ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

סטארט-אפ+

"תעשיית ההייטק תצא מחוזקת מהמשבר"

תחרות "סטארט־אפ+" של כלכליסט ופועלים הייטק יוצאת לדרך. לדברי ראש תחום פועלים הייטק, בת שבע משה, אחרי התקופה הנוכחית תגיע קפיצה בתעשייה

מאיר אורבך 11:5622.11.20

"כלכליסט" בשיתוף פועלים הייטק משיקים את תחרות "+StartUp" שנועדה ללוות ולהזניק סטארט־אפים בראשית דרכם לצמיחה אל מול אתגרי התקופה.

 

במסגרת פעילות זו, נבחרת של 15 סטארט־אפים ומיזמים שייחשפו לסדרת תוכני העשרה מגוונים שנבנים לטובת התוכנית, לקראת הצגת פיטץ' של המשתתפים מול חבר שופטים מקרב הקרנות המובילות בישראל. 

בת שבע משה בת שבע משה צילום: שלומי בלבול

 

שופטי התחרות, מלמעלה למטה: סיגלית קלימובסקי (GROVE), אייל ניב (פיטנגו), אתי בן זאב (בנק הפועלים), נטהלי רפואה (ויולה), רותם אדלר (10D) שרית פירון ((Team8, יובל כהן (StageOne), עמנואל תימור (וורטקס ישראל), נופר עמיקם (גלילות קפיטל פרטנרס) וגיא קצוביץ' (LA Fusion) שופטי התחרות, מלמעלה למטה: סיגלית קלימובסקי (GROVE), אייל ניב (פיטנגו), אתי בן זאב (בנק הפועלים), נטהלי רפואה (ויולה), רותם אדלר (10D) שרית פירון ((Team8, יובל כהן (StageOne), עמנואל תימור (וורטקס ישראל), נופר עמיקם (גלילות קפיטל פרטנרס) וגיא קצוביץ' (LA Fusion) צילומים: עמית שעל, אוראל כהן, אולפן כלכליסט, דודי מוסקוביץ, Oren Izre'el

חבר השופטים כולל את עמנואל תימור, שותף בוורטקס ישראל; סיגלית קלימובסקי, שותפה בקרן ההון סיכון GROVE Ventures; רותם אלדר, שותף מנהל בקרן ההון סיכון 10D; שרית פירון, שותפה מנהלת בקרן Team8; יובל כהן, שותף מייסד בקרן סטייג'וואן (StageOne Ventures); אתי בן זאב, משנה למנכ"ל והממונה על חטיבת טכנולוגיה ומחשוב בבנק הפועלים; נטהלי רפואה, שותפה בקרן Viola Growth; אייל ניב, שותף מנהל בפיטנגו; נופר עמיקם, שותפה בגלילות קפיטל פרטנרס; וגיא קצוביץ', שותף מייסד ב־Fusion LA, תוכנית האצה לסטארט־אפים ישראליים.

 

במסגרת התחרות יצולמו 8 מפגשים שיעסקו בדרכים להקמה ולניהול סטארט־אפ מצליח. את המפגשים יובילו מומחים ויועצים מהשורה הראשונה בתעשיית ההייטק המקומית. המפגשים יעסקו, בין היתר, בדרכים לפיתוח מוצר, ניהול צוותים בעידן של עבודה מרחוק, השקעות וגיוסי הון, ניהול מכירות ופיתוח עסקי, ניהול בורד בחברה צעירה, איך לעשות פיטץ' מוצלח בפני משקיעים, היבטיים פיננסיים ומשפטיים ליזמים בתחילת דרכם והיבטים בניהול משברים.

 

"מודל היברידי"

 

כחלק ממאמצי בנק הפועלים להשיג דריסת רגל משמעותית בתעשיית ההייטק מינה הבנק את בת שבע משה כראש תחום

פועלים הייטק בראיון ראשון מספרת משה על חשיבות התחרות ועל מה שהיא רואה כיום בתעשיית ההייטק המקומית.

 

איך את רואה את מקומה של תעשיית ההייטק בתקופה הנוכחית?

"התקופה הזו רק חידדה את עוצמת ההייטק המקומי מול תעשיות אחרות ביכולות לצמוח ולהגיע להישגים שלא נראו ולשכלל יכולות שכל העולם צריך. כולם סובלים בתקופה הזו, אבל אני חושבת שהתעשיה תצא מנצחת ממנה. כי התקופה הזו הראתה את העוצמות והיכולות וגרמה להרבה ארגונים שמרניים להתאים עצמם ולזרז התהליכים שבמצב רגיל היו לוקחים הרבה יותר זמן. הטרנספורמציה הדיגיטלית תפסה ארגונים רבים בעולם לא מוכנים ותעשיית ההייטק בעולם בכלל ובישראל בפרט תפסה את ההזדמנות".

 

מה את חושבת יהיה מודל העבודה העתידי בהייטק?

"אני חושבת שמתפתח מודל היברידי של עבודה. חלק מהחברות ביטלו משרדים וחלק מהן דחו לתקופה לא ידועה את החזרה לעבודה במשרד.

