ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"ליחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות יש פוטנציאל של מיליארדי דולרים"

ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ"ל משרד ההשקעות של אבו דאבי, בוועידת האונליין של כלכליסט: "כשמדובר באיחוד האמירויות, מדובר בפתח לאיזור כולו, אסיה, הודו וגם אפריקה, הישראלים יוכלו להשתמש בנו כפתח לאיזורים האלה"

שירות כלכליסט 10:2601.11.20

 

 

"ליחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות יש פוטנציאל של מיליארדי דולרים", כך לדברי ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ״ל משרד ההשקעות (ADIO) של אבו דאבי

בראיון עם סופי שולמן מכלכליסט, בוועידת אונליין על הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות. "אבל מעבר למשמעות הכלכלית אנחנו רוצים לוודא שהקשר בין המדינות יהיה איתן ולכן לא מסתכלים עליו רק כעל עסקה, אלא שותפות. הכמות חשובה, אבל גם מערכת היחסים שנבנה".

 

טאריק בין הינדי טאריק בין הינדי

 

לדברי בן הינדי, שעדיין לא ביקר בישראל, אבל צפוי להגיע בקרוב במסגרת הקמת משרד של ADIO בתל אביב, היחסים הכלכליים בין שתי המדינות שחתמו באחרונה על הסכם הנורמליזציה מתקדמים מהר יותר מהצפוי. "לא היו לי ציפיות מעבר להתרגשות, אבל הקצב והמהירות של הקשר ובנייתו מפתיעים במהירותם. אנחנו מתחילים לראות שזה מתגשם והפוטנציאל מתחיל להתממש. מהפגישות שכבר קיימתי עם ישראלים אני מזהה שיש לנו הרבה ערכים עסקיים משותפים, חשיבה איך להשיג מטרות כלכליות, סקרנות ושאפתנות. עכשיו אנחנו לוקחים את הסקרנות הזאת והופכים אותה לתוכניות ממשיות שיוכלו לצאת לפועל".

 

בן הינדי הסביר כי ADIO הוקם על ידי ממשלת אבו דאבי בתחילת 2019 כדי לעודד לקדם, למשוך ולסייע לעסקים שרוצים לבוא לאבו דאבי. "זיהינו את ההזדמנויות שקיימות באבו דאבי ורצינו לוודא שאנחנו מאפשרים את השיח עם יזמים, מסייעים להם לקחת רעיונות ולממש אותם ליזמות", הוא מוסיף. בן הינדי ואנשי ADIO כבר פגשו לדבריו אנשי עסקים ישראלים רבים ואלה כבר בודקים את השטח בכמה.

 

"אנחנו מסייעים ומטפלים בכל תחומי הכלכלה עם מגוון תוכניות לענפי מפתח כמו אגטק, מוצרי צריכה רפואיים, הלת'קייר וביוטק - כל מה שיכול לשפר יעילות, ליצור חדשנות", אומר בן הינדי, "במקביל יש גם לנו מגזרים מפותחים שבהם אנחנו יכולים לייצא ידע, מומחיות והשקעות לישראל כמו למשל לוגיסטיקה, אירוח וכן נפט וגז".

 

לדברי בן הינדי, קיימת פתיחות לכל סוגי ההשקעות בין אם הקמת מיזמים משותפים או בניית מפעלים בשטח. "כמשרד ההשקעות אין לנו העדפה, אנחנו רק רוצים לוודא שעוזרים ליזמים ופותרים את השאלות. כך למשל, הייתה חברת אגטק בינלאומית שעבדנו עימה בעבר ובמסגרת זו בדקנו עוברם את השטח, את אפשרויות המימון הקיימות לחלק מההוצאות ויותר חשוב מכך איך לקשר אותה לאקו סיסטם המקומי באבו דאבי כדי לייצר לידים לעסקאות ולאפשר צמיחה", מסביר בן הינדי, "חשוב להבין כי כשמדובר באיחוד האמירויות, מדובר בפתח לאיזור כולו, אסיה, הודו וגם אפריקה, הישראלים יוכלו להשתמש בנו כפתח לאיזורים האלה".

 

מה בכל זאת יכול להוות מחסום להתקדמות בעסקים בין הצדדים והיכן מזהה בן הינדי פערי תרבות ופערי ציפיות? "יהיה כאן תהליך למידה לכולם", אומר בן הינדי, "ככל שננהל יותר שיחות כך יעלו גם יותר שאלות והמסר שחשוב לי להעביר הוא שצריך לשאול הרבה שאלות. חשוב לנו שהישראלים יבינו מה קיים בשטח ומה לא, שאלות כמו אם נבוא ונפתח עסקים באבו דאבי מה זה אומר לגבי הצמיחה. גם לנו חשוב להבין מה קיים בשטח בישראל כדי לכוון את המשקיעים שלנו. בקיצור, שאלות שאלות שאלות ואנחנו נעזור עם התשובות".

 

 

 

x