ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הקמעונאות

רמי שביט: "הפעם נתערב בבחירות - רוצים נציגים שלנו בממשלה"

כך אמר הבעלים ומנכ"ל של המשביר לצרכן בפאנל "משק פצוע", שהתקיים בכנס המגזר הקמעונאי בישראל בעידן הקורונה, בהשתתפות אורן רווח מנכ"ל אסתי לאודר, והיזם אבי כץ

נורית קדוש 16:0122.12.20

"אנחנו כועסים על דרך קבלת ההחלטות במשבר הקורונה. כנראה שבקרוב יהיו בחירות ובשונה מהעבר, שלא התערבנו, כנראה שהפעם אנחנו נתערב כי אנחנו רוצים שינוי ורוצים שיהיו נציגים שלנו בממשלה ויקבלו החלטות יותר נכון".

 

כך הצהיר רמי שביט, מנכ"ל ובעל השליטה במשביר לצרכן 365, בפאנל "משק פצוע", שהתקיים בכנס המגזר הקמעונאי בישראל בעידן הקורונה של כלכליסט.  

 

 

שביט הסביר את הרצון להיות מעורב במערכה הפוליטית, בהבנה שיש צורך בייצוג של הענף בממשלה: "מה שקורה כרגע, זה שמגזרים מסויימים שמיוצגים בממשלה, מקבלים ועושים כרצונם ואנחנו לא יכולים לעשות כרצוננו".

 

מימין: רמי שביט ואורן רווח מימין: רמי שביט ואורן רווח

 

אבי כץ, מי שייסד רשתות קמעונאות מוכרות כמו קופיקס, כפר השעשועים ופתח עם פרוץ המשבר רשת ליהלומי מעבדה, הטיל את האחריות למצב העסקים על הממשלה: "הממשלה לא אשמה שיש קורונה. הבעיה היא שיש קבוצת אנשים שאפשר להבין מהרזומה שלהם אפשר להבין שהם לא מבינים דבר בעסקים וביזמות ולא עסקו בזה. אם אנחנו היינו מנהלים את העסק כמו שהממשלה מתנהלת ומקבלים החלטות בהתאם להיכן שנושבת הרוח, היו סוגרים לנו את העסק".

 

כץ תקף ישירות את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר: "הדבר הכי גדול שביבי עשה במסחר זה להיות סוכן מכירות של חנות רהיטים. כשביבי צריך ניתוח פיסורה הוא הולך רופא גסטרו, לי יש פיסורה כלכלית, תיקח אנשי מקצוע שמבינים בזה. מה קשה להבין בזה".

 

שביט ציין שהמדינה תמכה במשק, אבל לא בצורה הנכונה: "זה לא שהמדינה לא נתנה, הממשלה שפכה 100 מיליארד שקל, רק שהיא לא נתנה במקומות הנכונים. אנחנו לא רוצים שקל, רוצים שישקיעו בבריאות, בחינוך ובאכיפה נכונה. שבמקום שישב לי שוטר בכניסה לחנות וירשום לי דו"ח, שילכו למקומות שיש בעיה ועשו אכיפה. שולחים אנשים לאיי סיישל או לדובאי, שלמישהו יש אינטרס שם כנראה, אז אני צריך לסגור את החנויות בגלל זה? איזה הגיון כלכלי יש בזה?"

 

"זה רגע קריטי. חייבת להיות התערבות ממשלתית"

 

אורן רווח, מנכ"ל אסתי לאודר טען כי למרות שחלפו 10 חודשים מפרוץ המגפה, לא מאוחר לתקן: "אנחנו נמצאים עכשיו ברגע קריטי, בעיצומה של המגפה ולפני סגר שלישי וחייבת להיות התערבות ממשלתית. צריכה לקום ועדה משותפת יחד עם לשכת המסחר כגוף מייעץ לממשלה, לגבי איזו רגולציה צריכה לרדת, כדי להחזיר את העסקים לפעילות. זה נוגע לארנונה, להקלות במס שילוט ועוד". רווח הוסיף, כי יש לצעד כזה השפעה על יכולת בעלי העסקים לחזור לפעילות: "בגלל המסכות, מכירות הקוסמטיקה ירדו בעולם בלמעלה מ- 50%, אבל אנחנו ביצענו התאמות וזיהינו הזדמנויות ותחום הטיפוח נסק לשמים והצלחנו לצמוח בתקופת המשבר במאות אחוזים, אבל אם לא תהיה מעורבות ממשלתית, להרבה עסקים כולל לנו, יהיה קשה לחזור לפעילות".

 

שביט הלין על היתרון שיש לחברות בחו"ל במכירת אונליין לישראל, שלא בוטל גם בתקופת המשבר: "במקום שהממשלה תבטל מיד את הפטור ממע"מ כדי לסייע לעסקים מקומיים, השאירו אותנו חשופים. נעלי אדידס שאני מוכר, אפשר להזמין היום באונליין מחו"ל בפער של 17%. למה שיהיה הפרש? לפחות תפטרו אותנו באונליין מהמע"מ ותנו לנו אפשרות להשוות תנאים. אבל דואגים לאתרים הבינלאומיים במקום לדאוג לנו. המדינה לא מרוויחה שקל מזה שישראלי קנה מאתר חו"ל. כשאני מוכר, אני משלם ארנונה ושכר עבודה וגוזרים מזה מס על כל עובד ומשלם מס הכנסה".

 

למרות שבשלב זה נראה כי הממשלה תטיל סגר שלישי בעוד כשבוע וחצי, חושבים בעלי העסקים על פתיחת החנויות אחרי הסגר ונוכח החיסון שנכנס השבוע לשימוש: "כל ראשי המסחר יתחסנו נגד קורונה ונבקש מכל העובדים שלנו להתחסן לטובתם, לטובת המשפחות ולטובת הלקוחות. בכדי לעודד את העובדים, ניתן יום חופש לכל עובד שיתחסן, זו יוזמה שמריצים בשלכת המסחר מתוך הבנה שצריך לחסן את המדינה כמה שיותר מהר".

 

שביט לא שלל את האפשרות שהקניונים יאפשרו כניסה רק למחוסנים: "בכפוף לחוקיות המהלך, נבקש מהלקוחות תעודת חיסון. הקניונים הם הגוף היחידי שלקח אחריות במשבר והפיילוט שערכו בקניונים, הוכיח שזה המקום הבטוח ביותר להיות בו".

x