"המציאות הראתה שהפעילות העסקית נמשכת והראתה שאפשר לעבוד מהבית. אבל יש היבטים לזה שליליים. כאשר אין אינטראקציה בין־אישית, יש צורך במודל שמשלב. חברות צמצמו הוצאות בהיקפים גדולים מאוד ולכן רבים ימשיכו לשלב. היתרון של עבודה מהבית בשילוב אינטרארקציה בין־אישית הוא גבוה מאוד, ולכן זה המודל שכנראה יהיה איתנו בעתיד.

 

"קח לדוגמה את הבנק שבו אני עובדת. רמת החדשנות שהבנק הטמיע בתקופה הקצרה הזו לא דומה בכלל למה שהבנק עשה במשך 20 שנה. אין ספק שאינטראקציה יש לה אלמנט חשוב של חשיבה ויצירה משותפת, אבל מצד שני, יש לזה יתרון בהיבטים חשובים אחרים כמו הספק באמצעות שיחות וחוסר בזבוז זמן. אם המצב יימשך, יתפתחו הרבה כלים טכנולוגיים וארגוניים חדשים שימלאו את החסר".

 

איך הפועלים נערך לעידן החדש?

"בפועלים הייטק הקמנו מרכז עסקים הייטק שייתן יותר אשראי לחברות בתעשייה הזו. החלטנו במסגרת התחרות לראות חברות כבר בשלבים המוקדמים מאוד שלהן, כי הבנו שאם ניפגש עם לקוח ביומו הראשון ונלווה אותו לאורך כל דרכו, אז כאשר יגיע לנקודה שבו הוא מגייס, מנפיק ועושה פעילויות עסקיות משמעותיות הוא יזכור לנו את תחילת הדרך. בהייטק זה קורה בבת אחת”.

 

"פוקוס על תחילת הדרך"

 

"זאת הסיבה שאנחנו מאוד משקיעים בשלבים הראשונים של החברות. אנחנו רוצים שהחשבון הראשון שלהן יהיה אצלנו עם רמת שירות גבוהה והן יישארו כאן בכל השלבים הבאים, ולכן שמים הרבה פוקוס על תחילת דרכן.

 

"אנחנו גם משקיעים בקרנות הון סיכון בשלבים האלה. נעשה עוד הרבה מהלכים בחברות צמיחה, בשלבים שבהן הן כן לוקחות אשראי וכן יש להן סמנכ"ל כספים, אבל זו עבודה אחרת ושונה. בהחלט משקיעים גם שם.

 

"בנקאות נתפסת כסוג של מסחר. אנחנו בפועלים הייטק רוצים לתת ערך מוסף במיוחד ליזמים שזו הפעם הראשונה שלהם ולתת להם סיוע בכל שלב של גיוס וייעוץ וליווי בדרך. באמצעות שיתופי הפעולה שלנו עם המאיצים, אנחנו עוזרים לחברות שם".

 

"עם הזמן ייכנס כסף"

 

עוד אומרת משה: "בעקבות הצטרפותנו למסלול 43 של רשות החדשנות (מסלול של שיתוף מוסדיים בהשקעות בחברות הייטק — מ"א), יש הרבה שחקנים חדשים שזיהו את השלבים של חברות בתחילת דרכן ויתמקדו שם, עם סכומים יותר קטנים. יש יותר קרנות שמזהות את הוואקום.

 

"נוצרה כאן סיטואציה שהיא קצרת טווח. אני מאמינה שהרבה יזמים אמנם חושבים כיום פעמיים על פתיחת חברות וכך יקרה גם ב־2021, אבל אני מאמינה שעם הזמן ייכנס כסף ויזמים יגלו מחדש את פתיחת החברות. אני חשה שנראה קפיצה משמעותית בטווח הקרוב.

 

"ננסה להביא לתחרות את הטובים ביותר גם מבחינת שופטים ויזמים. השקענו הרבה אנרגיה ולראות איך אנחנו בפועלים הייטק מאוד מכוונים ומדויקים לשוק. אחת הסיבות שלקחנו משקיעים בקרנות היא כי הידע הכי מדויק נמצא שם ולאן המגמות הולכות, אילו חברות צומחות והיכן יש קושי.

 

"אנחנו מנסים לראות היכן אנחנו יכולים לסייע, ולא לעשות אותו דבר שנעשה בעבר. אנחנו שואפים להיות הרבה יותר מבנק ולעשות ציונות אמיתית. אנחנו צריכים לתת שירות ומוצר הכי טוב ולראות איך אנחנו דוחפים את התעשייה קדימה בכל רחבי ישראל ולא רק במרכז".

 

הזוכים במקומות הראשונים בתחרות יזכו בפרס כספי לקידום הסטארט־אפ. כמו כן הם יקבלו דמי שכירות במשרדי mixer לתקופה של רבעון וחבילת פרסום ב"כלכליסט". כל הפרטים שנוגעים להגשת מועמדות לתחרות נמצאים באתר "כלכליסט".

x