ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

Mind The Tech TLV

"זהו עיתוי מצויין להסתכל על תיק ההשקעות ולראות שהדברים הבסיסיים בו נכונים"

מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי בחטיבת ניהול ההון של UBS, אמר את הדברים בוועידת Mind The Tech TLV של כלכליסט. "הממשלות נקטו בצעד חריג של סגירת הכלכלות והריגת הצמיחה באופן מכוון, אלה היו החלטות פוליטיות", הוא טוען, ומוסיף כי "במידה והפוליטיקה תתפוס תפקיד מינורי יותר בשווקים, נוכל לראות נורמליזציה שתפחית את התנודתיות ותספק תמיכה לשווקים"

שירות כלכליסט 15:3507.12.20

 

 

 

"יש עוד מקום לעליות בשווקים בשנה הבאה", כך אומר מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי בחטיבת ניהול ההון של UBS האמון על הטיפול ב-2 טריליון דולר, בשיחה עם כתבת כלכליסט סופי שולמן בוועידת Mind The Tech TLV של כלכליסט, ויש לכך לטענתו מספר סיבות.

 

"הראשונה היא כמובן החיסון, שזו התפתחות מפתח. אף שיש עוד הרבה שאלות, כמו מועד השגת חיסוניות העדר, אבל אנחנו אופטימיים בעניין. סיבה נוספת היא האצה בצמיחה בזכות תוכניות התמריצים הנרחבות שיימשכו גם בשנה הבאה. זה יסייע לרווחי החברות לעלות ויתן לנו עוד בשר לעליות. המחשבה צריכה להיות איך לשנות מיקוד בסקטורים שלא עלו השנה, לעשות ממש חילופים במניות. מניות הביג טק עלו יפה מאוד ככל ששיעורי הריבית ירדו, אבל אם אלה יעלו קצת זה יעזור גם לסקטורים הנוספים".

 

מארק האפלה מארק האפלה צילום: בלומברג

 

האם אתה צופה ש-2021 תהיה פחות תנודתית מהתקפי הלב התכופים שחוו המשקיעים ב-2020?

"אם לוקחים צעד אחד אחורה, מה שקרה בעשור האחרון הוא שתמיכת הבנקים המרכזיים דיכאה את התנודתיות, ואז נוצרו מדי פעם תנודות חדות. אנשים צריכים לזכור את הדינמיקה הזאת ולבנות תיק שיכול לעמוד בכך.

 

"משבר הקורונה הוא ייחודי כי הממשלות נקטו בצעד חריג של סגירת הכלכלות והריגת הצמיחה באופן מכוון. אלה היו החלטות פוליטיות. במידה והפוליטיקה תתפוס תפקיד מינורי יותר, אפילו במעט, בשווקים ובהתערבות בצמיחה, נוכל לראות נורמליזציה שתפחית את התנודתיות ותספק תמיכה לשווקים".

 

אילו שינויים משקיעים צריכים לעשות בתיקי ההשקעה שלהם?

"זהו עיתוי מצויין להסתכל על התיק ולראות שהדברים הבסיסיים בו נכונים. הקורונה הראתה לנו כמה האיזורים השונים בעולם מתמודדים באופן שונה עם משברים. סין למשל נקטה במדיניות שונה מארה"ב או אירופה, ולא ייתכן שכולן ינצחו כשההימור כל כך גבוה. לכן חשוב מאוד להיות מפוזר גאוגרפית, אפילו וורן באפט כבר עושה זאת.

 

"שווקים מתעוררים הוא מונח שנזרק אבל הופך לפחות ופחות נוח לשימוש. היום הוא יותר ממוקד בהייטק ובאסיה, והגורמים האלה יכולים לתרום לכך שהביצועים שלהם יהיו טובים יותר. אנחנו חושבים שאג"ח בדירוגים נמוכים במזרח אסיה אטרקטיבי, וגם אג"ח ממשלתיות שנקובות בדולרים".

 

ואם מדברים על אג"ח - ב-2020 הם נהנו מתוכניות חילוץ ממשלתיות שעשויות להיגמר בעתיד.

"השאלה הגדולה היא מדוע ייפסקו התוכניות - האם הכלכלות יחזרו לצמיחה ויש שיעורי אינפלציה בריאים? זה לא יקרה במחצית הראשונה של 2021. קודם כל הפד הבהיר כי הוא לא שוקל אפילו להעלות את הריבית, וצריך להאמין לו, כי אין אינפלציה כרגע. המשקיע הגלובלי צריך להבין שאחד הפחדים הגדולים של הפד הוא שארה"ב תיאלץ לגלוש לריבית שלילית, וזה יציב אתגר מורכב לכלכלה האמריקאית. זאת משום שבארה"ב מקובל להתממן לטווח קצר בניירות ערך מסחריים. על כן פאואל אומר כעת כמעט כל יום שהחשש הוא מפני לעשות מעט מדי ולא יותר מדי, ומדגיש את חשיבות המשך מתן התמריצים הפיסקליים לשוק החוב כדי לא להגיע לריבית שלילית".

 

מה כל זה אומר לגבי הדולר? האם הוא ימשיך להיחלש?

"אנחנו חושבים שהדולר נמצא במגמת היחלשות לטווח הארוך, ויש לכך כמה סיבות. קודם כל, ארה"ב ממשיכה לקנות יותר בעולם והם חייבים להמיר את הדולרים לשם כך, הגרעונות בארה"ב ממשיכים לעלות, אף אחד לא יודע אם העולם ידאג מכך אך זה שם. אם מוציאים היום חלק מהסיכון הגיאו-פוליטי מהעולם, המשקיעים יותר נכונים לסיכונים וזה אומר יותר השקעות לא דולריות בשווקים המתפתחים, במטבעות שנותנים תשואה גבוהה יותר".

 

"הכסף העולמי כבר התחיל לזרום בתחילת השנה לארה"ב משום ששערי הריבית שם היו גבוהים יותר, אבל הורדת הריבית עם פרוץ משבר הקורונה הפכה את הדולר לפחות אטרקטיבי לעומת שאר המטבעות בעולם, ולכן אנחנו לא רואים כעת את התמיכה שהייתה לדולר ב-2020".

x