם ממוחזר לתוך המוצרים שלנו. אנחנו משתמשים ב-120 אלף טונות חומר גלם ממוחזר וזאת נקודת פתיחה טובה מול התחרות. 55% שימוש בחומרים ממוחזרים זה הממוצע שנגיע אליו בכל החברה - אבל כבר היום יש לנו מוצרים שעשויים מ-100% חומר גלם ממוחזר. יש לנו ריהוט גן שמיוצר מ-80% חומר גלם ממוחזר או קופסאות מזון שמיוצרות אפילו מ-100%".
"אנחנו לא בורחים מהסוגיות שקשורות בקשר שבין פלסטיק ולבין שמירה על איכות הסביבה ואנחנו מתמודדים איתו בצורה פעילה", אמר סחר. "קיימות זה תחום רחב ומגוון כמי שמייצר בפלסטיק אנחנו עוסקים כבר שנים בכל מה שקשור לכלכלה מעגלית ובתפקיד שלנו, כיצרן מוצרי פלסטיק, בתוך הכלכלה המעגלית. בתוך הסיפור של הכלכלה המעגלית יש היבט מאד חשוב של מה עושים עם מוצר פלסטיק בסוף חייו וגם כאן אנחנו לוקחים חלק מאד פעיל, לוקחים אחריות. אני מקווה שאנחנו מאפשרים לפחות התחלה של חלק מהפיתרון גם במעורבות שלנו באיסוף מוצרים מפלסטיק. יש לנו, למשל, שיתופי פעולה עם כמה רשויות מקומיות בישראל באיסוף מוצרים ישנים, החזרה שלהם למפעלים, גריסה, והשבת החומר כחומר גלם במוצרים חדשים".
לדברי סחר, למרות שייצור מוצרים מפלסטיק נתפס כמזהם ולא ידידותי לסביבה, תהליך הייצור דורש שליש האנרגיה לעומת ייצור מוצר ממתכת ופליטת גזי חממה בייצור מוצר מפלסטיק היא 20% מזמן ייצור במתכת או בזכוכית.
"בכלל, מוצר של כתר ישרוד הרבה מאד שנים, המוצרים רחוקים מלהיות חד פעמיים וממילא אף אחד לא זורק אותם לאוקייאנוס. הם הרבה זמן בבית כי הם עמידים לתנאי מזג אוויר קשים ומעבר לכך בסוף חייהם אחרי שנים של שימוש ניתן לגרוס אותם ולהחזיר את חומר הגלם במוצר חדש לגמרי שיתחיל מחדש את המעגל", אמר סחר.
סחר הוסיף: "אומנם אנחנו לא חברת לוגיסטיקה, אבל יש לנו אחרויות גם על החלק הזה בתהליך ואנחנו לוקחים חלק פעיל בתהליך של שינוע מוצרים ישנים כמו ריהוט גן. החלטנו שאנחנו לא רוצים להיות חלק מהבעיה - אלא חלק מהפיתרון ולכן אנחנו מעורבים ביותר פרויקטים של חזרה ואיסוף. קיימות זה לא רק חומרי גלם ממוחזרים ואיסוף שלהם, אלא הרבה מעבר לכך בין היתר בהיותנו יצרן אחראי שפועל בקהילה שלו. בנוסף אנחנו יותר ויותר דואגים לייצר בצורה יעילה וחסכונית עם פאנלים סולריים ותאורה חסכנית ומקטינים את צריכת האנרגיה".