"אנחנו מייצרים אנרגיה תרמית ירוקה ברבע מהמחיר שעולה לייצר אותה בסולר"
דורון ברנמילר, משנה למנכ"ל חברת האנרגיה הירוקה ברנמילר, אמר בוועידת חדשנות לכלכלה נטולת פחמן של כלכליסט , כי "בעוד ששוק החשמל מתקדם מהר להטמעת אנרגיות מתחדשות, שוק החום התעשייתי רחוק מהיעדים לצמצום פליטת גזי החממה"
"אנחנו יכולים לייצר אנרגיה תרמית ירוקה ברבע מהמחיר שעולה היום לייצר אותה באמצעות סולר שהשימוש בו מזהם מאוד", כך אמר דורון ברנמילר משנה למנכ"ל חברת האנרגיה הירוקה ברנמילר, בוועידת חדשנות לכלכלה נטולת פחמן של כלכליסט שהתקיים בשבוע קלינטק ואנרגיה מתחדשת של אילת-אילות.
ברנמילר התייחס לכך שכיום ישנה צריכה גבוהה מאוד של אנרגיית קיטור ומים חמים בבתי חולים שמופקת בעיקר מסולר. "הפיתוח שלנו מאפשר לקחת אנרגיית חום או רוח ובאמצעותן לטעון את הסוללה שייצרנו שאוגרת אנרגיה, וכך לספק מסביב לשעון אנרגיה תרמית נקיה במחיר תחרותי", אמר.
חברת ברנמילר מייצרת ומתקינה "בטריות ירוקות", מערכות אגירת אנרגיה תרמיות לשימושים שונים במשק ובכך מסייעת במאבק להפחתת פליטות גזי חממה. לדברי דורון ברנמילר, 24% מצריכת האנרגיה בעולם משמשת לחום תעשייתי, כאשר חום להסקה ותעשייה הוא גורם הזיהום הגדול ביותר באירופה.
"בעוד ששוק החשמל מתקדם מהר להטמעת אנרגיות מתחדשות, שוק החום התעשייתי רחוק מהיעדים לצמצום פליטת גזי החממה. על הצריכה הפרטית אנחנו יודעים ומדברים הרבה ויש התקדמות מאוד יפה של מעבר לאנרגיות מתחדשות בתחום הזה. אבל התחום התעשייתי שגורם לכמעט שליש מהפליטות המזהמות בעולם הוא תחום התעשייה ולצערי הוא לא מספיק מדברים עליו ורק עכשיו הוא נכנס לפוקוס".
ברנמילר ציין כי בתקופה האחרונה מופנית יותר ויותר תשומת לב לסקטור הזה בניסיון להפוך אותו לירוק יותר. לדבריו, "כמעט 75% מהצריכה והפליטה בתחום התעשייה היא של אנרגיית חום. זו אותה אנרגית חום שאנחנו צורכים מדלקים פוסיליים ברמה של מעל 90%.
"אנחנו פיתחנו בטרייה טרמית, שמטרתה לאגור אנרגיה ירוקה והיא מתאימה לשימוש במיוחד לצרכי תעשייה. הבטרייה הזו שמורכבת מסוג מיוחד של אבנים מרוסקות שנמצאות בתוך מתקן מודולרי, עשויה מחומרים ירוקים לגמרי – אבנים ומתכת, עם אורך חיים של עשרות שנים בניגוד לפתרונות של אגירה כימית בבטריות שצריך כל שנה להחליף.
"הדבר הזה ירוק לחלוטין ויעיל מאוד גם מבחינה כלכלית בגלל חומרי הגלם הפשוטים שנמצאים בו שניתן להשיג בכל מקום בעולם. אותה בטרייה מאפשרת לנו לקבל כמעט כל סוג אנרגיה – חום או חשמל שמומר לחום ואנחנו יודעים לספק אנרגיה בצורה של מים חמים או קיטור. אנחנו טוענים את האגירה שלנו בצורה של חשמל שמומר לחום בטמפרטורות גבוהות ואז פורקים אותו בצורה של חום בהתאם לצרכי הלקוח", סיכם ברנמילר.