ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"גם חברות גדולות צריכות גבולות ברורים מה מותר ומה אסור"

חמי פרס, שותף מנהל בפיטנגו במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט: "מה שירסן, יעדן ויכווין את הכוחות הגדולים האלה זה תשומת לב מוגברת לנושאים כמו השקעות אחראיות (ESG)". מייסד טאבולה, אדם סינגולדה: "לחברות הטכנולוגיה הגדולות יש הזדמנות להיות או בצד הטוב של ההיסטוריה או בצד הפחות טוב"

נעמי צורף 13:4407.09.20
"תפקיד של מנכ"ל חברה גדולה כמו פייסבוק, אמזון או גוגל הוא לא רק להרוויח כסף לבעלי המניות שלו אלא לדאוג לכל בעלי העניין", כך לדברי חמי פרס, שותף מנהל בפיטנגו במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט שעסקה באפשרויות הצמיחה ממשבר הקורונה. הדברים נאמרו במסגרת שיחה בין פרס לכתב כלכליסט מאיר אורבך בה השתתף גם מייסד טאבולה, אדם סינגולדה.

 

 

 

"החברות הגדולות חוות את זה בצורה טובה והן מתחילות להתייצב מול הממשל, להסביר מה מותר ומה אסור. לא יכול להיות שלכוח כזה לא יהיו גבולות. לדעתי מה שירסן, יעדן ויכווין את הכוחות הגדולים האלה זה תשומת לב מוגברת לנושאים כמו ESG (השקעות אחראיות - נ.צ)".

 

אנחנו נמצאים בתקופה שמצד אחד הקורונה גורמת למשבר כלכלי עמוק אבל מצד שני חברות הביג טק שועטות לשמיים בלי להסתכל אחורה. אנחנו נמצאים בעולם חדש או שזה פתח של בועה חדשה?

סינגולדה: "זו תקופה מטורפת. לי אין בעיה עם זה שחברות כמו אפל ואמזון הן ענקיות. אני בעיקר משקיע זמן לא בגודל החברות אלא מה הן עושות עם הגודל הזה, חברות כמו פייסבוק ומה שהיא עושה לעיתונאים, אמזון שלוקחת דאטה של לקוחות שלה כדי להתחרות בהם, אפל לוקחת אנשים מהבראוזר לאפל ניוז, גוגל מעבירה יוזרים לחנויות של גוגל – כל זה רע. לי אין בעיה עם גודל, אלא עם ההתנהגות של חברות. אני חושב שלחברות האלה יש הזדמנות להיות או בצד הטוב של ההיסטוריה או בצד הפחות טוב".

 

מימין חמי פרס ואדם סינגולדה מימין חמי פרס ואדם סינגולדה

 

פרס: "בעשור האחרון אנחנו רואים צמיחה של ענקיות דאטה וטכנולוגיה שהופכות להיות האימפריות החדשות. לפייסבוק, אמזון או אפל יש קהל הרבה יותר גדול מהמדינה הכי גדולה בעולם. ההבדל הגדול הוא שמדינות עוברות בחירות פעם בכמה שנים אבל חברות טכנולוגיה נבחנות בכל רגע נתון והקהל שלהן יכול לעזוב אותן בכל רגע נתון. אין מלך בלי ממלכה. אם חברה מתנהגת לא כמו שצריך הלקוחות שלה יכולים לעזוב ולמעשה הם כמו אזרחים שיש להם זכות בחירה בכל רגע נתון. אני לא מפחד מהגודל של החברות, אני יותר מסתכל על מה נעשה בתחום ה-ESG איך הן בונות לעצמן מצפן שיקח אותנו לעולם טוב יותר".

 

זה עד כדי כך קל להפסיק להשתמש בגוגל ואפל?

סינגולדה: "בתור משתמש אני לא חושב שאפשר להבין שאפל לוקחת אותך מהבראוזר לאפל ניוז וזה לא טוב לעיתונות. אני חושב שיוזרים לא מבינים את הפעולות שהחברות הגודלות עושות שפוגעות בעיקר בעסקים קטנים ועיתונאים. אם פייסבוק, אפל ואמזון לא יעשו פעולות שיעזרו לעסקים קטנים להצליח ולעיתונות להישאר חזקה אנחנו נהיה בעולם די מוזר. אנחנו רוצים לחיות בעולם שיש בו עיתונות חזקה שמישהו מגן עלינו מפני פוליטיקאים, שדואג לנו בהיבטי בריאות כך שבסוף כל החברות האלה כולנו מאין טעות סטטיסטית בעולם של החבורת האלה. הן נלחמות אחת בשניה ואנחנו פשוט באמצע".

 

חמי פרס, אתה מאמין שאנחנו יכולים לראות בחברות האלה כאלה שיתנו טון בצד החברתי החיובי?

"צריך להבין שאנחנו נמצאים בעידן חדש, יש הרבה גורמים שהחברות האלה משפיעות עליהם חוץ מהיוזרים כמו עסקים קטנים, מפרסמים, עיתונאות, רגולציה, רשויות המיסים והבורסה. לא צריך למוטט את האימפריות האלה, מספיק שהן חוות מגמה נגדית והרגישות של כל בעלי העניין לכל דבר שהן עושות מאוד גדולה. אנחנו נמצאים בעידן הרבה יותר מחובר והאינטרסים הם לא רק של קבוצה אחת".

 

זה רצוי ואפשרי לצייר כללים בינלאומיים שינחו את הביג-טק?

סינגולדה: "אנחנו רואים לאחרונה רגולציה מעורבת שמייצרת שיח מאוד חשוב ושואלת שאלות קשות. אני מאמין יותר בפתרונות שמגיעים מהחלק העסקי והחברתי. אני כן חושב שאנחנו רואים רגולציה שמציירת דיאלוג קשה שבתקווה יכריח את החברות האלה להגיב ואולי גם לשנות התנהגות ולחברות אחרות לייצר פתרונות".

x