ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הסייבר

"סולאר ווינד היתה רעידת אדמה בתחום פריצות הסייבר"

קרן אלדור סמנכ"לית ניהול מוצר, ב-CyberArK בכנס הסייבר של כלכליסט: "בשיטות תקיפה לא מסובכות הצליחו אותם גורמים להעלות את רמת ההרשאות שלהם ולנוע בתוך הרשת הארגונית ולהגיע לנכסים יקרי ערך, לחשוף מידע ולגנוב כלים. מדובר במתקפה בסדר גודל שלא נראה זה זמן רב"

תומר הדר 13:2415.02.21

 

 

"סולאר ווינד היתה רעידת אדמה", כך לדברי קרן אלדור סמנכ"לית ניהול מוצר, CyberArK במהלך כנס הסייבר של כלכליסט. בדבריה התייחסה אלדור לאחת ממתקפות הסייבר הגדולות ביותר על מתקנים אמריקאים שהתרחשה בדצמבר אשתקד, "מדובר באירוע אשר מתרחש אחת לכמה שנים בתחום פריצות הסייבר ומרעיד את התעשיה". עוד ציינה: "במקרה של סולאר ווינד התוקפים חיפשו בעצם את הדרך שתביא להם את החשיפה הגדולה ביותר. בדצמבר דווחו על ידי חברות כגון FIRE EYE על תקיפות סייבר בהן נגנבו כלי תקיפה של החברה עצמה שבהם היא משתמשת כדי לסייע לארגונים אחרים להתגונן מפני מתקפות סייבר - ולאחר כמה ימים התגלה שארגונים נוספים הותקפו מאותו מקור: תוכנה ששמה הוא 'אוריינט' של סולאר ווינד".

 

סוס טרויאני זדוני

 

אלדור הוסיפה, "אוריינט היא תוכנת ניהול בסביבת IT של ארגונים שמאפשרת להם לשלוט ולהגן על כל סביבת ה-IT שלהם. התוכנה מותקנת בכשלושים אלף ארגונים שנמנים על הגדולים בעולם, כולל ארגוני ממשל. בעצם התוקפים החליטו לתקוף באופן מתוכנן ולפגוע בסולאר ווינד. מדובר במתקפה של שרשרת האספקה אשר תוקפת את פס הייצור של תוכנת סולאר ווינד. בכך התוקפים הצליחו לחדור לתוך הארגון ולמען האמת כל פרטי התקיפה עדיין אינם ידועים, אך בעצם הם החדירו קוד זדוני משלהם לתוך תוכנת סולאר ווינד, אותה תוכנה שבסוף פס הייצור נחתמת על ידי סולאר ווינד ויוצאת לארגונים אשר סומכים על סולאר ווינד. אותם ארגונים יודעים שביכולתם להתקין תוכנה כזו באופן אוטומטי בתוך הארגון וכך בצורה מתוחכמת התוקפים פתחו לעצמם שער כניסה לכל אותם ארגונים שקיבלו מסולאר ווינד עדכוני תוכנה – ומדובר בכשמונה עשר אלף ארגונים, סדר גודל לחסר תקדים. ומשם ברגע שהשער נפתח התוכנה אפשרה לאותם גורמים זדוניים להגיע אל נכסים יקרי ערך בתוך אותם ארגונים".

 

קרן אלדור קרן אלדור

 

האם מתקפת סולאר ווינד תחזור על עצמה דווקא אצלנו בבית?

 

לדברי אלדור: "התוכנה של סולאר ווינד שולטת על משאבים רבים בארגונים, יש לה את שם המשתמש והסיסמה לגשת לכל אותם משאבים ומכאן בשיטות תקיפה לא ממש מסובכות הצליחו אותם גורמים להעלות את רמת ההרשאות שלהם ולנוע בתוך הרשת הארגונית ולהגיע לנכסים יקרי ערך, לחשוף מידע ולגנוב כלים. מדובר במתקפה בסדר גודל שלא נראה זה זמן רב".

 

אלדור הוסיפה, "המתקפה הזו היא מאוד ייחודית ורואים מתקפה כזו מדי כמה שנים. כעת בעקבותיה התעשיה משלבת ידיים ויש הרבה שיתוף מידע וכל הזמן נלמדים פרטים חדשים, אך איננו מצפים שזו תהיה המציאות היום יומית של כל ארגון. דווקא היום יום של ארגונים רבים מוכיח שתוקפים מחפשים את מה שבסיסי, כלומר ניצול של חולשות ידועות שמאפשרות חדירה לארגון. חולשות כאלה, למשל הגדרות שנעשו בצורה לא מדויקת, או סיסמה שהושארה במקום חשוף, מאפשרים לתוקפים להעלות את רמת ההרשאות שלהם. ברגע שיש לתוקפים יכולת בתוך הרשת הארגונית, המסלול שלהם לנכסים יקרים וגניבת מידע פתוח".

 

יש לציין כי כיום ארגונים רבים אינם מחייבים עוד את עובדיהם להגיע פיזית אל המשרד, מה שיוצר כמובן לא מעט איומים של פריצות וגניבת מידע אשר עלולים להיות מופנים אל החיבור עצמו מן הבית, על כל האיומים שהוא עלול לייצר. לדברי אלדור:" בבית כל הטרנספורמציה הדיגיטלית היא נושא שקיבל תאוצה. ארגונים רבים החליטו להאיץ את המעבר שלהם לענן הציבורי ולכן סוג המתקפות השתנה. הענן הציבורי למשל טוב מאוד לארגונים ומאפשר להם להתרכז במומחיותם במקום בניהול תשתיות, אך מגוון יכולות זה ששירותי הענן מעניקים לארגונים דורשים מומחיות, לפתע יש זהויות חדשות רבות, שירותים חדשים אשר דורשים הרשאות. ניהול פעולות כאלה בהתחשב בענן הציבורי הוא מעל ליכולותיו של המוח האנושי ונדרשים כלי בקרה. נושא גיוס מומחים באבטחת ענן אינו קל ויש להתארגן לכך בהתאם".

 

"אבטחה אינה רק טכנולוגיה"

 

עוד ציינה אלדור: "אנו תמיד אומרים שאבטחה אינה רק טכנולוגיה. זהו שילוב של טכנולוגיה, אנשים ותהליכים. אנו מנסים לסייע לארגונים להבין שמדובר בכמה שכבות הגנה ובניית תהליכים שונים וגם חינוך של אנשים. צריך לנהל את הדבר הזה, ארגון צריך לדעת לנהל תהליכים, להחליט מה אסטרטגיית האבטחה שלו – וסולאר ווינד היא דוגמה טובה: כאשר היתה המתקפה ראינו לפתע אבטחה דרך פס היצור, זהו אזור הפיתוח ולפתע האיום הפך ממשי, אנשים הבינו שזהו אזור שניתן לתקוף ולכן אנו תמיד ממליצים לארגונים לחשוב מהם הנכסים היקרים ביותר בארגון שיש להתרכז בהגנתם וגם בגישה אליהם".

x