ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הוועידה הכלכלית הווירטואלית תתמוך בחקר תסמונת רט

הכנסות הוועידה שתיפתח בהרצאה של ג'ון קרונגולד, מנהל קרן הצמיחה של בלקסטון, יופנו לעמותת מלאכיות הדממה לחקר התסמונת בה לוקות כ־450 ילדות ונשים בישראל. הוועידה מתקיימת בשיתוף כלכליסט

עמיר קורץ 08:1620.12.20

היום (א'), לראשונה באופן וירטואלי, תיפתח ועידת SohnX Tel Aviv, שכל הכנסותיה מוקדשות לעמותת 'מלאכיות הדממה', עבור מחקר ופיתוח תרופה לטיפול בחולות בתסמונת רט. מדובר בהפרעה נוירו-גנטית התפתחותית שאינה תורשתית, המופיעה בעיקר אצל בנות. התסמונת מתאפיינת בהתפתחות לכאורה תקינה בשלבי החיים המוקדמים, שאחריה מופיע מגוון הפרעות: בדיבור, בהליכה, בשימוש בידיים, בנשימה ועוד.

 

 

קרן ועידת SohnX הוקמה בשנת 2005 על ידי משפחה יהודית אמריקאית להנצחת זכרו של הבן, אירה סון, שנפטר מסרטן בצעירותו. הקרן מקיימת ברחבי העולם ועידות כלכליות מדי שנה, במטרה להפגיש מומחי השקעות, כאשר כל ההכנסות מוקדשות לחקר מחלת הסרטן בילדים.

 

לפני שש שנים התחברה עמותת מלאכיות הדממה עם קרן ועידת SohnX, ורכשה את זכויות הוועידה בישראל, כך שהכנסותיה יוקדשו לחקר תסמונת רט בה לוקות כ-450 ילדות ונשים בארץ. מייסד ויו"ר העמותה הוא עו"ד שמוליק זיסמן, שבתו הדר (24) לוקה בתסמונת רט. החיבור עם הקרן היה יוזמה של אדי שפירא מפיינל ורוג'ר גלקסטון, שיחד עם עוד חברים טובים של זיסמן - כמו בארי שקד ובריאן קופר, ממייסדי ריטליקס - יצרו קשר והשקיעו ברכישת זכויות הוועידה בישראל עבור העמותה.

 

עו"ד שמוליק זיסמן. "יש סיכוי מצוין להיות שותף להיסטוריה של הכחדת המחלה" עו"ד שמוליק זיסמן. "יש סיכוי מצוין להיות שותף להיסטוריה של הכחדת המחלה" צילום: אוראל כהן

 

הוועידה בישראל, שהתקיימה לאורך השנים בבורסה לני"ע, ריכזה מאות משקיעים שבאו לשמוע הרצאה של מומחה השקעות בינלאומי – ורכשו כרטיס ב-2,500 שקל, שנועדו לתרומה. השנה, בשל הגבלות הקורונה, הוחלט לקיים ועידה דיגיטלית שתכלול 6 מפגשים – אחד מדי חודש, כשבכל אחד מהם תינתן הרצאה של מומחה השקעות בינלאומי בכיר. ההרצאה הראשונה היום תהיה זו של ג'ון קרונגולד, מנהל קרן הצמיחה של בלקסטון, מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם. הוא יספק תובנות מעשיות במה מומלץ להשקיע בשנה הקרובה – שנת אי ודאות בה העולם עוד מתמודד עם מגפת הקורונה, לצד תחילת מתן החיסונים לאוכלוסייה. יו"ר ועידת SohnX Tel Aviv השנה הוא דני גילרמן. 

 

 

לדברי עוזי בן אליעזר, מחברת קומטק, מפיקת הוועידה שמתקיימת בשיתוף כלכליסט, "אילוצי הקורונה חייבו אותנו לחשוב באופן יצירתי ולמצוא פיתרון שיאפשר את המשך היוזמה החשובה הזו והמשך מתן התרומות. יצרנו סדרת הרצאות וירטואליות, כאשר כל חודש יופיע דובר אחר מהעלית של עולם ההשקעות". בין המרצים בהמשך הסדרה ניתן למצוא את משקיע ההייטק הישראלי המוערך אורן זאב; פרגל מולן, שותף ב-Highland Capital; ורוברט פאוול מקרן בלקרוק, גם היא מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם.

 

"הרעיון הוא שכל חודש הדבר יספק תובנות עדכניות לגבי השקעות בהתאם למציאות הכלכלית הגלובלית המשתנה", אומר בן אליעזר. "שהרי הקורונה משנה בכל רגע את המציאות שלנו, בין השאר בעולם ההשקעות. זה כנס יחיד מסוגו בעולם הכנסים והוועידות, שכל ההכנסות שלו מיועדות לתרומה".

 

ההרצאות המלאות מיועדות ל"משקיעים כשירים" (הנקבעים על פי הגדרות של רשות ני"ע) וגיוס התרומות מהם ייעשה באמצעות מכירת כרטיסים להרצאות הוירטואליות – 540 שקל להרצאה, כאשר ניתן לרכוש מראש כרטיס לכל הסדרה ב-2,700 שקל (שש הרצאות בעלות של חמש). מעבר לכך, כל אדם יכול לתרום לעמותת מלאכיות הדממה כל סכום ולצפות בגרסה של ההרצאה הפתוחה לקהל הרחב.

 

לדברי שמוליק זיסמן, כשהוא ייסד את העמותה בשנת 2001, "לאף אחד בעולם לא היה מושג מה גורם לתסמונת רט, אבל היום עם התקדמות המחקר, אנו כבר יודעים שניתן לרפא את הילדות האלה. הוכחנו את זה בחיות מעבדה ובחיות גדולות ובשנה הבאה אנו עומדים להתחיל בניסוי קליני בבנות עצמן, אנו עובדים על כמה פיתוחים שונים, בלי לקחת זכויות. חברת נוברטיס תתחיל השנה ניסוי קליני באחד הפיתוחים האלה, כך שיש סיכוי מצוין שכל מי שתורם לנו יהיה שותף להיסטוריה של הכחדת מחלה נוירולוגית קשה. יש מקום לאופטימיות. הבטחתי למשפחתי שתוך 10 שנים אני ארפא את המחלה. זה אמנם לוקח יותר, אבל סולחים לי. אנו בדרך הנכונה".

x