ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס השקעות

"שיעורי אי-הפירעון יהיו 3%-4%, אבל הכלכלה תצמח באחוז – וזה זמן מעולה להשקיע"

את הדברים אמר מרק לסרי, מייסד ויו"ר קרן ההשקעות הגלובלית Avenue Capital בשיחה עם ערן פלג, מנהל השקעות ראשי בקלאריטי קפיטל, שנערכה במסגרת כנס השקעות ביום שאחרי – הלקחים בניהול תיק השקעות אחרי המשבר העולמי. לדבריו, יש הזדמנויות השקעה בתחומי האנרגיה, הקמעונאות, הנסיעות והפנאי

מעין מנלה 16:0113.01.21

 

 

שוקי ההון אמנם התאוששו, אבל לאנשים ייקח זמן לחזור להכנסות של 2019; כך אמר מרק לסרי, מייסד ויו"ר קרן ההשקעות הגלובלית Avenue Capital, בשיחה עם ערן פלג, מנהל השקעות ראשי בקלאריטי קפיטל, שנערכה במסגרת כנס השקעות ביום שאחרי – הלקחים בניהול תיק השקעות אחרי המשבר העולמי.

 

לסרי, שמשקיע בחברות שנמצאות בקשיים, מאמין שבמהלך השנה הקרובה הבנק הפדרלי (הפד) ימשיך במדיניות מרחיבה, שיעורי הריבית יישארו נמוכים ולכן עלות ההון תהיה נמוכה, והאתגר בסביבת ריבית אפסית הוא כיצד לייצר תשואה דו ספרתית. "אנחנו מזהים הזדמנויות בתחום האנרגיה, הקמעונאות, הנסיעות והנאי, וכן במצבים מיוחדים. נמצא הרבה הזדמנויות באירופה ואסיה. בארה"ב התשואות יהיו נמוכות יותר", אמר.

 

מימין: מרק לסרי וערן פלג מימין: מרק לסרי וערן פלג

 

בשנה האחרונה, מאז התפשטות מגיפת הקורונה, למדנו על מידת איתנותו של השוק וראינו כמה מהר הוא חוזר לעצמו. "חלק מזה הוא הנכונות של הבנק הפדרלי לספק את הנזילות הנחוצה. ראינו שהפד הצליח להתערב ולעשות את זה די מהר. אני די אופטימי. אני חושב שיהיו בעיות לחברות וזה בסדר, כי אני חושב שניתן יהיה לנצל את הבעיות האלה. בסופו של דבר יהיה שיעור גבוה יותר של הלוואות שלא ייפרעו, אבל תישאר כלכלה שתצמח ביותר מ-1%. בדרך כלל זה לא קורה. בדרך כלל, כשיש שיעור אי פירעון של 3%-4% אתה נמצא בסביבת מיתון, ואילו הפעם יהיה שיעור אי פירעון של 3%-4% יחד עם כלכלה שתצמח באחוז. אם זה יקרה זה יהיה זמן מעולה להשקיע. אני דווקא מחכה לזה בקוצר רוח", אמר.

 

לדבריו, לפני הקורונה כולנו חיכינו למיתון, אבל המגיפה אילצה ממשלות ובנקים מרכזיים בעולם להזרים טריליוני דולרים לכלכלה. "אני לא חושב שזה ייפסק בזמן הקרוב, ולכן אני חושב שיהיו בעיות ענקיות לחברות כאלה ואחרות - ויחד עם זאת תהיה רמת נזילות מאוד גבוהה במערכת. זה מצב שלא קיים בדרך כלל. בדרך כלל, אם יש בעיות מהותיות, אין הרבה נזילות במערכת. לכן, אני חושב שהדיכוטומיה הזאת תהיה חיוביות באופן יוצא דופן לאנשים כמוני, שמשקיעים בחברות האלה, כי עכשיו אני פחות מודאג מעניין הנזילות".

 

לשאלה כיצד לוקחים בחשבון כחלק מההשקעה את העובדה שעסקים ייאלצו לשנות מודלים עסקיים השיב לסרי כי "כשאנחנו מסתכלים על חברה היום אנחנו מנסים להבין איפה היא תהיה בעוד חצי שנה ובעוד שנתיים, וזה באמת אתגר. אז אנחנו מנסים לעקוב את זה ומבררים מה שווי הבטחונות שלנו והאם הערך הזה יישאר שם, כדי שנוכל לעשות את ההשקעה. הדברים מתקדמים מאוד מהר. מבחינה דיגיטלית במהלך השנה האחרונה דברים התקדמו בטור הנדסי, מאוד מאוד מהר. זה דווקא חיובי, כי אם אתה יכול להתקדם ולהבין את המגמות האלה – תצליח מאוד בסוף".

 

לדבריו, הבעיה כיום היא מחסור בהון. "החדשות הטובות מבחינתנו הן שמכיוון שאנשים לחוצים כשחברות נמצאות בקשיים, זה מונע מהרבה מהם להיכנס להשקעה ואז מישהו כמוני יכול להשקיע במחיר נמוך. אני חושב שתמיד יהיו אנשים שמוצאים את המצבים האלה. כולם היום רוצים להשקיע בהייטק ויש שם תשואות, אבל מה שאנחנו מנסים לעשות הוא למצוא הזדמנויות להשקעות שאנשים אחרים לא רוצים להיכנס אליהן. כי שם נמצא הערך", אמר.

 

עוד אמר לסרי כי רמת הסיכון בתיק ההשקעות שלו היא די נמוכה. "אני חושב שהתפיסה של הסיכון גבוהה, אבל הסיכון האמיתי הוא די נמוך - ואת הפער הזה אנחנו מנצלים. כשאנחנו משקיעים אנחנו קונים ניירות בכירים ומאובטחים ואנחנו לא משלמים עליהם ערך נקוב, אלא קונים אותם בהנחה גדולה. לכן, אנחנו נכנסים בערכים שהם נמוכים מערכי הפירוק. זה מה שאנחנו מנסים לעשות בעצם", אמר.
x