ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שבוע החדשנות

"עולם הרפואה מרחוק ימשיך איתנו גם אחרי הקורונה"

כך אמר עירן טאוס, מנכ"ל קבוצת שירותי הבריאות נובולוג, בכנס בשבוע החדשנות של כלכליסט. לדבריו: "שימוש בטכנולוגיות הוא מצב של WIN-WIN-WIN. מערכת הבריאות היתה מורעבת במשך תקופה ארוכה, והשינוי גם קשור לסדרי עדיפויות חדשים"

אדריאן פילוט 12:5102.02.21

"המגמות הכלליות בעולם הרפואה הן רפואה מהבית (הום-קייר), בריאות דיגיטלית ורפואה מרחוק (טלא מדיסין) - והן ימשכו איתנו גם אחרי הקורונה". כך אמר ערן טאוס, מנכ"ל חברת הטכנולוגיה הרפואית והלוגיסטיקה נובולוג, בכנס בשבוע החדשנות של כלכליסט, בשיחה עם כתב כלכליסט אדריאן פילוט.

 

 

טאוס הוסיף כי: "הכיוון הזה מקבל רוח גבית, אבל כמו כל דבר בכלכלת בריאות, הם תהליכים מורכבים ומסובכים, כי האינטרסים של כל השחקנים שונים, סבוכים ולא תמיד משתלבים. חשוב להבין שהקורונה האיצה את התהליך, אבל אין כאן גידול אקספונסיאלי של המגמות האלו. יש עלייה אבל בעולם אנו כבר רואים התמתנות בשימוש בטכנולוגיות לעומת מה שראינו בתחילת המגיפה. אנו רואים באירופה ובארה"ב ירידה בשימוש של וידאו לדוגמא. זו תוצאה של האינרטסים המורכבים של הלקוחות", מזהיר טאוס.

עירן טאוס מנכ"ל נובולוג עירן טאוס מנכ"ל נובולוג צילום: סיון פרג'

 

 

טאוס מדגיש את החיוניות בחדירת טכנולוגיות לעולם הבריאות ומסביר כי "שימוש בטכנולוגיות הוא מצב של WIN-WIN-WIN: "הן לאזרחים (חולים), הן למבטחות (הקופות) והן המדינה (המספקת את קציב הבריאות)- כולן מרוויחים. אז זה קצת מעמיס על המשפחות, אבל במאקרו-כולם מרוויחים. זה יעיל וזה נכון בכל הרבדים. לדעתי מערכת הבריאות היתה מורעבת במשך תקופה ארוכה והשינוי גם קשור לשינוי בסדרי עדיפויות".

 

לדבריו המרכזיות של בתי החולים תפחת, אך המוסד הזה לא ייעלם, וגם תהליך הזה, יקח הרבה מאוד זמן: "עתידם של בתי חולים היא בפעילות מתמחה ואקוטית - אבל זה ייקח הזמן. זה ברור לכולם, לרבות למעצבי המדיניות, שזו המגמה. בישראל, בניגוד לשאר העולם המערבי, עדיין יש מחסור משמעותי במיטות אשפוז.

 

"הפתרון יהיה מאוזן ולא קיצוני והוא יקח הרבה זמן, הרבה גמישות של הרגולטורים, הרבה תכנון, וגם יציבות שלטונית - אלו לא דברים שאנו לא מצטיינים בהם. הדרך הנבונה והנכונה לטפל בזה היא מדורגת ומאוזנת. קרי, צריך הגדלה של מספר מיטות –שכרוך בתכנון ובתקצוב – אבל גם רוח גבית, תקצוב, גמישות והסרת חסמים ל-"הום-קייר" (רפואה מהבית). לדוגמא, העובדה שהכנסת לא מתפקדת תקופה כה ארוכה מכבידה גם על יישום החלטות שהרגולטור (משרד הבריאות- א.פ.) כבר הסכים לתקן. זה ייקח זמן עד שנראה תפנית משמעותית", הוא מסביר.

 

דבריו של טאוס, המכיר היטב את עולם הבריאות, מקבלים משנה תוקף שכן הוא מבקש לשים בפרופרוציות את השינויים שאנו רואים מאז התפרצות משבר הקורונה ומדגיש- שוב ושוב- כי התהליכים האלו אינם "אוטומטיים", ולא כל כך מהירים כפי שרבים טוענים. וכי ללא מדיניות ברורה - הם לא יצמיחו עור וגידים: " משרד הבריאות כבר נמצא בהתארגנות מחודשת ואך עדיין מוקדם לשפוט מה יקרה ביום שאחרי. מה שבטוח שיש צורך בעוד גמישות ונצטרך לצעוד עד כברת דרך לא קצרה הן בתחום אימוץ הטכנולוגיות והן בסוגיות גמישות - כמו פרוטוקולים לחולים כרונים שכבר ניתנים לבצע טיפול מחוץ לכותלי בית חולים.

 

טאוס מסביר כי: "למשל בתקופת הקורונה היו חולים כרונים –כמו חולים ניורולוגים- שעדיין נאלצו ללכת פיזית לקבל טיפול בבתי חולים ובגלל החשש להידבקות לא הגיעו. זה יעלה הון תועפות לכלכלת בריאות כי הם לא קיבלו טיפול באותה תקופה. את המחירים של הדבר הזה נשלם כולנו. חייבת להיות מדיניות מאורגנת, מוכתבת ומכוונת לכל התהליך הזה - אחרת, הסרת החסמים תהיה איטית והתהליך הזה (טכנולוגיזציה של הבריאות- א.פ.) יהיה תהליך מוד איטי והיא יישען רק על יזמות של המגזר העסקי, דבר שיאריך את התהליך עוד יותר. נורה כאן הזדמנות היסטורית מבחינת העולם הבריאות לחולל שינויים שהצורך שלהם היה ברור אבל כעת ניתן לבצע אותם בקצבים מהירים בהרבה", הוא מסכם.

 

המגמות העיקריות בעולם הבריאות הן אלו שמאפיינות את כל המערב ובראשן הזדקנות האוכלוסייה והגידול החד בתוחלת החיים, הגידול במחלות הכרוניות ועובדה שהן מופיעות בגיל מוקדם ביותר - תופעה שממעטים לדבר עליה והיא תוצאה של התרבות היושבנית. מחסור ברופאי ובתי חולים וכן המחסור במיטות אשפוז, כל זה יחד, יוצר לחץ גדול מאוד על "כלכלת הבריאות" לא רק בישראל אלא גם בכל מדינות המערב.

x