כנס אונליין
"יש בירושלים משהו שדוחף אנשים ללכת הרבה יותר רחוק"
את הדברים אמר אלי וורטמן, מייסד ושותף מנהל בקרן PICO Venture Partners, במהלך כנס ירושלים 2030 של כלכליסט. וורטמן: "דווקא הקושי והמורכבות של החיים בירושלים הם מה שמעודד יצירתיות יתר"
"אני ירושלמי מגיל שמונה, אני אוהב את העיר, אני מאמין בה, וכשהקמתי קרן הון סיכון משלי החלטתי שמקום מושבה יהיה כמובן בירושלים"; כך ציין אלי וורטמן, מייסד ושותף מנהל בקרן PICO Venture Partners במהלך שיחה עם כתב כלכליסט מאיר אורבך, בכנס ירושלים 2030 של כלכליסט.
לדברי וורטמן, "אנו נמצאים באזור התעשיה תלפיות כי רציתי להיות מחובר לעיר ולאנשיה. אנו לא שוכנים באזור ההייטק בהר חוצבים ואנו במצב של מפגש עם העיר, עם כל אוכלוסיותיה השונות של העיר. האזור הוא אזור תעשייה, מסחר וגם חומוס מצויין. הוייב החדש של ההייטק הוא להיות בתוך העי , כמו רוטשילד בתל אביב כך גם תלפיות בירושלים".
לפי וורטמן, "הסוחרים כועסים עלי כי העלינו את ערך השכירות משלושים שקל למאה שקל, האזור התפתח. יש DNA ירושלמי, DNA של יזם על, סוג של סופר יזם. הירושלמים גאים להיות ירושלמים. ההצלחות הכי גדולות בארץ הן של ירושלמים: גיל שוויד, איל וולדמן גדל בירושלים, נועם ברדין מנכ"ל ווייז גדל בירושלים. החברות הכי גדולות בארץ גם בעבר וגם היום, לא רק מובילאיי, גדלו וצמחו בירושלים. יש בירושלים משהו שדוחף אנשים ללכת הרבה יותר רחוק ואני מאמין שירושלים היא אבן שואבת לכל תעשיית ההייטק בארץ".
עוד הוסיף וורטמן, כי "בעבר ת"א לא היתה על מפת ההייטק, זה החל בתחילת שנות האלפיים. בשנות התשעים היו ירושלים, חיפה והרצליה פיתוח. לצערי האינתיפאדה השניה הבריחה צעירים לתל אביבף אך לדעתי דווקא הקושי והמורכבות של החיים בירושלים הם מה שמעודד יצירתיות יתר. צריך להיות יצירתי כדי לחיות בעיר הזאת, וכמובן שעבור יזם היצירתיות היא הכלי הכי חזק".
וורטמן סיפר כי אחת ממטרותיו היא לחזק את העיר. "ירושלים היא עיר בתנופה, ואני מאמין שיזמים צעירים יהיה חלק מעתידה. אפילו כיום חלק מהפורטפוליו שלנו הוא צעירים שמתכננים להישאר בעיר ולהתבסס בה. אני חושב שהפקקים הם כבר סיבה טובה ליזם ירושלמי להישאר קרוב לבית. כוח האדם מצוין בירושלים, וצריך רק עוד כמה הצלחות כמו מובילאיי שמתרחשות דווקא בעיר".
עם זאת, לדברי וורטמן, "חשוב לאזן בין שכבות חלשות וחזקות - ועידוד ממשלתי הוא מרכיב מאוד חשוב בכך. עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים תמיד סייעו, וזה צריך להמשיך. יש הרבה מחקרים שטוענים שגיוון הוא דבר מעולה לסביבה יזמית, ובירושלים זה טבעי, זו העיר הכי מגוונת בעולם ויש בה הכל מהכל. זה בריא לחברות מבחינה חברתית וכללית, להכיר, להעניק השראה. מדובר באנשים מצוינים והירושלמים רוצים להצליח בגדול".
וורטמן סיכם ואמר כי "הקורונה סייעה להייטק באופן כללי כי זהו רגע של מעבר לסביבה דיגיטלית. חברות בירושלים מאוד נהנות מכך, ויש צמיחה ניכרת. אנחנו חלק ממה שקורה לכל תעשיית ההייטק, שנמצאת בתקופת האצה. אני מאמין שההייטק יכול להרים את העיר. יש לנו מחויבות ליצור מקומות עבודה חדשים, כי זהו הקטר של הכלכלה הישראלית".